Europa League

Ιντζάγκι: «Εξαιρετική η αντίδραση της Λάτσιο»

Ο προπονητής της Λάτσιο,Σιμόνε Ιντζάγκι, σε δηλώσεις του στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό «SKY SPORT» δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την εικόνα της ομάδας του στο παιχνίδι με τη Φιτέσε.

Ο 41χρονος προπονητής της Λάτσιο,Σιμόνε Ιντζάγκι, εκθείασε την αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του στην αναμέτρηση με τη Φιτέσε στο Άρνεμ για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Οι «Λατσιάλι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0 και 2-1 όμως εν τέλει κατόρθωσαν να κατακτήσουν τους υπερπολύτιμους 3 πόντους, βρισκόμενοι πλέον στην κορυφή του 11ου ομίλου της διοργάνωσης. Επιπλέον o κόουτς των « Biancocelesti» αναφέρθηκε στην τακτική που ακολούθησε ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειδική μνεία στον Λουίς Αλμπέρτο.

«Πιστεύω πως ήταν μία τίμια προσπάθεια ενώ ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ η εικόνα μας δεν ήταν κακή. Έπρεπε απλώς να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. Η Φιτέσε είναι μία πολύ καλή ομάδα και δεν με ικανοποιεί καθόλου το γεγονός πως τους «βάλαμε» μέσα στο παιχνίδι. Έχουν μεσοεπιθετική ποιότητα και στην πρώτη τους ευκαιρία σκόραραν.

Στο ημίχρονο προχωρήσαμε σε τακτικές αλλαγές και είμαι χαρούμενος γιατί εμφανίσαμε σωστή αντίδραση. Μετατρέψαμε το 3-5-2 σε 4-3-1-2 και ζητήσαμε από τους επιθετικούς να «απλωθούν» περισσότερο. ΄Ηταν η πρώτη φορά φέτος που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και είμαι ικανοποιημένος που διαχειριστήκαμε τη συγκεκριμένη κατάσταση σωστά. Η φετινή σεζόν είναι πολύ δύσκολη. Οφείλουμε να καταναλώσουμε μεγάλη σωματική και πνευματική ενέργεια στους ευρωπαϊκούς αγώνες , έτσι η χρησιμοποίηση όλου του ρόστερ κρίνεται απαραίτητη.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Λουίς Αλμπέρτο είχε τρεις διαφορετικούς ρόλους. Ξεκίνησε σαν δεύτερος επιθετικός, συνέχισε σαν επιτελικός χαφ και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση στη μεσαία γραμμή. Όταν ήρθε στη Ρώμη αντιμετώπισε προβλήματα με τη γλώσσα και δεν κατανοούσε το ιταλικό ποδόσφαιρο. Όμως αυτή την περίοδο είναι εξαιρετικά σημαντικός, τον χρησιμοποιώ διαρκώς και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της βασικής ενδεκάδας.»

Επιμέλεια: Γιώργος Κουτρέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x