Stoiximan Super League

«Ήταν εκτός εαυτού, τον καταλαβαίνω»

Τα λόγια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δικαιολόγησε ο Γιάννης Αλαφούζος. «Δεν θύμωσα, τα είπε πάνω στα νεύρα του», ανέφερε. Τι είπε για τα αγωνιστικά, τις απαιτήσεις και το... πλεόνασμα απ' του χρόνου!

Απαντήσεις σε πολλά «καυτά» ερωτήματα έδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της «Θύρας 13».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν άκρως ενωτικός -προφανώς για να υποβαθμίσει και το γεγονός- σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Καταλαβαίνω ότι ήταν εκτός εαυτού και πάνω στα νεύρα του είπε μια κουβέντα παραπάνω. Όταν άκουσα τις δηλώσεις, τις βρήκα διασκεδαστικές. Ούτε θύμωσα ούτε τίποτα».

Μίλησε για τις περιπτώσεις των Μπούρμπου, Καραγκούνη, Σίλντενφελντ, Αμπέντ, την... μη πώληση του Μπεργκ, αλλά και σε αυτούς που… θα έρθουν, ενώ έκανε ειδική αναφορά στα οικονομικά που πάνε απ' το καλό στο καλύτερο και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως αν το τριφύλλι μπει στους... χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε τα έσοδα θα ξεπερνούν τα έξοδα!

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω απ' το γηπεδικό, με τον Αλαφούζο να κάνει σαφές πως στο μυαλό του υπάρχει μόνο η Λεωφόρος και υπό προϋποθέσεις το ΟΑΚΑ (εκφράζοντας την αντίθεσή του με την Διπλή Ανάπλαση).

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος:

Για το πλάνο της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν: "Είχαμε ένα πλάνο για να φτιάξουμε μια ομάδα δεμένη με καλούς αθλητές, με ήθος, και παρόλο που ήταν καινούρια ομάδα τα πήγαμε πολύ καλά. Σιγά σιγά ανέβηκε η ομάδα και φέτος ξεκινά από άλλο επίπεδο σε σχέση με πέρυσι. Σίγουρα οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Ο Παναθηναϊκός πάντα πρέπει να κερδίζει τα πάντα. Οτιδήποτε άλλο είναι αποτυχία. Υπάρχει πίεση αλλά το έργο μας είναι δύσκολο".

Για τις ακαδημίες και τους νέους του Παναθηναϊκού: "Έχουμε νέα παιδιά από την ακαδημία. Είναι 2-3 παιδιά που θα εμφανιστούν όπως ο Δώνης και άλλα παιδιά. Όπως ο Τάσος Λαγός. Είμαι ευχαριστημένος από το επίπεδο. Δεν σημαίνει ότι θα παίξουν αμέσως αλλά σιγά-σιγά θα πάρουν ευκαιρίες. Εννιά παιδιά έγιναν επαγγελματίες, φαντάζομαι από εκείνους 2-3 θα είναι στην πρώτη ομάδα".

Για τους στόχους της νέας χρονιάς: "Θέλουμε πρωτάθλημα και κύπελλο παρόλο που είναι δύσκολο. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας. Ούτε δεδομένο είναι. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που είναι απέναντι. Σίγουρα θα γίνουν 2-3 μεταγραφές. Νομίζω την θέση του δεξιού μπακ την καλύψαμε με τον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος. Ίσως στα χαφ πρέπει να ενισχυθούμε. Η επίθεση είναι ολοκληρωμένη. Αυτά".

Για το μπάτζετ και τις μεταγραφές: "Το μπάτζετ θα είναι λίγο αυξημένο 10 με 20%. Το όνειρο μας είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν πάμε στους ομίλους σταματάμε να έχουμε πρόβλημα. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο αλλά θα προσπαθήσουμε για αυτό. Αν βρεθεί ευκαιρία να πουλήσουμε κάποιον παίκτη που υπάρχει πλεόνασμα θα το δούμε. Έχουμε ακόμη θέματα αλλά δεν υπάρχει καμία πρόθεση να χάσουμε μερικούς από τους βασικούς μας. Όλους θα τους κρατήσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσουμε τον Μπεργκ. Ο Σίλντενφελντ είναι σε καλό δρόμο, του Αμπέντ μία... κλαίει και μία γελάει το θέμα. Στην άμυνα θα γίνουν δύο προσθήκες εκτός και αν φύγει κάποιος. Η άμυνα μας έχει δέσει, και σε στόπερ και σε μπακ. Στα χαφ θέλουμε κάποια ενίσχυση, υπάρχει και ένα θέμα Πράνιτς που έχει θέσει ο ίδιος. Είναι ατυχές ο τρόπος που αναφέρθηκε στην ρήτρα του. Δεν ξέρω και αν το συμβόλαιο του επιτρέπει να κάνει κάτι τέτοιο. Από κει και πέρα, δεν έχουμε κάτι. Δεν θέλουμε να μπουκώσουμε την ομάδα με ξένους. Θέλουμε να στηρίξουμε τους νεαρούς".

Για τους Καραγκούνη, Μπούρμπο: "Ο Μπούρμπος δεν είναι τελειωμένη ιστορία, πάντως, τον θέλουμε και θα δούμε τι θα γίνει. Ο Καραγκούνης είναι θέμα της τεχνικής μας ηγεσίας. Σε κάποια παιχνίδια θα βοηθήσει. Εγώ επειδή είχα την διαφωνία μαζί του στο θέμα πέρυσι περί του Νταμπίζα, είμαι λίγο προκατελλειμένος. Δεν είμαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να σας πω".

Για το χρέος της ομάδας: "Το χρέος το άμεσο το έχουμε μειώσει. Φέτος η ομάδα, η όλη οργανωσή μας είχε ισορροπία. Από του χρόνου θα έχουμε πλεόνασμα. Κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούμε να αυξήσουμε το μπάτζετ, ειδικά αν μπούμε στους ομίλους".

Για την προσφυγή ΠΑΟΚ στο CAS: "Για τον ΠΑΟΚ και το CAS δεν ανησυχούμε. Είναι άδικο να προσπαθεί να ανατραπεί μια κατάσταση που ήταν μέρος της διαδικασίας. Άλλο θα ήταν αν είχε γίνει η προσφυγή. Προφανώς θα παίζαμε αλλιώς.

Για “παράγκα”: "Νομίζω ότι όπως είπε και ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ υπάρχει σύστημα και τεράστια απάτη και κομπίνα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει. Δεν θέλω να επεκταθώ για διάφορους λόγους στο θέμα, αλλά νομίζω ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, δεν θα είναι έτσι η κατάσταση προσεχώς. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Από την εμπειρία που έχω από τα ΜΜΕ, αν υπάρχει σάπιο κατεστημένο και το φέρνουν συνέχεια στο φως της δημοσιότητας, φεύγουν σαν τα ποντίκια, εξαφανίζονται στο σκοτάδι. Δεν το μπορούν το φως”.

Για το γηπεδικό: «Είμαι τελείως αντίθετος με την Διπλή Ανάπλαση. Δεν είναι μέρος ο Βοτανικός για γήπεδο. Η δική μου θέληση είναι να μείνουμε στην Λεωφόρο. Δεν ανησυχώ, με τα σημερινά δεδομένα θα το απέκλεια να φεύγαμε λόγω διπλής ανάπλασης. Αν πάει καλά η ομάδα και αλλάξει η οικονομία, σκέφτομαι πόσο θα μπορεί να μεγαλώσει το γήπεδο. Είναι σύνθετο το σχέδιο αλλά δύσκολο, κοστίζει αρκετά. Όλοι μας θα θέλαμε ένα νέο γήπεδο στην Λεωφόρο. Αν αυτό κοστίζει 100.000.000 και μπορούμε για παράδειγμα στο ΟΑΚΑ να γίνεται με τα μισά λεφτά θα πρέπει να το σκεφτούμε αρκετά. Η Λεωφόρος είναι ο στόχος μας. Μίλησα με την UEFA για την Λεωφόρο. Την Δευτέρα θα πάνε τα αποτελέσματα και τους παρακάλεσα να έρθουν να δουν το γήπεδο. Θα ξέρουμε πότε θα έρθουν, ώστε να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πέρυσι τους πήγαμε στο γήπεδο και δεν ήταν ιδιαίτερα αρνητική η αίσθηση. Ίσως να θέλουμε έναν χώρο έξτρα για τους δημοσιογράφους. Αν θέλουμε θα τα καταφέρουμε".

Για το ύψος των προστίμων που έχει κληθεί να πληρώσει φέτος η ομάδα: "Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαμε να το δίναμε στον Ερασιτέχνη. Τους δίναμε εμείς την δικαιολογία. Εξαντλούσαν την αυστηρότητα τους βέβαια. Σε κάποια ματς τα ξεχνούσαν αυτά που γίνονταν. Εμάς μας κόστισε όλο αυτό περίπου 400-500.000 μαζί με τα έσοδα που χάσαμε. Είναι στο χέρι όλων μας να το διορθώσουμε. Οι μεγάλες τιμωρίες ήταν με τον Ολυμπιακό. Θέλω να πω ότι αυτό ήταν μεγάλο μέρος του κόστους. Το δεύτερο ήταν με τον ΠΑΟΚ, ήταν λάθος δικό μου. Ήμασταν πιο καλοπροαίρετοι με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ήρθαν και προκάλεσαν τόσο που ήταν αναπόφευκτο να γίνει αυτό που έγινε. Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα, τους άφησε. Είχα μεγάλο άγχος και πήγα να δω. Οι περισσότεροι από τους οπαδούς μας μπήκαν μέσα για να συγκρατήσουν και όχι για να επιτεθούν. Όλο αυτό μας στοίχισε πολύ. Αν δεν τα είχαμε κάνει αυτά, θα ήμασταν μια χαρά. Αν μπορούσαμε, πως μπορούμε να διασφαλίσουμε η ατμόσφαιρα να έχει το μικρότερο αρνητικό αποτέλεσμα".

Για Ολυμπιακό και αστυνομία: «Ο Ολυμπιακός χρησιμοποιεί την βία σαν μέσο, είναι πιο επιθετικοί αλλά δεν έκαναν το παραμικρό στο Καραϊσκάκη. Θέλω να πω πως η αστυνομία μας προστάτευσε. Εμείς προσπαθούμε να υπάρχει διάλογος με την αστυνομία για να βελτιωθεί η κατάσταση. Πάντως η αστυνομία κάνει επιλεκτικά την δουλειά της σε ορισμένες περιπτώσεις»

Για τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Καταλαβαίνω ότι ήταν εκτός εαυτού και πάνω στα νεύρα του είπε μια κουβέντα παραπάνω. Σαν πρόεδρος της ΠΑΕ είμαι αρωγός και στέκομαι δίπλα. Φιλικά αισθήματα έχουμε απέναντι στην ΚΑΕ. Όταν άκουσα τις δηλώσεις του κ. Γιαννακόπουλου, τις βρήκα διασκεδαστικές. Ούτε θύμωσα ούτε τίποτα. Αυτά που μας συνδέουν είναι περισσότερα απ' αυτά που μας χωρίζουν. Και με τον Ερασιτέχνη έχουμε πολύ καλή επαφή.

Για το αν βοηθήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος την ΠΑΕ: «Ελπίζω πάντοτε ότι ο κύριος Γιαννακόπουλος όποτε έχει την δυνατότητα και την διάθεση θα βοηθήσει οικονομικά την ΠΑΕ».

Για τη σχέση του με το μπάσκετ: «Είχα πάει μια δύο φορές στον Τάφο του Ινδού παλιότερα. Πολλές φορές ήθελα να έρθω αλλά δεν έτυχε. Ο φόρτος δουλειάς είναι μεγάλος και δεν έχω χρόνο».

Για τον Σπάθα: «Μην μου μιλάτε για τον Σπάθα. Δεν πρέπει να ξανασφυρίξει ποτέ. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία εις βάρος του. Ήταν πάρα πολύ προκλητική η διαιτησία».

Για την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό: «Θα πρέπει να τρελάναμε τους ολυμπιακούς όταν χειροκροτάγαμε ενώ χάσαμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x