Stoiximan Super League

Κάνιας: «Ο ΠΑΟΚ έχει νοοτροπία νικητή»

Στο χαρακτήρα νικητή που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ στάθηκε ο Χοσέ Κάνιας, υπογραμμίζοντας την ανυπομονησία του να επιστρέψει στη δράση μετά τον τραυματισμό του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:
«Είμαι καλά... έγινα καλά εδώ και δυο μήνες. Η κατάσταση μπορεί να μην είναι πια τόσο καλή για μένα αλλά το έχω αποδεχτεί. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ, είμαι έτοιμος να μπω στον αγωνιστικό χώρο, είμαι έτοιμος για όλους τους αγώνες που ακολουθούν».

- Πώς το διαχειρίζεσαι όλο αυτό;
«Η κατάσταση είναι δύσκολη επειδή είχα ήμουν τραυματίας το προηγούμενο διάστημα αλλά μετά μπήκα στις προπονήσεις. Ήρθαν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές, δεν είχα το περιθώριο, την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ αλλά ... οκ, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Προπονούμαι σκληρά κάθε μέρα για να παραμείνω ένα αξιόμαχο στέλεχος της ομάδας και να μπορώ ν’ αγωνιστώ κάποια λεπτά. Αλλά δεν είναι αυτό που θα ήθελα. Ο προπονητής έχει πάντα την τελευταία κουβέντα για το αν θα παίζω ή όχι, όχι εγώ».

- Πώς βλέπεις την ομάδα αυτό το διάστημα και ειδικότερα μπαίνοντας στο τελευταίο και πλέον κρίσιμο κομμάτι της σεζόν;
«Η ομάδα πλέον είναι έτοιμη για να επικρατήσει – σίγουρα – στους τελευταίους τρεις αγώνες του πρωταθλήματος κι επίσης έτοιμη για να παίξει στον ημιτελικό με τον Αστέρα Τρίπολης. Ξέρετε η νοοτροπία μας είναι νικητή. Αυτή η ομάδα έχει πλέον αυτό το χαρακτηριστικό. Νιώθω τυχερός κι ευγνώμων που αγωνίστηκα εδώ για τρία χρόνια κι αυτή η νοοτροπία γίνεται κάθε χρόνο ολοένα και πιο ισχυρή. Κι αυτόν το χρόνο ειδικά, οι ποδοσφαιριστές πιστεύουν περισσότερο από ποτέ σ’ αυτήν κι είναι ένα βασικό στοιχείο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως επίσης και για την παρουσία μας στον τελικό (σ.σ. Κυπέλλου) ελπίζω. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για την ομάδα μας. Η νοοτροπία νικητή. Δημιουργεί καλό κλίμα κι αυτή η ομάδα την έχει».

- Αν το περασμένο καλοκαίρι κάποιος σου έλεγε πως η ομάδα θα βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή, αήττητη, δυο βαθμούς πριν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα τον πίστευες; Ναι ή όχι και γιατί;
«Πιστεύω στην ομάδα μου, ανέκαθεν ... Ανεξαρτήτως των καταστάσεων, των αγώνων, των αντιπάλων, πιστεύω πολύ σ’ αυτήν την ομάδα. Είναι απίστευτη και σας είπα πριν το γιατί. Επειδή διαθέτουμε αυτήν τη νοοτροπία. Τη νοοτροπία νικητή, του μαχητή του να μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο και να τα δίνουμε όλα στο 100% και νομίζω πως αυτή η ομάδα είναι ικανή για όλα. Να μπαίνει στο ματς να κερδίζει και αυτομάτως να σκέφτεται το επόμενο ματς με μοναδικό στόχο τη νίκη. Νομίζω πως αυτό είναι και το πιο σημαντικό εδώ. Γιατί έχουμε αυτό και την κατάσταση αυτήν την έχουμε δημιουργήσει εμείς».

- Μπορεί ν’ απομένουν ακόμη τρεις αγωνιστικές όμως ο κόσμος της ομάδας έχει ήδη ξεκινήσει το δικό του πάρτι στις κερκίδες. Πώς το εισπράττετε όλο αυτό εσείς οι ποδοσφαιριστές;
«Νομίζω πως αυτή τη χρονιά, όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν όλοι ήταν στο πλευρό μας. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για μια ομάδα. Οι οπαδοί μας υποστήριξαν σε κάθε ευκαιρία. Κι αυτή η ομάδα, αυτός ο σύλλογος διαθέτει απίστευτους οπαδούς. Γιατί ήταν πάντα εκεί και μας υποστήριζαν μέχρι τέλους. Γι’ αυτόν το λόγο νομίζω πως δε χάσαμε ματς στην Τούμπα. Για τον ίδιο λόγο, στους εκτός έδρας αγώνες νιώθαμε σα να παίζουμε εντός, σε πολλά γήπεδα συνέβη αυτό. Ήταν πολύ σημαντικό για μας. Επίσης, είμαι χαρούμενος γι’ αυτούς επειδή πολλά χρόνια πριν δεν είχαν χαρεί το παραμικρό αλλά αυτά τα τελευταία χρόνια αισθάνονται ενθουσιασμένοι, νιώθουν πολύ χαρούμενοι γι’ αυτήν την ομάδα καθώς γνωρίζουν πώς κάθε ποδοσφαιριστής δίνει το 100% του εαυτού του σε κάθε αγώνα κι αν τελικά φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι γι’ αυτούς. Επειδή μας εμπιστεύτηκαν».

- Οι σκέψεις σου για το ματς με τη Λάρισα κι αν πιστεύεις πως οι πολλές και σημαντικές απουσίες που προέκυψαν μπορούν να τον επηρεάσουν ...
«Ναι, το πρώτο θέμα είναι οι τραυματισμοί αυτήν τη στιγμή. Ο Πέδρο Ενρίκε, ο Ομάρ Ελ Καντουρί», ορισμένοι σημαντικοί ποδοσφαιριστές για την ομάδα τραυματίστηκαν. Είναι πολύ κακό για μας καθώς είναι καλοί και σημαντικοί παίκτες για μας κι επίσης έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς. Κι αυτοί παίζουν για τη νίκη καθώς έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία. Εμείς παίζουμε για τον τίτλο. Αυτήν είναι η δυσκολία του αγώνα. Δεν είναι το πλέον δύσκολο ματς αλλά είναι δύσκολο από τη στιγμή που παίζουν για έναν στόχο. Εντούτοις πιστεύω πως αν αγωνιστούμε όπως το κάναμε όλη τη σεζόν, γιατί αυτή η χρονιά ήταν απίστευτη για μας, με τον τρόπο που αγωνιστήκαμε, αν εμφανιστούμε με την ίδια νοοτροπία, την ίδια αυτοπεποίθηση, την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά νομίζω πως δε θα έχουμε πρόβλημα και σ’ αυτόν τον αγώνα. Νομίζω κι ελπίζω να νικήσουμε, να τελειώσουμε την υπόθεση πρωτάθλημα και να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα. Όμως το πιο σημαντικό είναι αυτό το ματς πρώτα. Να νικήσουμε, να πάρουμε το πρωτάθλημα και να το απολαύσουμε για λίγο επειδή το χρειαζόμαστε κι αυτό και μετά να σκεφτούμε το επόμενο ματς».

- Ο ΠΑΟΚ έχει γενέθλια, μετρώντας ενενήντα τρία χρόνια ζωής. Πώς νιώθεις γι’ αυτό και τί θέλεις να του ευχηθείς;
«Happy birthday … (σ.σ. το λέει τραγουδιστά και ξεσπά σε γέλια). Είναι τα γενέθλια λοιπόν του συλλόγου, της ομάδας, κάτι που με κάνει χαρούμενο, με χαροποιεί που ήμουν εδώ τα τελευταία τρία χρόνια και μπορώ να μοιράζομαι αυτήν την ευτυχία και την ιδιαίτερη ημέρα για τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω τί άλλο να πω … Εύχομαι ότι καλύτερο γι’ αυτόν τον σύλλογο πάντα. Στο διάστημα που είμαι εδώ ήμουν και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, κατέκτησα τίτλους, εκτίμησα πάρα πολύ κόσμο, τους συμπαίκτες μου, όλους όσοι βρέθηκαν τριγύρω μου, τον κόσμο που με στήριξε κάνοντάς με πάρα πολύ χαρούμενο. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και πολύ υπερήφανος που αγωνίστηκα σ’ αυτήν την ομάδα»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x