Stoiximan Super League

Κανσαφέρης: «Ελπίζω μέχρι το… δεκαπεντάυγουστο να έχουμε καταλήξει για τη βαθμολογία»

Την άποψη του για τα όσα εξαωαγωνιστικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα κατέθεσε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων, Γιώργος Κασναφέρης.

Με… καυστικό τρόπο επέλεξε να σχολιάσει τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Κασναφέρης.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων αναφερόμενος στη μεγάλη καθυστέρηση που έχει προκληθεί στην κατακύρωση της βαθμολογίας λόγω των δικαστικών αποφάσεων, τόνισε πως «ελπίζει να έχει υπάρξει κατάληξη ως τον… δεκαπεντάυγουστο» ενώ μίλησε και για την διαιτησία Κομίνη στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, λέγοντας πως «διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στo «Fair Play»:

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Το σημαντικό ήταν ότι είχαμε μία ομοφωνία ανάμεσα στις ΠΑΕ, ώστε στη συνέχεια να μιλήσουμε με τον Υπουργό και να διευθετηθεί η κατάσταση. Οι μικρομεσαίες ομάδες ποτέ δε δημιούργησαν προβλήματα. Τα προβλήματα δημιουργούνται από τις μεγάλες ομάδες και στη συνέχεια την… πληρώνουν οι μικρομεσαίες ομάδες με την επιβολή ρητρών».

Για την απόφαση παραμονής της ποινής υποβιβασμού σε περίπτωση μη αδειοδότησης: «Η απόφαση των ομάδων που στήριξαν αυτή τη σχέση είναι ακόμα πιο ισχυρή. Από τη στιγμή που υπάρχει ένας κανονισμός, δεν είναι σωστό να υπάρξει αλλαγή για την ομαλή ροή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σίγουρα είναι άσχημο για τον Παναθηναϊκό, έχει τον ιδιοκτήτη του, δεν είναι ακέφαλος διοικητικά. Έχει ανθρώπους επιχειρηματίες, που μπορούν να δώσουν το «φιλί της ζωής» στον Παναθηναϊκό».

Για τα τηλεοπτικά συμβόλαια: «Οι ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα πρέπει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης να μπορέσουν να το προσκομίσουν. Να είστε σίγουροι ότι οι μικροί δε θα… κάτσουν έτσι εύκολα, δε θα πάρουν ένα ξεροκόμματο που θα τους πετάξουν. Πρέπει να προβληματιστούμε και την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι την ευαγγελίζονται, αλλά πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον».

Για τους στόχους του Απόλλωνα Σμύρνης: «Αγωνιζόμαστε όλοι να σώσουμε τον Απόλλωνα και πιστεύω ότι στις 6 Μαΐου θα έχουμε σωθεί. Είμαστε μία υγιής ομάδα και θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Για τη διαιτησία του Κομίνη στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Πιστεύω ότι δεν το διαχειρίστηκαν σωστά. Ήταν τρομερή η πίεση, παρά το γεγονός ότι είχαν άποψη και ο διαιτητής και ο βοηθός. Δεν μπόρεσαν να βρουν το «νεκρό διάστημα», ώστε να καταλήξουν σε μία απόφαση. Από την πίεση πήραν αυτή την απόφαση, η οποία είχε τεράστιες παρενέργειες, με αποτέλεσμα να διακοπεί το πρωτάθλημα και να κάνει το ματς το γύρο του κόσμου. Έπρεπε να δημιουργήσουν μία ζώνη «νεκρή», για να καταλήξουν στη σωστή απόφαση. Το έχω ξαναπεί ότι τα μεγάλα παιχνίδια μπορούν να… ρίξουν κυβέρνηση και η ψυχολογική πίεση για το διαιτητή είναι τεράστια. Στην Ελλάδα έχουμε και αρκετά ΜΜΕ που είναι φίλα προσκείμενα σε αρκετές ομάδες, οπότε δημιουργείται αρνητικό κλίμα. Η γνώμη μου είναι, επίσης, ότι η διαιτησία πρέπει να είναι επαγγελματική. Ο διαιτητής να κάνει μόνο αυτό. Είναι κρίμα για τον Κομίνη, γιατί είναι καλός διαιτητής και καλό παιδί. Δεν πρέπει να τον πυροβολήσουμε. Έδειξε μία παθογένεια της ελληνικής διαιτησίας».

Για το αν ο ίδιος ως διαιτητής είχε αλλάξει κάποια απόφασή του: «Σε ένα παιχνίδι Ολυμπιακού – ΑΕΚ έδωσα ένα πέναλτι και το… πήρα πίσω. Κατάλαβα ότι ήταν λάθος αν συνέχιζα».

Για την κατάσταση στη βαθμολογία της Superleague: «Κάθε μέρα περιμένουμε μία απόφαση και μετά την απόφαση να γίνει η έφεση, να πάει στο… διαιτητικό. Ελπίζω μέχρι τον… δεκαπενταύγουστο να έχουμε καταλήξει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x