Stoiximan Super League

Κάναντι: «Έχουμε τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στην έδρα μας και το δικαίωμα να ονειρευόμαστε»

Την επιθυμία του να μείνει στην Ελλάδα (την οποία έχει ερωτευτεί) για μεγάλο διάστημα, εξέφρασε ο τεχνικός του Ατρόμητου, Νταμίρ Κάναντι. Τι είπε για το… θαύμα της κατάκτησης του τίτλου, και Ουάρντα.

Νταμίρ Κάναντι… έτοιμος για όλα!

Ο άνθρωπος πίσω από το… τρένο του Ατρόμητου, που απέχει δύο βαθμούς από την κορυφή της Σούπερ Λίγκας, με μόλις μία ήττα, στην Τούμπα (και μάλιστα, με αρκετά διαιτητικά λάθη εις βάρος του), παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα SportDay, τονίζοντας, λίγο-πολύ, πως η ομάδα του έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει στο… θαύμα της κατάκτησης του τίτλου, από τη στιγμή που έχει Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Περιστέρι.

Σημείωσε, δε, πως θέλει να παραμείνει για χρόνια στη χώρα μας την οποία έχει ερωτευτεί.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης του Αυστριακού τεχνικού:

- Για τη ληστεία στο σπίτι του και το πρόβλημα με το «χακάρισμα» των τραπεζικών του καρτών: «Όταν είναι κανείς στο σπίτι και συμβαίνουν αυτά, δεν είναι εύκολη κατάσταση. Εγώ προσπάθησα το καλύτερο για την οικογένειά μου και την κόρη μου, συγκεκριμένα προσπάθησα να μη μας επηρεάσει οικογενειακώς. Για μένα το χειρότερο ήταν αυτό που προσπάθησαν να κάνουν μετά, ηλεκτρονικά με τις κάρτες, αλλά αυτά τα έχει η ζωή και θα πρέπει να τα ξεπερνάμε. Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα το ενδεχόμενο να φύγω από την Ελλάδα. Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σε οποιοδήποτε μέρος στην Ευρώπη».

- Για την Ελλάδα και τι είναι αυτό που την κάνει τόσο θελκτική: «Νομίζω ότι η ελληνική κουλτούρα είναι πολύ κοντά στην κουλτούρα της καταγωγής μου, διότι μην ξεχνάτε ότι η οικογένειά μου είναι από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Για αυτόν τον λόγο χαίρομαι που έχω έρθει στην Ελλάδα και για αυτό ελπίζω να μείνω πολύ καιρό εδώ. Οι καιρικές συνθήκες βοηθούν. Εδώ οι άνθρωποι είναι ευδιάθετοι χαρούμενοι, με διάθεση να βοηθήσουν. Μου έχουν φερθεί πολύ καλά, με έχουν βοηθήσει οι Έλληνες. Και μην ξεχνάτε και τη θάλασσα».

- Για τον Ατρόμητο: «Αρχικά, είχα τις αμφιβολίες μου, όχι για την κρίση ή για τον σύλλογο, αλλά για τις αρνητικές ειδήσεις που προβάλουν τα media στην Ευρώπη σχετικά με την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα ειδήσεις για φαινόμενα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τους διαιτητές, ότι κάποιοι σύλλογοι δεν πληρώνουν, όμως, τώρα που βρίσκομαι εδώ βλέπω ότι τα θετικά είναι πολύ περισσότερα από ό,τι τα αρνητικά. Η διαφορά είναι μεγάλη. Ο Ατρόμητος είναι πολύ οργανωμένο κλαμπ. Έχουν δημιουργηθεί από τα media ορισμένα αρνητικά στερεότυπα και για την Ελλάδα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Εγώ μεταδίδω θετικά νέα για τον Ατρόμητο και την Ελλάδα στην Αυστρία.

Για τον Ατρόμητο ξέρω ότι είναι ένα οργανωμένο κλάμπ, συνεπές σε όλες τις υποχρεώσεις, έχω να πω μόνο τα καλύτερα για τους παίκτες μου και τους οπαδούς της ομάδας. Το μόνο που μπορώ να πω ότι ισχύει είναι οι συχνές αλλαγές προπονητών. Ο Ολυμπιακός άλλαξε, ο ΠΑΟΚ άλλαξε, η Λάρισα άλλαξε, ο Απόλλων άλλαξε και μάλιστα δύο φορές, αυτό ακούγεται στην Ευρώπη. Αυτό θα κάνει κάποιους προπονητές που θα δεχτούν πρόταση από την Ελλάδα να έχουν δεύτερες σκέψεις για να τις αποδεχθούν
».

- Για τον πρώτο στόχο της ομάδας, όταν ανέλαβε: «Να φτιάξουμε μία νέα, καλή ομάδα. Οι προϋποθέσεις υπήρχαν. Βλέπετε εδώ τι ωραίες εγκαταστάσεις και γραφεία έχει το κλαμπ. Στον σύλλογο έχουν όνειρο να παίξουν στην Ευρώπη. Το βλέπουμε και στις φωτογραφίες από τα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς. Αυτό μου είπαν στις συζητήσεις ότι θέλουν να πετύχουν με μένα και αυτό με έπεισε. Εγώ θέλω να πετύχω τους στόχους μας. Μετά από τέσσερις μήνες, είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τις συνθήκες δουλειάς εδώ στον σύλλογο και από τη ζωή μου στην Αθήνα. Αυτό τα λέει όλα».

Για τον Ουάρντα: «Του φέρθηκα με σεβασμό και αυτό είναι το σημείο-κλειδί. Ο Ουάρντα είναι έξυπνος παίκτης σε ό,τι αφορά το παιχνίδι και αυτό του το έδωσα να το καταλάβει».

Για τον δεύτερο γύρο και τι να περιμένουμε: «Θα μείνουμε εστιασμένοι στον στόχο μας. Θέλουμε να βγούμε στην Ευρώπη. Θέλουμε να μείνουμε κοντά στις πρώτες θέσεις, να έχουμε την ευκαιρία μας. Στον δεύτερο γύρο έχουμε στην έδρα μας τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και αυτό μας δίνει δικαίωμα να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x