Πορτογαλία

Κασίγιας: «Η Πόρτο μου έδωσε την ηρεμία που έψαχνα μόλις έφυγα από τη Ρεάλ»

Ο Ίκερ Κασίγιας είναι από προχθές πρωταθλητής Πορτογαλίας με την Πόρτο, στην οποία λέει πως βρήκε την ηρεμία που έψαχνε. Διαβάστε όσα είπε στην «Marca».

Μετράει, πλέον, 23 τίτλους στην καριέρα του. Ο 37χρονος Ισπανός τερματοφύλακας, Ίκερ Κασίγιας, κέρδισε το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας με την Πόρτο και δηλώνει έτοιμος να παραμείνει ενεργός αν οι «δράκοι» του χτυπήσουν την πόρτα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του Ίκερ Κασίγιας στη «Marca»:

Τι ιδιαίτερο έχει ο τίτλος που κέρδισες με την Πόρτο σε σχέση με εκείνους που κέρδισες με την Ρεάλ;

«Είναι ιδιαίτερο γιατί η Πόρτο δεν είχε κερδίσει έναν τίτλο για τέσσερα χρόνια και αυτό είναι πολύς καιρός για ένα σύλλογο όπως η Πόρτο εδώ στην Πορτογαλία».

Ο Κασίγιας ξεκίνησε το πρωτάθλημα παίζοντας και έχασε τη θέση του από τον Χοσέ Σα και κατέληξε να είναι βασικός. Τι σημαίνει σε προσωπικό επίπεδο αυτή η Λίγκα;

«Είναι πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας σεζόν. Είναι αλήθεια ότι το να βγαίνεις από την ομάδα δεν είναι κάτι που ο κάθε παίκτης καταλαβαίνει ή του αρέσει, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι όλα μαθαίνονται».

Φαίνεται ότι είσαι πολύ ενθουσιασμένος.

«Ναι, επειδή έχεις και πάλι αυτή την όρεξη να κερδίσεις και επειδή ο κόσμος πέρασε καλά και το διασκέδασε, όταν είσαι έτοιμος να κλείσεις τα 37, είναι καλό. Ξέρω ότι έχω πετύχει πολλά πράγματα σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας, πολύ σημαντικά πράγματα, έχουμε κάνει πολλούς ανθρώπους ευτυχισμένους ... αλλά για μένα το να έρθω στο Πόρτο, να κερδίσω αυτό το πρωτάθλημα και για να το απολαύσουν οι άνθρωποι με κάνει υπερήφανο. Πρέπει να ευχαριστήσω για την αγάπη που μου έδωσαν και για το πώς με αντιμετωπίζουν στο δρόμο».

Ο Ινιέστα αφήνει τη Βαρκελώνη, ο Τόρες φεύγει από την Ατλέτικο... Τι θα κάνει ο Ίκερ Κασίγιας;

«Δεν ξέρω Η πραγματικότητα είναι ότι στις 30 Ιουνίου το συμβόλαιό μου με την Πόρτο τελειώνει και δεν ξέρω τι θα συμβεί. Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος, Πίντο Ντα Κόστα, έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και μου έδωσε πολλή αγάπη. Οι άνθρωποι μου το έδειξαν και πάλι πριν τη Φεϊρένσε για άλλη μια φορά ... και χαίρομαι. Είναι θέμα συζήτησης τα πράγματα, αλλά, μέχρι σήμερα, δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί. Θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο και αν η Πόρτο χτυπήσει την πόρτα μου θα την καλωσορίσω με ανοιχτές αγκάλες».

Η κατάσταση σου αλλάζει κάπως επειδή κερδίσατε το πρωτάθλημα;

«Όχι, δεν αλλάζει τίποτα. Η αγάπη που μου έδωσαν εδώ ήταν πάντα εξαιρετική. Είμαι πολύ ευγνώμων για την πόλη του Πόρτο επειδή μου έδωσε την ηρεμία που έψαχνα και χρειαζόμουν όταν έφυγα από τη Μαδρίτη».

Όταν το στάδιο άρχισε να τραγουδάει «Ίκερ Κασίγιας» και κατά τη διάρκεια του γύρου του θριάμβου έγινε δεκτός σαν χαιρετισμός πολύ συναισθηματικός. Σκέφτηκες ότι μπορεί να έπαιζες το τελευταίο σου παιχνίδι στο «Ντραγκάο»;

«Μέχρι σήμερα, είναι ίσως το τελευταίο μου παιχνίδι στο «Ντραγκάο», δεν ξέρω τι θα συμβεί γιατί σε ένα μήνα τελειώνει το συμβόλαιό μου. Προσπάθησα να το απολαύσω και να το απολαύσει και ο κόσμος, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

Η Λίβερπουλ κέρδισε στο Πόρτο με 0-5 και μετά ο Χοσέ Σα έχασε τη θέση του. Στην πραγματικότητα, ο Κασίγιας έπαιξε στο «Anfield» (0-0). Πώς βλέπετε αυτόν τον τελικό της Λίβερπουλ εναντίον της Ρεάλ;

«Η Λίβερπουλ πετυχαίνει πολλά γκολ, αλλά δέχεται επίσης ... Νομίζω ότι θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι. Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο, είναι το ίδιο όποιον και να έχεις απέναντί σου. Είμαι Ρεάλ και πιστεύω ότι η Ρεάλ είναι φαβορί επειδή υπάρχει ιστορία, αλλά σε ένα τελικό, πολλά μπορούν να συμβούν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x