Γενικά

Και ο Αλέξις Σάντσες κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή

Ο Χιλιανός ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζει την κατηγορία για αποφυγή καταβολής φόρου ύψους περίπου 1 δις ευρώ!

Ακόμα μία υπόθεση φοροδιαφυγής απασχολεί τον Εισαγγελέα της Βαρκελώνης. Στη θέση του φερόμενου ως κατηγορούμενου βρίσκεται ο Αλέξις Σάντσες καθώς φαίνεται να έχει εξαπατήσει το ισπανικό Υπουργείο Οικονομικών με την μη καταβολή φόρων ύψους 1 δις, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Μπαρτσελόνα.

Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα El Periodico κατηγορείται για «ενεργή παρακράτηση» ενώ ο εισαγγελέας Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ ντε Γκριγκόριο λέγεται ότι έχει ήδη δώσει εντολή ώστε να ερευνηθεί η εν λόγω υπόθεση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο 27χρονος άσος της Άρσεναλ δεν κατέβαλε φόρους ύψους 590.000 ευρώ το 2012 και 400.000 ευρώ το 2013, ενώ απέκρυψε την ύπαρξη εταιρίας Numidia που εδρεύει στην Μάλτα της οποίας κατέχει το 99% των μετοχών.

Από το περιβάλλον της εισαγγελίας λέγεται πως η Numidia είναι μια «καθαρά οργανική οντότητα» που απλώς διευκολύνει την απάτη σε βάρος του ισπανικού Υπουργείου Οικονομικών, κάτι που θα μπορούσε να επιβαρύνει με δύο φορολογικά αδικήματα τον ποδοσφαιριστή.

Ο Σάντες είναι ένας ακόμα παίκτης που έχει περάσει από την Μπαρτσελόνα και αντιμετωπίζει κατηγορίες οικονομικής φύσης, μετά τους Μέσι, Νεϊμάρ, Μαστσεράνο και Ετό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x