Γερμανία

Αντσελότι: «Η Μπάγερν δεν ήθελε να αλλάξει»

Ο Ιταλός προπονητής της Νάπολι, Κάρλος Αντσελότι, μίλησε για την ασυνήθιστη εμπειρία του στη Μπάγερν αλλά και την δουλειά του στην Νάπολι.

Ο 59χρονος ιταλός τεχνικός κατέκτησε την Bundesliga με την Μπάγερν Μονάχου, στην πρώτη σεζόν στον πάγκο της μετά τον Γκουαρδιόλα. Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο όμως, είδε την πόρτα της εξόδου, μετά την ήττα με 3-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν .

«Η εμπειρία στη Μπάγερν ήταν λίγο ασυνήθιστη. Τα πράγματα δεν πήγαν άσχημα, κερδίσαμε σχεδόν όλα τα παιχνίδια τον Σεπτέμβριο. Νομίζω ότι υπήρχε περισσότερο ένα πρόβλημα φιλοσοφίας: δεν ήθελαν να αλλάξουν τα πράγματα».

Πλέον, η Νάπολι αποτελεί την νέα του επαγγελματική στέγη και με αφορμή αυτό αναφέρθηκε και στον τρόπο σχεδιασμού της ομάδας.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να τα εφαρμόσουμε σταδιακά, χωρίς να πετάξουμε τα καλά πράγματα που έγιναν στο παρελθόν. Το πιο σημαντικό είναι να λάβουμε υπόψιν τα χαρακτηριστικά των παικτών. Aυτό είναι το μοντέλο που σχεδιάζουμε και όχι το αντίστροφο».

«Προσπαθούμε να προσθέσουμε μερικές ανατροπές, όπως το πώς να παίζεις πιο άμεσα και πιο ανοιχτά. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει, ελπίζουμε να το κάνουμε πολύ γρήγορα».

Επιμέλεια: Ελένη Μαστραντώνη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x