Ιταλία

Ινφαντίνο: «Το φαινόμενο του ρατσισμού στην Ιταλία δεν αντιμετωπίζεται και αυτό είναι ανησυχητικό»

Για το φαινόμενο του ρατσισμού, το οποίο διαρκώς οξύνεται στα ιταλικά γήπεδα τοποθετήθηκε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο ρατσισμός καλά κρατεί στο ιταλικό ποδόσφαιρο και αν μη τι άλλο ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο δεν θα μπορούσε να μην διατυπώσει την προσωπική του άποψη επί του σοβαρού αυτού θέματος. Ο Ιταλός πρόεδρος της FIFA τόνισε ότι όλοι οι αρμόδιοι οφείλουν να κάνουν τα πάντα για να εντοπίζονται όταν ένα ρατσιστικό φαινόμενο λαμβάνει χώρα και να αποβάλλονται από τα γήπεδα τονίζοντας ότι είναι ώρα για πράξεις και όχι για λόγια.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης ανάμεσα στην Αταλάντα και την Φιορεντίνα το παιχνίδι διακόπηκε για τρία λεπτά όταν ο άσσος της Φιορεντίνα, Ντάλμπερτ έγινε αποδέκτης ραστιστικών σχολίων από την κερκίδα.

«Η διακοπή του παιχνιδιού ήταν μια πολύ σωστή κίνηση και συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν μια καθόλου εύκολη κίνηση», ανέφερε ο Ινφαντίνο στο Rai Sport.

Ο ρατσισμός συνδέεται με την εκπαίδευση και όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία γενικότερα και στο ποδόσφαιρο ειδικότερα. Το σοβαρό αυτό ζήτημα εξακολουθεί να υφίσταται στην Ιταλία και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Πρέπει να ταυτοποιήσουμε όσους είναι υπεύθυνοι για τα ρατσιστικά φαινόμενα και να τους «πετάξουμε» έξω από τα γήπεδα. Χρειαζόμαστε όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Αγγλία, ένα αυστηρό ποινικό πλαίσιο.
Δεν πρέπει να είμαστε φοβισμένοι να καταδικάσουμε τους ρατσιστές, πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα άμεσα.

Πέρα από τον Ινφαντίνο για το ρατσισμό που πλήττει το ιταλικό ποδόσφαιρο τοποθετήθηκε και ο προπονητής της Αταλάντα, Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Κανείς δεν άκουσε τα ρατσιστικού περιεχομένου συνθήματα παρά μόνο ο Ντάλμπερτ. Εάν κάποιος ανόητος είπε κάτι για να τον προσβάλλει, αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό. το ζήτημα αυτό είναι σοβαρό, συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα και μας αφορά όλους. Πρέπει να καταδικάσουμε αυτό το φαινόμενο αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ατομικά με το να μετράμε καθέναν, τον οποίο έχει πρόθεση να προσβάλλει κάποιον ποδοσφαιριστή», κατέληξε ο τεχνικός της Αταλάντα.

Επιμέλεια: Βασίλης Μιχάλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x