Stoiximan Super League

Ήρωας Παπαδόπουλος, τιμωρός Φερνάντεθ στο 90’ και... τέζα ο ΠΑΣ!

Λύτρωση στο 90’ για τον Αστέρα Τρίπολης! Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Παπαδόπουλο που κράτησε το μηδέν, τιμώρησε στο τέλος τον ΠΑΣ με γκολ του Φερνάντεθ (1-0)

Έχει χάσει πολλά ματς στο 90' παρά το γεγονός ότι σε πολλά από αυτά ήταν καλύτερος, αλλά σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης είδε την άλλη όψη του νομίσματος.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Θ. Κολοκοτρώνης», ο ίδιος ο έμπειρος τεχνικός έφτασε στο 3/3 στη θητεία του στον πάγκο των Αρκάδων και η ομάδα της Ηπείρου παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία και πρέπει να τα βάζει μόνο με τον εαυτό της για τον τρόπο που έχασε την αναμέτρηση.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλύτεροι από την ομάδα της Αρκαδίας, με πρωταγωνιστή-μοιραίο τον Κρίζμαν έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ, πέφτοντας πάνω και σε έναν εξαιρετικό Παπαδόπουλο και τελικά τιμωρήθηκαν για την επιπολαιότητά τους στην τελική προσπάθεια στο 90'. Από εξαιρετική σέντρα του Καλτσά, ο Φερνάντεθ τέλειωσε ιδανικά τη φάση και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Με έναν περίεργο σχηματισμό επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του ο Γιώργος Παράσχος, καθώς άφησε στην άκρη το πιο... οικείο 4-2-3-1 και προτίμησε το 3-4-3 ή 3-6-1, εκπλήσσοντας περισσότερο τους ίδιους του τους παίκτες, παρά τον ΠΑΣ Γιάννινα, που από την πλευρά του, δεν διαφοροποίησε πολλά συγκριτικά με τα προηγούμενα ματς.

Αυτό αποδείχθηκε με κάθε σαφήνεια κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, που υπήρχε μόνο μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με τον ΠΑΣ Γιάννινα να δημιουργεί ευκαιρίες με μεγάλη ευκολία, αλλά να τις χάνει πολύ φθηνά, ενώ υπήρχαν προϋποθέσεις.

Μόλις στο 8’ μια σέντρα του Αποστολόπουλου από τα δεξιά ήταν αρκετή για να ανοίξει την άμυνα του Αστέρα, αλλά ο Κρίζμαν που βρέθηκε στο ύψος του δεύτερου δοκαριού με την προβολή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλου που απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στο 14’ από τα πόδια του Κροάτη μεσοεπιθετικού η μπάλα έφτασε στον Ξύδα, που έκανε το πλασέ, αλλά και πάλι ο Έλληνας γκολκίπερ απομάκρυνε.

Το σερί των χαμένων ευκαιριών από τον ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίστηκε στο 17’ και πάλι από τον Κρίζμαν, που κοντρόλαρε υπέροχα μια μακρινή πάσα, αλλά η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε από διαγώνια θέση, πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας των Αρκάδων. Στα επόμενα λεπτά, ο Αστέρας προτίμησε να μην πάρει άλλα ρίσκα, γυρνούσε την μπάλα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δοκίμασε τον Βελλίδη.

Ως... επίλογος του πρώτου ημιχρόνου ήταν ακόμα μία ευκαιρία, που δημιουργήθηκε από τα πόδια του Κρίζμαν, που με τρομερή κάθετη βρήκε τον Αθανασιάδη, αλλά και πάλι ο Παπαδόπουλος ύψωσε τείχος, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Ο Γιώργος Παράσχος έδωσε ακόμα μια ευκαιρία σε αυτό τον σχηματισμό, μήπως και οι παίκτες του προσαρμοστούν καλύτερα στις συνθήκες του αγώνα, αλλά εκτός από μία ευκαιρία στο 49’ με τον Μανιά να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τίποτα απειλητικό στην αντίπαλη εστία.

Το καλό, τουλάχιστον, για τους γηπεδούχους ήταν ότι διαχειρίζονταν την εξαιρετική μεταφορά παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος όμως κατάφερε να δημιουργήσει ακόμα μία καλή στιγμή, με ποιον άλλον, τον Κρίζμαν που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.

Τελικά, ο Αστέρας Τρίπολης ευτύχησε να τιμωρήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στο 90’ σε ένα διάστημα διαρκούς πίεσης από τους γηπεδούχους. Ο Κώτσιρας συνεργάστηκε άψογα με τον Καλτσά, ο τελευταίος έκανε εξαιρετική σέντρα με τον Φερνάντεθ να τελειώνει τη φάση εντελώς ανενόχλητος για το τελικό 1-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος):
Παπαδόπουλος, Βλάχος (85' Δουβίκας), Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μαρτίνεζ, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος (60' Φερνάντεςζ), Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς, Μανιάς (90'+2' Μπελόκ)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος (63' Παμλίδης), Μπουκουβάλας, Κριζμάν, Ξυδάς (88' Μυστακίδης), Σιόντης (83' Σκόνδρας), Αθανασιάδης.

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης από το sportfm.gr:



Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης

Α’ βοηθός: Μιχαήλ Παπαδάκης

Β’ βοηθός: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος

4ος: Βασίλειος Φωτιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x