Περιφερειακό

Η Χριστίνα μας μαθαίνει μπάλα!

Ποιος θα φανταζόταν στην Ελλάδα μια γυναίκα να προπονεί ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου;

Η 23χρονη Χριστίνα Ιεροπούλου είναι η προπονήτρια στην ΑΕ Κραψητών Καππαδόκων, ομάδα που αγωνίζεται στην Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία των Ιωαννίνων και μιλάει στο sport-fm.gr για την εμπειρία της στους πάγκους, αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Αρχικά μας αναφέρει για το πως αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική: «Για τέσσερα χρόνια ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία, έγραφα σε μία ιστοσελίδα τοπική των Ιωαννίνων και είχα εκπομπή σε ένα ραδιόφωνο. Οταν έμαθα τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα γινόταν ένα σεμινάριο της UEFA, μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα να το παρακολουθήσω και να πάρω τελικά το πτυχίο προπονητικής UEFA C. Μέχρι και πέρυσι έλεγα ότι αυτό που πραγματικά αγαπάω και θέλω να ασχοληθώ είναι η δημοσιογραφία. Μάλιστα, είχα σκοπό να πάω σε κάποια σχολή σχετική με το αντικείμενο. Ομως εάν με ρωτήσεις τώρα με το τι θέλω να ασχοληθώ, αυτό είναι σίγουρα η προπονητική. Τώρα, ο προσωπικός μου στόχος είναι να βγάλω και το δίπλωμα UEFA B και το μεγάλο μου όνειρο είναι να δημιουργήσω δικές μου ακαδημίες στις Σέρρες».

Η όμορφη Χριστίνα, όμως, δεν είναι... χθεσινή στο ποδόσφαιρο: «Με το ποδόσφαιρο ασχολούμαι από πολύ μικρή. Στις Σέρρες όπου μεγάλωσα, υπήρχε μια ποδοσφαιρική ομάδα με κορίτσια κι έπαιζα εκεί για δύο χρόνια. Τώρα αυτή η ομάδα, βέβαια, δεν υπάρχει».

Οσο για το πως αποφάσισε να αναλάβει τους Κραψήτες, επεσήμανε: «Ανέλαβα την ομάδα με τη λήξη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος της ομάδας είναι φίλος μου κι όταν μου μίλησε για να αναλάβω την ομάδα, δέχτηκα αμέσως. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει υποβιβασμός σε χαμηλότερη κατηγορία, οπότε δεν είχαμε και το άγχος να μην πέσουμε. Αυτό ήταν ο,τι καλύτερο για εμένα, για το ξεκίνημά μου. Ο στόχος μας ήταν και είναι να δέσει η ομάδα, έτσι ώστε του χρόνου να διεκδικήσει την άνοδο».

Η Χριστίνα μας είπε και ποιους προπονητές έχει σε εκτίμηση: «Εκτός από τον Φερνάντο Σάντος, εκτιμώ πάρα πολύ και τον Σάκη Τσιώλη. Μου άρεσε πάρα πολύ η δουλειά που κάνει. Είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθήσω τον καιρό που ήταν προπονητής στον ΠΑΣ Γιάννινα. Από ξένους, θαυμάζω τον Πεπ Γκουαρντιόλα».

Τέλος, μας είπε για τις υπόλοιπες ασχολίες της, πέραν της προπονητικής: «Οπως είπα και πριν, ασχολούμαι τέσσερα χρόνια με τη δημοσιογραφία, είμαι στην πτυχιακή μου στο ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας και εδώ και τέσσερα χρόνια ασχολούμαι και με το θέατρο σαν χόμπι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x