Κύπρος

Ιδανικό ντεμπούτο Αναστασίου - Γκέλα ο ΑΠΟΕΛ

Ντεμπούτο με νίκη έκανε ο Γιάννης Αναστασίου στον πάγκο της Ομόνοιας, που επικράτησε 2-1 του Ερμή. Στη λευκή ισοπαλία «κόλλησε» ο ΑΠΟΕΛ στη Πάφο.

Η Ομόνοια νίκησε 2-1 τον ουραγό Ερμή Αραδίππου για την 8η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος, στο ντεμπούτο του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, παίρνοντας δίκαια τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πράσινους» ο Ζόρντι Γκόμεζ, με τον 33χρονο Ισπανό να αποδεικνύεται ψύχραιμος από την άσπρη βούλα και να ευστοχεί σε δύο πέναλτι (29’ και 53’). Το μόνο που κατάφεραν οι «φτεροπόδαροι», που είχαν για πρώτη φορά στον πάγκο τον Ζοάο ντε Ντέους, ήταν να ισαφαρίσουν προσωρινά στο 50’ με πανέμορφο πλασέ του Μαύρου έξω από την περιοχή.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα, φτάνοντας παράλληλα τους 9 βαθμούς, και μόλις το πρώτο τρίποντο έπειτα από πέντε σερί ήττες.




Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Πάφου, μένοντας στο 0-0 και χάνοντας έτσι την ευκαιρία να μειώσει την διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΛ. Σε ένα πρώτο ημίχρονο με λίγες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, οι δύο ομάδες δεν είχαν να δείξουν κάτι καλό στο κοινό του «Στέλιος Κυριακίδης». Το ΑΠΟΕΛ περιορίστηκε σε μια φλύαρη κατοχή της μπάλας χωρίς να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην. Ο ρυθμός της αγώνα ήταν καλύτερος, με την ομάδα του Πάολο Τραμετζάνι να δείχνει πιο απειλητική. Όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαζαν την πίεση τους, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα. Βέβαια, οι «γαλαζοκίτρινοι» διαμαρτύρονται για δύο φάσεις (67’ και 84’) όπου θα μπορούσαν να κερδίσουν κάποιο πέναλτι σε πτώση του Ταμάρι, με τον διαιτητή όμως να μην υποδεικνύει κάτι.

Με την ισοπαλία αυτή το ΑΠΟΕΛ έφτασε τους 17 βαθμούς και παρέμεινε στην δεύτερη θέση, χάνοντας όμως σημαντικό έδαφος στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης, όντας στο -5 από την ΑΕΛ. Από την άλλη η Πάφος έφτασε τους 5 βαθμούς και παρέμεινε εντός επικίνδυνης ζώνης.



Αναλυτικά, η 8η αγωνιστική:

Σάββατο 3/11
ΑΕΚ-ΑΕΛ 0-1
(50' Χουράδο)

ΕΝΠ-Αλκή 2-0
(74' Ριέρα, 86' Ουντότζι)

Απόλλων Λεμεσού-Ανόρθωση 1-2
(47' Μάγκλιτσα-1', 33' Ντούρις)

Κυριακή 4/11

Πάφος-ΑΠΟΕΛ 0-0

Ομόνοια-Ερμής Αραδίππου 2-1
(πεν. 29', 53' Γκόμεζ- 50' Μαύρος)

Δευτέρα 5/11
19:00 Νέα Σαλαμίνα-Δόξα Κατωκοπιάς

Επόμενη (9η) αγωνιστική:

Σάββατο 10/11
17:00 ΑΠΟΕΛ-ΕΝΠ

18:00 Ερμής Αραδίππου-Πάφος

19:00 Ανόρθωση-Νέα Σαλαμίνα

Κυριακή 11/11
16:00 ΑΕΛ-Απόλλλων Λεμεσού

17:00 Δόξα Κατωκοπιάς-Ομόνοια

18:00 Αλκή-ΑΕΚ

Επιμέλεια: Λουκάς Χατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x