Γενικά

Κάρλος Βέλα vs Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Σημειώσατε «1»

Ο Μεξικανός επιθετικός κέρδισε τον Σουηδό στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι» του MLS, συνδυάζοντάς το με ρεκόρ σκοραρίσματος σε μία σεζόν.

Νικητής στη «μάχη» του πρώτου σκόρερ για το MLS αναδείχθηκε ο Κάρλος Βέλα έναντι του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ο επιθετικός των Λος Άντζελες FC κέρδισε το «Χρυσό Παπούτσι» με 34 γκολ, ενώ ο Σουηδός των ΛΑ Γκάλαξι ολοκλήρωσε τη σεζόν με 30.

Με αυτή την επίδοση, ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ και της Ρεάλ Σοσιεδάδ σημείωσε και ιστορικό ρεκόρ σκοραρίσματος μέσα σε μία σεζόν (στη regular season) για το MLS. Το προηγούμενο κατείχε από πέρυσι ο Βενεζουελάνος Ζοζέ Μαρτίνεζ της Ατλάντα Γιουνάιτεντ με 31 γκολ, ο οποίος φέτος τερμάτισε τρίτος στον πίνακα των σκόρερ.



Τα 34 γκολ του Βέλα προήλθαν από 31 συμμετοχές, ενώ τα 30 του Ιμπραΐμοβιτς από 29. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Σουηδός σταρ αμφισβήτησε εν μέρει τα πρωτεία του Μεξικανού: «Αν είχα τον ίδιο αριθμό συμμετοχών, θα ήταν διαφορετικά», δήλωσε ο 38χρονος πριν την τελευταία αγωνιστική.



Σε κάθε περίπτωση, οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν «γράψει» αμφότεροι εκπληκτικούς αριθμούς, αφότου μετακόμισαν στο αμερικανικό πρωτάθλημα.

Ο Κάρλος Βέλα έχει 48 γκολ και 22 ασίστ σε 64 παιχνίδια με τους Λος Άντζελες FC, ενώ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχει 51 γκολ και 14 ασίστ σε 55 ματς με τους ΛΑ Γκάλαξι.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x