Stoiximan Super League

Καίγεται (και) η τσέπη του Παναθηναϊκού

Αγωνιστικά τον εξοντώνει. Η βαρύτατη τιμωρία που επιβλήθηκε, όμως, στον Παναθηναϊκό τον «καίει» και οικονομικά. Η σούμα προστίμων και απωλειών εσόδων ανεβάζει τη… λυπητερή σε δυσθεώρητα ύψη.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια της Λεωφόρου έχει τεράστιο κόστος στο αγωνιστικό κομμάτι.

Αφαιρεί βαθμούς που το «τριφύλλι» ήδη είχε κερδίσει στο γήπεδο και στερεί τη δυνατότητα να διεκδικηθούν εκείνοι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πέρα απ’ το γήπεδο όμως, η τιμωρία δημιουργεί τεράστια ζημιά και στα ταμεία του συλλόγου.

Διότι το βαρύ πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι μια μόνο από τις αιτίες που ο Παναθηναϊκός θα στενάξει οικονομικά. Εκτός λοιπόν των 190.000 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν οι «πράσινοι» στη Λίγκα, άλλα τόσα είναι τα χρήματα που θα χάσουν από τον ΟΠΑΠ εξαιτίας της «ρήτρας βίας» που έχουν υπογράψει (όπως και οι υπόλοιπες ομάδες).

Μάλιστα στο συγκεκριμένο κομμάτι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και χειρότερα, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη αν το ποσό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ίδιο με το πρόστιμο που επιβάλλεται ή το τριπλάσιο.

Πέραν αυτού όμως, χρήματα θα χαθούν για τον Παναθηναϊκό και από τη NOVA. Κι αυτό επειδή στη συμφωνία που έχει υπογραφεί με το συνδρομητικό κανάλι προβλέπεται επίσης ρήτρα για ματαίωση αγώνα με υπαιτιότητα ομάδας. Και το πρόστιμο που προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση είναι στις 300.000 ευρώ.

Δυστυχώς, δε, για το «τριφύλλι», ο λογαριασμός δεν σταματάει εδώ. Γιατί θα πρέπει να συμπεριληφθεί σ’ αυτόν και το κόστος επισκευής της κατεστραμμένης Λεωφόρου, που υπολογίζεται στις 150.000 ευρώ. Αλλά και τα έσοδα που θα χαθούν από τις εισπράξεις των τεσσάρων εντός έδρας αγώνων, τους οποίους ο Παναθηναϊκός θα τους δώσει κεκλεισμένων των θυρών.

Όπως καταλαβαίνει κανείς με έναν πρόχειρο υπολογισμό, το άθροισμα των απωλειών φθάνει (και ενδεχομένως ξεπερνάει) το 1 εκατ. ευρώ. Ποσό που ούτως ή άλλως δεν περισσεύει και, εκτός των άλλων, έρχεται να προστεθεί στην τεράστια ζημιά που είχε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι εξαιτίας του αποκλεισμού από την Καμπάλα και έφτασε τα 5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x