Champions League

«Καρυδάτη» Γιουβέντους στο Μεστάγια, με γαλλική φινέτσα η Γιουνάιτεντ

Τι κι αν έμεινε με 10 με αποβολή του Κριστιάνο! Η Γιουβέντους πέρασε από την έδρα της Βαλένθια με δύο πέναλτι του Πιάνιτς (0-2) και έδειξε ότι έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Εύκολα η Γιουνάιτεντ.

Το ρόλο των φαβορί στον 8ο όμιλο επιβεβαίωσαν Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα σε Βαλένθια και Γιουνγκ Μπόις αντίστοιχα, περνώντας από τις έδρες σε Ισπανία (0-2) και Ελβετία (0-3).

Ωστόσο, για τη Γιουβέντους δεν ήταν μια απλή νίκη, αφού οι «μπιανκονέρι» υποχρεώθηκαν εντελώς άδικα να παίξουν με 10 παίκτες από το 29’ λόγω αποβολής του Κριστιάνο Ρονάλντο που είδε την κόκκινη κάρτα σε διαπληκτισμό που είχε με τον Μουρίγιο. Τη δουλειά για την ομάδα του Αλέγκρι την έκανε ο Πιάνιτς που με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι στο 45’ και 51’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βαλένθια έχασε πέναλτι στο 96' με τον Σέζνι να λέει «όχι» στον Παρέχο.

Από την άλλη μεριά, για τη Γιουνάιτεντ μίλησε ο αρχηγός της! Ο Πολ Πογμπά με μια γκολάρα στο 35’ και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 44’ τέλειωσε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο επανακάμψας στις επιλογές του Ζοσέ Μουρίνιο, Αντονί Μαρσιάλ από ασίστ του Πογκμπά.

Βαλένθια-Γιουβέντους 0-2

Από την αρχή της αναμέτρησης η Γιουβέντους μπήκε στο «Μεστάγια» για να δείξει στη Βαλένθια ότι φέτος είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της κούπας και πράγματι έβαλε την ντεφορμέ Βαλένθια στα καρέ της, χάνοντας ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτή του Κεντίρα. Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν στο 29' με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βλέπει άδικα την κόκκινη κάρτα σε αψιμαχία που είχε με τον Μουρίγιο.

Παρ' όλα αυτά, η Γιουβέντους έδειξε χαρακτήρα τεράστιας ομάδας, που πράγματι, είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Χωρίς να κινδυνεύσει στο παραμικρό, πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου κέρδισε και πέναλτι, που κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ ο Μίραλεμ Πιάνιτς. Μάλιστα, η δυναμική της Γιουβέντους έκανε την εμφάνισή της και στο 51'.

Ο Μουρίγιο υπέπεσε σε νέο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε και πάλι ο Πιάνιτς με την μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη για το 0-2. Η ομάδα του Αλέγκρι στη συνέχεια έκανε το αγαπημένο της παιχνίδι κρατώντας στην άμυνα, αλλά στο 96' ο ρέφερι, Μπριχ, εφηύρε νέο πέναλτι αυτή τη φορά υπέρ της Βαλένθια. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παρέχο, ο οποίος νικήθηκε από τον Σέζνι, που κράτησε και το μηδέν στην άμυνα.







Γιουνγκ Μπόις-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3

Με... μπλαζέ ύφος μπήκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ματς κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, καθώς οι Ελβετοί με τον ενθουσιασμό τους και με την άγνοια κινδύνου έβαλαν δύσκολα στους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς ειδικότερα με μακρινά σουτ ανάγκασαν τον Ντε Χέα σε συνεχόμενες επεμβάσεις, κρατώντας το μηδέν για την άμυνά του.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» που είχαν για πρώτη φορά και στη σύνθεσή τους και τον νεαρό Πορτογάλο μπακ, Νταλό, που επιστρέφει σταδιακά από τον τραυματισμό, βρήκαν τη λύση από τον αρχηγό τους, τον Πολ Πογμπά. Ο Γάλλος κεντρικός χαφ με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο «Γ» ανοίγοντας το σκορ, ενώ αυτή τη φορά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, βρήκε δίχτυα με εκτέλεση πέναλτι.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 66', με τον Αντονί Μαρσιάλ που επίσης επέστρεψε έπειτα από καιρό στην ενδεκάδα, να δέχεται την ασίστ από τον Πογκμπά και με πλασέ και αφού η μπάλα βρήκε και στο πόδι αμυντικού της Γιουνγκ Μπόις διαμόρφωσε το 3-0.



Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Βαλένθια-Γιουβέντους 0-2
(45’ πέν., 51’ πέν. Πιάνιτς)

Γιουνγκ Μπόις-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3
(35’, 44’ πέν. Πογκμπά, 66’ Μαρσιάλ)

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3 (3-0)
2. Γιουβέντους 3 (2-0)
3. Βαλένθια 0 (0-2)
4. Γιουνγκ Μπόις 0 (0-3)

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Τρίτη 2 Οκτωβρίου

Γιουβέντους-Γιουνγκ Μπόις (19:55)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Βαλένθια (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x