Κύπρος

Ισοπαλία και… χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛ

Η ΑΕΛ ήθελε την νίκη για να ανεβεί στην κορυφή, έμεινε όμως στο 0-0 με την ΑΕΚ και μαζί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην Κύπρο, ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Ισόπαλες χωρίς σκορ έμειναν ΑΕΛ και ΑΕΚ στη Λάρνακα, στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής στο κυπριακό πρωτάθλημα που διεξήχθη σήμερα στο «Τσίρειο στάδιο». Οι γηπεδούχοι ήθελαν τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να… προσπεράσουν τον ΑΠΟΕΛ, αλλά θα μπορούσαν να μην πάρουν ούτε τον ένα, αφού οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει αυτοί!

Η ΑΕΛ έψαξε το… χρυσό γκολ ανά διαστήματα, απείλησε νωρίς με τον Αντάμοβιτς, ενώ είχε μια καλή φάση με τον Χουράδο στο 36’ και τον Πρόσεκ σε ετοιμότητα στις τρεις φάσεις της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη, οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν δέχθηκαν φάσεις πλην μιας περίπτωσης, είχαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Τεσέϊρα στο 85΄ αλλά το γκολ δεν ήρθε...

Δόξα και Νέα Σαλαμίνα ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο «Μακάρειο Στάδιο», αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο βάση της εικόνας της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 24’, μετά από προσωπική ενέργεια του Κίνγκσλεϊ, που έφτασε έξω από την περιοχή και σούταρε με δύναμη. Για να έρθει η ισοφάριση από πλευράς φιλοξενούμενων πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τον Αρτάμπε να νικάει με κεφαλιά τον Βεσελόφσκι.

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πήρε η Σαλαμίνα, που επικράτησε της Άλκης με 2-1, παρότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 59’, λόγω της αποβολής του Ριέρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα! Οι «βυσσινί» καθάρισαν το ματς πριν το δεκάλεπτο, με τους «νέους» Αντωνίου στο 6’ και Γκοζλάν στο 7’ να σκοράρουν στην πρώτη τους εμφάνιση. Για να έρθει ο Σπόλιαριτς με πέναλτι, μετά από ανατροπή του από τον Βαλλιάνο, και να διαμορφώσει το τελικό σκορ, το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αναλυτικά, η 19η αγωνιστική
Σάββατο 02/02
ΑΠΟΕΛ-Πάφος 1-2
(28’ Ενσούε - 12’ Καρώ, 61’ Ανγκούλο)

Ανόρθωση-Απόλλων 1-0
(39’ Ντούρις)

Κυριακή 03/02
ΑΕΛ-ΑΕΚ Λάρνακας 0-0

Δόξα Κατωκοπιάς-Νέα Σαλαμίνα 1-1
(59’ Αρτάμπε - 24’ Ονουέγκμπου)

Αλκή-Ένωση Παραλιμνίου 1-2
(90’+3’ πεν. Σπόλιαριτς - 6’ Αντωνίου, 7’ Γκοζλαν)

Δευτέρα 04/02
Ερμής Αραδίππου-Ομόνοια (19:00)

Η επόμενη (20η) αγωνιστική:
Σάββατο 9/2
Απόλλων Λεμεσού-ΑΕ Λεμεσού (17:00)
Νέα Σαλαμίνα-Ανόρθωση (18:00)

Κυριακή 10/2
ΕΝΠ-ΑΠΟΕΛ (16:00)
Ομόνοια-Δόξα Κατωκοπιάς (17:00)
ΑΕΚ Λάρνακας-Αλκή (18:00)

Δευτέρα 11/2
Πάφος-Ερμής Αραδίππου (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x