Stoiximan Super League

«Καίνε» τον Ολυμπιακό οι Κοκκαλάς-Γιορέντε: «Μας χτύπησαν στα πλευρά και μας έπιασαν από τον λαιμό»

Νέα στοιχεία-φωτιά για τον Ολυμπιακό στην υπόθεση του ματς με τον Πλατανιά. Όπως αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM, οι Κοκκαλάς-Γιορέντε κατέθεσαν ενόρκως στην Ασφάλεια ότι χτυπήθηκαν στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη.

Καινούργια στοιχεία που φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό όσον αφορά στην υπόθεση του αγώνα με τον Πλατανιά προέκυψαν την Τρίτη.

Όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, δυο ακόμα παίκτες της χανιώτικης ομάδας κατήγγειλαν ξυλοδαρμό στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Μετά τις δηλώσεις Καρυπίδη και την επίσημη καταγγελία του Αποστολόπουλου, οι Αντώνης Κοκκαλάς και Ραούλ Γιορέντε βάζουν για τα καλά φωτιά στο θέμα. Όχι μονάχα με τις σοκαριστικές καταγγελίες τους για όσα φέρονται να συνέβησαν στο «Καραϊσκάκη», αλλά και με το γεγονός ότι αυτές έγιναν στο πλαίσιο ένορκων καταθέσεών τους στην Ασφάλεια Χανίων.

Αφενός λοιπόν ο τερματοφύλακας της ομάδας έκανε λόγο για «υποδοχή τραμπούκων» με ύβρεις, απειλές και προπηλακισμούς κατά την άφιξη του πούλμαν στο γήπεδο και περιστατικά βίας στο ημίχρονο. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι υπήρξε βία στα αποδυτήρια, με τον ίδιο να δέχεται γροθιές στα πλευρά και ολόκληρη την ομάδα να επιστρέφει τρομοκρατημένη στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά συζητήσεις των ποδοσφαιριστών των φιλοξενούμενων, στις οποίες έλεγαν ότι «αν δεν χάσουμε απόψε, δεν θα φύγουμε ζωντανοί από εδώ»!

Από την άλλη, ο Γιορέντε παρέθεσε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες των όσων έγιναν, σύμφωνα με τους δυο παίκτες, στα αποδυτήρια. Ανέφερε λοιπόν ότι κατά την είσοδό του σε αυτά τον άρπαξε από τον λαιμό ένας μεγαλόσωμος άνδρας με διακριτικά του Ολυμπιακού, ενώ έκανε λόγο και για ένα μέλος του staff της αποστολής που το είχαν ρίξει στο έδαφος, με τον ίδιο τον Γιορέντε να τον βοηθάει να σηκωθεί. Συμπλήρωσε, δε, ότι όλα τα μέλη της αποστολής ήταν κάτι παραπάνω από σοκαρισμένοι.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία θα συμπεριληφθούν προφανώς στην έρευνα που υποχρεούται πλέον να διεξάγει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου και ενισχύουν τον κίνδυνο τιμωρίας του Ολυμπιακού βάσει του άρθρου 29 (που προβλέπει αφαίρεση βαθμών και φτάνει ακόμα και μέχρι τον υποβιβασμό).

Το άρθρο αυτό αναφέρει συγκεκριμένα: «Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 5, τουλάχιστον, ετών (...) Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές: α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης 6 βαθμών και, δ) υποβιβασμός ομάδας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x