Ιταλία

Καπέλο: «Αυτός ήταν ο καλύτερος παίκτης που είχα, ο Ιμπραΐμοβιτς έσπαγε τα τζάμια»

Τον πιο ταλαντούχο παίκτη που έχει προπονήσει ποτέ στην καριέρα του αποκάλυψε ο Φάμπιο Καπέλο, ενώ αναφέρθηκε στη μεγάλη βελτίωση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Κανένα πρόβλημα και κανέναν ενδοιασμό να ονοματίσει τον καλύτερο παίκτη με τον οποίο συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια της προπονητικής του καριέρας δεν είχε ο Φάμπιο Καπέλο στο πλαίσιο της συνέντευξής του στη «Sky Italia».

Ο Ιταλός τεχνικός που έχει περάσει μεταξύ άλλων από Γιουβέντους, Μίλαν, Ρόμα, Ρεάλ Μαδρίτης και από τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας μίλησε με θαυμασμό για τον Ρονάλντο, εκφράζοντας και το παράπονό του για τη χρονική συγκυρία που πέτυχε τον παλαίμαχο Βραζιλιάνο.

«Ο καλύτερος παίκτης που είχα είναι ο Ρονάλντο. Δυστυχώς, τον πέτυχα στο τέλος της καριέρας του και όταν ζύγιζε 96 κιλά. Τον ρώτησα πόσο ζύγιζε το 2002 στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μου είπε 84. Αυτό που του είπα ήταν να προσπαθήσει να πέσει τουλάχιστον στα 88. Σε κάθε περίπτωση ήταν σπουδαίος παίκτης», είπε ο Φάμπιο Καπέλο που αναφέρθηκε και στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

«Όταν ο Ιμπραΐμοβιτς έφτασε στη Γιουβέντους, δεν ήταν καλός στο σουτ. Ο Ραϊόλα μου είχε πει μπορεί να σπάσει τα χέρια των τερματοφυλάκων. Αυτό που του είπα ήταν ότι το μόνο που σπάει προς το παρόν είναι τα παράθυρα στο γυμναστήριο. Προπονήθηκε και όπως όλοι ξέρετε, βελτιώθηκε.

Τον ήθελα όσο ήμουν στη Ρόμα. Η Γιουβέντους πέτυχε μια εκπληκτική συμφωνία, αφού τον αγόρασαν με 16 εκατ. ευρώ σε 4 δόσεις. Στον Άγιαξ αποφάσισαν ότι δεν ήταν σπουδαίος παίκτης και προτίμησαν τον Μίντο, που ήταν πιο διαχειρίσιμος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ιταλός τεχνικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x