Stoiximan Super League

«Καθάρισε» για τον ΠΑΟΚ ο Μαουρίτσιο

Στο… κυνήγι του Ατρομήτου ο ΠΑΟΚ. Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο για όσο έπρεπε και έχοντας σκόρερ τον Μαουρίτσιο, ο δικέφαλος επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης και μείωσε στον έναν βαθμό από την κορυφή.

Ο Μαουρίτσιο έφτανε για τον ΠΑΟΚ!

Με δύο τέρματα του Βραζιλιάνου χαφ σε διάστημα τριών λεπτών (σσ. το δεύτερο φανταστικό), ο «δικέφαλος του βορρά» επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης και μείωσε την διαφορά από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο στον έναν βαθμό.

Έπαιξε για όσο έπρεπε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που είχε καλή εικόνα ανά διαστήματα στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη ήταν κακή και έδωσε δικαιώματα στους αντιπάλους του. Απογοητευτικός για ακόμη ένα παιχνίδι ο Αστέρας, που έκανε αισθητή την παρουσία του μόλις μια φορά στο παιχνίδι στο 56ο λεπτό με το δοκάρι του Κυριακόπουλου.

Στη δεύτερη θέση με 18 βαθμούς ο ΠΑΟΚ, ο οποίος την 10η αγωνιστική φιλοξενείται από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ουραγός ο Αστέρας με 6 βαθμούς (παρέα με τον Πλατανιά), με Παναθηναϊκό στην Τρίπολη το ερχόμενο παιχνίδι.

Έτσι ξεκίνησαν



Με διάταξη 4-2-3-1 κατέβασε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρέι ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο και Λέοβατς να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο τα δύο χαφ, με τους Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί και Πέλκα να είναι η τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πρίγιοβιτς.

Εικόνα live 21961721/97388.jpg

Από την άλλη μεριά, ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με 3-5-2. Ο Αθανασιάδης στην υπεράσπιση της εστίας και τριάδα στην άμυνα οι Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν. Κώτσιρας και Γιαννούλης τα δύο μπακ-χαφ, ενώ οι Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Μαδίντα ήταν οι τρεις μέσοι. Ο Μανιάς αποτέλεσε την αιχμή του… δόρατος, με τον Τόνσο να κινείται ως περιφερειακός επιθετικός.

Το ματς



Με εμφανή σκοπό να βρει ένα γρήγορο γκολ, ώστε να κάνει πιο εύκολο το έργο του στη συνέχεια, μπήκε στο ματς ο ΠΑΟΚ. Και στο πρώτο δεκάλεπτο δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες για να μπει μπροστά στο σκορ. Στο 4’ και μετά από σέντρα-σουτ του Τσίμιροτ, ο Αθανασιάδης έδιωξε με τις γροθιές, με τον Eλ Καντουρί να κάνει το πλασέ στην κίνηση και τον Κώτσιρα να διώχνει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή. Έξι λεπτά μετά δε, ο Ελ Καντουρί βγήκε απέναντι από τον πορτιέρε του Αστέρα έπειτα από κάθετη του Βιεϊρίνια αλλά ο Πασχαλάκης του είπε «όχι».

Εικόνα live 21961721/83049.jpg

Ακολούθησε ένα κακό εικοσάλεπτο ανάμεσα στις δύο ομάδες, με φλύαρη κατοχή των γηπεδούχων και μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων. Για να φτάσουμε στο 34ο λεπτό, όταν και ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Μετά από -κακή- απομάκρυνση του Τσουκαλά, ο Μαουρίτσιο έπιασε το σουτ στην κίνηση λίγο έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αθανασιάδη. Σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος χαφ «χτύπησε» ξανά με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο. Σε μια φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Ρέι και πέρασε από αρκετούς παίκτες του «δικέφαλου του βορρά», ο Βιεϊρίνια έστρωσε στον Μαουρίτσιο, ο οποίος έπιασε φοβερό σουτ στην κίνηση, το οποίο κατέληξε στο αριστερό «Γ» της εστίας για το 2-0!

Εικόνα live 21961721/79629.jpg

Εικόνα live 21961721/53312.jpg

Σε αντίθεση με το ξεκίνημα του ματς, ο ΠΑΟΚ μπήκε… νωθρά στο δεύτερο μέρος. Έκανε αρκετά λάθη και έδωσε δικαιώματα στους αντιπάλους του! Ωστόσο για ακόμη ένα παιχνίδι η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε κάκιστη εικόνα και δεν μπορούσε να απειλήσει. Ενδεικτικό είναι ότι η μεγαλύτερη στιγμή των Αρκάδων ήρθε από στατική φάση στο 56ο λεπτό. Ο Κυριακόπουλος, που είχε μπει στον αγώνα δευτερόλεπτα νωρίτερα, εκτέλεσε με πολύ ωραίο τρόπο το φάουλ από τα πλάγια με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά μετά ο Πέλκας απάντησε στις ευκαιρίες για λογαριασμό του ΠΑΟΚ αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε σε κόρνερ.

Το τελευταίο μισάωρο του ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι αλλαγές επηρέασαν τις δύο ομάδες, ο ρυθμός που υπήρξε προηγουμένως εξαφανίστηκε και οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν να προσπαθούν περισσότερο για να πετύχουν ένα ακόμη τέρμα καθώς αυτοί του Αστέρα έδειχναν εμφανώς απογοητευμένοι. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι οι Αρκάδες έφτιαξαν δύο φάσεις μήπως και πετύχουν το γκολ της τιμής, ωστόσο στο σουτ του Καλτσά ο Ρέι δεν του επέτρεψε να σκοράρει και η προσπάθεια του Ιγκλέσιας στις καθυστερήσεις πέρασε λίγο άουτ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς, Μαουρίτσιο, Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί (81’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (76’ Μακ), Βιεϊρίνια (86’ Τζάλμα Κάμπος), Πρίγιοβιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Κώτσιρας (73’ Δουβίκας), Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς (52’ Καλτσάς), Μαδίντα (55’ Κυριακόπουλος), Γιαννούλης, Τόνσο, Μανιάς.

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x