Stoiximan Super League

Κάποιος να αποφασίσει

Θολό το τοπίο γύρω από την ΑΕΚ. Ουδείς μπορεί να πει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται του χρόνου. Το πιθανότερο σενάριο της Γ' κατηγορίας, το… μακρινό της Β' και οι πιθανότητες για Σούπερ Λίγκα.

Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ περιλαμβάνει μία σειρά από ερωτήματα που ζητούν εδώ και τώρα απάντηση, αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος να τις δώσει. Με τους μετόχους εξαφανισμένους (οι Supporters πιθανότατα θα διαλυθούν και θα πάρουν ονομαστικά τις μετοχές τους, ενώ ο Νίκος Νοτιάς φαίνεται να αδιαφορεί) και τη διοίκηση υπό παραίτηση, όλα δείχνουν πως οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας, σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται αλλά και πώς θα πορευτεί οικονομικά στο εξής, θα ληφθούν από τη ΓΣ στις 14 Μαΐου και μετά.

Η πτώχευση της ΠΑΕ ΑΕΚ και ο υποβιβασμός της στην τρίτη κατηγορία είναι το πιο πιθανό σενάριο. Σε αυτή την περίπτωση από τα 35 εκατ. ευρώ των χρεών, την ομάδα θα βαρύνουν 3-4 εκατ. ευρώ συν τις οφειλές προς ξένους παίκτες που έχουν τελεσιδικήσει μέσω προσφυγών στη FIFA.

Το ενδεχόμενο να παίξει η ομάδα ως ΑΕΚ στη δεύτερη κατηγορία μοιάζει αδύνατο. Κι αυτό γιατί παραμένοντας ως ΠΑΕ διατηρεί και όλα τα υπάρχοντα χρέη των 35 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ. Μόνος τρόπος να παίξει στη Football League είναι μέσω αγοράς ΑΦΜ, ωστόσο μοιάζει δύσκολο για δύο λόγους: α) θα υπάρξουν αντιδράσεις από τον κόσμο, καθώς ουσιαστικά παύει να υφίσταται ΑΕΚ και όσοι τίτλοι τη συνοδεύουν και β) είναι πρακτικά δύσκολο να βρεθεί ΑΦΜ ομάδας από την ίδια περιφέρεια, καθώς αυτές στη Football League είναι μόνο τρεις, ο Απόλλων Αθηνών που ανεβαίνει στη μεγάλη κατηγορία και… δεν το συζητά, η Καλλιθέα στην οποία υπάρχει εμπλοκή του Δήμου και ο Θρασύβουλος που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό.

Κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως η ΑΕΚ δεν… τέλειωσε από τη Σούπερ Λίγκα. Για να μείνει σε αυτή υπάρχουν δύο τρόποι: α) να κερδίσει την έφεση, να της επιστραφούν οι τρεις βαθμοί και κερδίζοντας τον Πανθρακικό στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα που διακόπηκε να υποσκελίσουν στη βαθμολογία τον ΟΦΗ και β) να γίνει αναδιάρθρωση της κατηγορίας με αύξηση των ομάδων σε 20! Κάτι τέτοιο όμως φαντάζει δύσκολο, καθώς ήδη έχει αποφασιστεί αύξηση από 16 σε 18, ενώ για να συμβεί και νέα-κάτι που στα χαρτιά δεν επιτρέπεται, θα πρέπει να συναινέσουν η Πολιτεία, η Nova, ο ΟΠΑΠ και όλες οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Υπάρχει η άποψη πως αυτό το σενάριο δεν είναι απίθανο, αφού όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα είναι οικονομικά ζημιωμένες με την απουσία της ΑΕΚ από τη μεγάλη κατηγορία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x