Champions League

Καρσελά: «Όλα μπορούν να συμβούν στο Champions League»

Ο Μεχντί Καρσελά αναφέρθηκε στις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού από τον όμιλό του στο Ch.League, ενώ μίλησε και για τις πρώτες του εντυπώσεις αλλά και τους στόχους του.

Εφικτή θεωρεί την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ο Μεχντί Καρσελά. Μιλώντας στην ιστοσελίδα «footmercato» ο μεσοεπιθετικός των ερυθρόλευκων αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις στη νέα του ομάδα, μίλησε για τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος και σύστησε στους Γάλλους τον Κώστα Μήτρογλου με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Μπενφίκα.

Αναλυτικά:

Για το ξεκίνημα της σεζόν με τον Ολυμπιακό: «Ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν με την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν έφτασα στην Ελλάδα, μου έκανε αμέσως εντύπωση η πόλη και ο ήλιος. Ενσωματώθηκα γρήγορα στη ζωή και την ομάδα, αφού υπάρχουν και αρκετοί γαλλόφωνοι, ο Ρομαό, ο Σισέ, ο Ζιλέ και άλλοι. Η προσαρμογή μου ήταν εύκολη. Από κει και μετά, σαν ομάδα κάναμε αυτό που χρειαζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προκριθήκαμε στους ομίλους και εκπληρώσαμε τον πρώτο στόχο μας. Ο σύλλογος είναι χαρούμενος. Μπορούμε να πούμε ότι το ξεκίνημα της σεζόν ήταν επιτυχημένο».

Για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα και το αγωνιστικό επίπεδο: «Την ατμόσφαιρα στο γήπεδό μας τη γνώριζα ήδη γιατί έχω παίξει εδώ με τη Σταντάρ. Είναι σπουδαία. Οι φίλαθλοι είναι θορυβώδεις και λίγο τρελοί επίσης. Και ο Ολυμπιακός συνολικά έχει πολύ καλό επίπεδο. Μετά από αυτά, μπορώ να σας πω για το επίπεδο του πρωταθλήματος. Υπάρχουν τρεις ομάδες που παλεύουν για τον τίτλο όμως όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Παίζουμε κόντρα σε ομάδες που δίνουν και τη ζωή τους για να νικήσουν τον Ολυμπιακό. Δεν είναι στο επίπεδο της Ισπανίας όμως τα παιχνίδια είναι περίπλοκα».

Για τους λόγους που επέλεξε τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα: «Χρειαζόμουν αλλαγή ατμόσφαιρας. Ο Ολυμπιακός είχε σαν στόχο να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και έφτιαξε μια ομάδα για να είναι εκεί. Ήξερα και τον προπονητή. Μιλούσαμε συχνά πριν υπογράψω. Μου αρέσουν οι δύσκολες προκλήσεις και ήξερα ότι αυτό θα είχα και εδώ. Ήταν η πρόκληση αυτή που με οδήγησε στο να έρθω».

Για τους προσωπικούς στόχους της νέας σεζόν: «Πρώτα απ' όλα θέλω να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Μετά, θα ήθελα να έχω ορισμένα καλά στατιστικά στο τέλος της σεζόν και να έχουμε προκριθεί από τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Θα ήταν πολύ καλό το να κάνω μια καλή σεζόν με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την κλήρωση με Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Σπόρτινγκ: «Κάποιοι στην ομάδα την είδαν με ευχαρίστηση άλλοι με αρκετή λιγότερη ικανοποίηση. Τα ματς θα είναι δύσκολα απέναντι σε τρεις πολύ καλές ομάδες. Η Σπόρτινγκ έχει φτιάξει μια καλή ομάδα, όμως στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Αν έχεις ένα καλό παιχνίδι και ο αντίπαλος δεν βρεθεί σε καλή μέρα, όλα μπορούν να συμβούν. Όλοι ξέρουν ότι στον όμιλο αυτό δεν θα έχουμε πολύ τη μπάλα στα πόδια μας, όμως είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε χιλιόμετρα χωρίς αυτή. Θα είναι δύσκολο αλλά θα δούμε τι θα γίνει».

Για τον πρώην συμπαίκτη του και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Κώστα Μήτρογλου:
«Δεν έχει πολλά μειονεκτήματα. Είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς με τους οποίους έχω παίξει. Αισθάνεται το γκολ, είναι δυνατός και είναι τεχνίτης. Παίζει καλά με το κεφάλι, έχει δύναμη, έχει τεχνική και δεν είναι ατομιστής. Νομίζω ότι θα τα πάει πολύ καλά στη Μαρσέιγ γιατί είναι ένας σπουδαίος επιθετικός. Στη Μπενφίκα σκόραρε σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Δεν θέλω να τον ''ματιάσω'' αλλά νομίζω ότι θα πετύχει στη Μασσαλία. Όπου και αν έπαιξε άφησε το στίγμα του σαν σκόρερ. Σίγουρα θα παρακολουθώ τα παιχνίδια της Μαρσέιγ κάθε σαββατοκύριακο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x