Ελλάδα

Κασκαντίρης: «Ο εισαγγελέας θα έπρεπε να ζητήσει εξηγήσεις απ’την ΕΠΟ για τις χορηγικές συμβάσεις»

Ο Δήμος Κασκαντίρης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, αναφέρθηκε στην υπόθεση των χορηγικών συμβάσεων της ΕΠΟ ζητώντας την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα. Τι είπε για το… παιχνίδι με τις στολές των διαιτητών.

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για την υπόθεση των χορηγικών συμβάσεων της ΕΠΟ ζήτησε ο Δήμος Κασκαντίρης.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη «Έφεση της Τρίτης», ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών υποστήριξε σχετικά με τις στολές των διαιτητών πως υπάρχουν άλλα άτομα, τα οποία ανεβάζουν κατακόρυφα τις τιμές των εξοπλισμών.

Αναλυτικά:

«Υπάρχει τεράστιο οικονομικό όφελος. Όχι μόνο το διαφημιστικό. Αν ανοίξετε μια εφημερίδα στις τέσσερις φωτογραφίες που θα έχει θα είναι σίγουρα μέσα και ο διαιτητής με την εμφάνιση. Στην τηλεόραση αν ανοίξουμε να δούμε ένα παιχνίδι εκτός απ’ τις δύο ομάδες θα δούμε σίγουρα και τον διαιτητή. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι είναι τεράστιο το οικονομικό όφελος που έχει η εταιρία σχετικά με αυτό το διαφημιστικό κομμάτι. Μια ομάδα που θα τη δείξει η τηλεόραση τέσσερις φορές τον χρόνο παίρνει όλο τον εξοπλισμό ένδυσης δωρεάν. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο μεγάλο είναι το όφελος όταν ντύνεις τον διαιτητή.

Το δεύτερο είναι τα χρήματα που εισπράττουν. Υπάρχουν ενδιάμεσοι και ας τους βρει η δικαιοσύνη. Όταν μια στολή κοστίζει 8-10 ευρώ και πωλείται στον διαιτητή 35-40 ευρώ καταλαβαίνετε ότι υπάρχει τεράστιο οικονομικό όφελος. Η σύμβαση έγινε μέσω τρίτου προσώπου, το οποίο έχει μεσολαβήσει και στις υπόλοιπες συμβάσεις. Αυτός ο μεσολαβητής μάλλον έχει πολύ καλές δημόσιες σχέσεις με την διοικούσα επιτροπή. Είχε ενημερωθεί η διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ από την προηγούμενη εταιρία πως αν χρειάζονται νέες στολές διαιτητών είναι στη διάθεσή τους για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Αυτοί όμως γρήγορα-γρήγορα για να μη χαλάσει… το φαγητό, έκαναν μια καινούργια σύμβαση.

Ο εισαγγελέας θα έπρεπε να είχε ζητήσει από τις εταιρίες και την Ομοσπονδία εξηγήσεις για το τι μεσολάβησε κι έγινε όλο αυτό το αλισβερίσι.

Είναι 1500 οι διαιτητές που αγοράζουν όλο αυτό το πακέτο. Ο διαιτητής παίρνει μια τσάντα ολόκληρη που περιέχει την φόρμα προπόνησης, την φόρμα αγώνα, τις τέσσερις εμφανίσεις του, το αντιανεμικό, το μπουφάν του και όλο αυτό κοστίζει 500-700 ευρώ. Ξέρετε τι σημαίνει όλο αυτό επί 1.500; Οι διαιτητές των μικρών κατηγοριών παίρνουν κι αυτοί πακέτο των 150ευρώ. Είναι τεράστιο το οικονομικό όφελος. Υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα και νομίζω πως θα τους καλέσει ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα χωρίς να χρειαστεί να κάνω εγώ κάποια καταγγελία.

Το κακό είναι ότι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος όπως ο κ.Κωνσταντινέας μας είχε πει ότι θα εκτεθούμε και να μην λέμε τέτοια πράγματα. Η κα.Αυλωνίτου είχε τονίσει ότι θα κάνει επερώτηση στη Βουλή, αλλά έχουν σταματήσει τα πάντα. Νομίζω πάντως ότι θα την κάνει την ερώτηση.

Σε κάποια διεθνή παιχνίδια ο διαιτητής παίζει χωρίς σήμα στη φανέλα κι επειδή είναι τεράστιο το όφελος η αντίστοιχη ομοσπονδία δεν τους αφήνει να παίξουν με το σήμα για να μην υπάρχει διαφήμιση. Εδώ πούλησαν ένα μεγάλο κομμάτι χωρίς τιμή. Οι εταιρίες πήραν χρήματα για να διαφημιστούν! Έλεγαν ότι αυτή η εταιρία επειδή έχει την εθνική πρέπει να πάρει και την διαιτησία. Γιατί δεν την πήρε την διαιτησία όταν υπέγραψε με την Εθνική; Διότι δεν υπήρχε ο ενδιάμεσος άνθρωπος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x