Stoiximan Super League

«Καθάρισε» στο τέλος και τον Απόλλωνα η ΑΕΛ!

Τη συνήθεια να παίρνει βαθμούς στα τελευταία λεπτά των αγώνων συνέχισε και κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης η ΑΕΛ, η οποία επικράτησε με το… αγαπημένο της 1-0 χάρη στο γκολ του Ντέλετιτς στο 86’.

Η συνήθεια που έγινε… λατρεία για την ΑΕΛ!

Η μεταμορφωμένη -επί Φυντάνη στον πάγκο- Λάρισα λύγισε και τον Απόλλωνα Σμύρνης, σκόραρε για ακόμη μια φορά μετά το 70ο λεπτό και επικράτησε με το αγαπημένο της 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 86’ ο Ντέλετιτς, εκμεταλλευόμενος την κάκιστη εκτίμηση της φάσης και το γλίστρημα του Κούρου!

Καβάλησε την Ελαφρά Ταξιαρχία η ΑΕΛ, έχοντας πλέον 13 βαθμούς και ξεφεύγοντας σημαντικά από την επικίνδυνη ζώνη. Μπήκε τέλος στο αήττητο σερί 4 αγωνιστικών του Απόλλωνα, που έμεινε στους 10 βαθμούς! Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΛ ταξιδεύει στο Αγρίνιο για να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό, με τον Απόλλωνα να υποδέχεται στη Ριζούπολη την Λαμία!

Φοβερό παιχνίδι από τον Τσόβιτς που «έβγαλε» ότι μπορούσε και κράτησε όρθιο στο πρώτο ημίχρονο τους φιλοξενούμενους αλλά ήταν αδύνατο να κάνει κάτι στο γκολ του Ντέλετιτς, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος παίκτης του αγώνα!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις κυριότερες φάσεις και το γκολ του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Φοβήθηκε το ματς ο Ζόραν Βούλιτς, ο οποίος παρότι η ομάδα του στεκόταν πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο, αποφάσισε να βγάλει επιθετικό (Καστιγέχος) και να βάλει αμυντικό (Κύργιας), κάτι που έκανε τον Απόλλωνα να οπισθοχωρήσει και εν τέλει να το πληρώσει. Ρίσκαρε και δικαιώθηκε ο Φυντάνης, με μία εκ των αλλαγών του (Περόνε) να βγάζει την ασίστ στο γκολ της νίκης.

Το ματς



Κάκιστος ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι δύο ομάδες έψαχναν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να κάνουν πολλά λάθη κυρίως στον άξονα. Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε… αναίμακτα και έπρεπε να φτάσουμε στο 15’ για να έχουμε την πρώτη τελική στο ματς. Ο Αλμπάνης έκανε τις διαδοχικές προσποιήσεις στον Ρέντζα και το σουτ από πολύ πλάγια θέση αλλά ο Μπόζοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα. Αυτή η ευκαιρία φάνηκε να… ξυπνάει τους γηπεδούχους που πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν στο 26’ μια καλή ευκαιρία. Ο Λεοζίνιο όμως έκανε κάκιστο τελείωμα μέσα από την περιοχή.

inner

Ένα λεπτό μετά δε, οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν την αποβολή. Ο Χουάρες πήγε με πολύ δύναμη πάνω στον Λαγό και του έκανε ένα σκληρό φάουλ, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον Αργεντινό, σε μια φάση που θα μπορούσε και να τον αποβάλλει! Οι παίκτες της ΑΕΛ είχαν καθαρό μυαλό, κρατούσαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους και στο 34ο λεπτό είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου. Ο Ναζλίδης με φοβερό τακουνάκι έκοψε την αντίπαλη άμυνα στα δύο και έβγαλε τον Λεοζίνιο σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Τσόβιτς τον… ψάρεψε και με ωραία επέμβαση κράτησε το μηδέν.

inner

Το πρώτο μέρος τελείωσε με δύο καλές ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα. Στο 44ο λεπτό και μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Μάατσι έκανε το γύρισμα αλλά ο Κατιγέχος δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ενώ το πλασέ του Ανιέτε ήταν κάκιστο! Και λίγο αργότερα, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αγκάνοβιτς βρήκε ίσα ίσα με το κεφάλι την μπάλα αλλά ο Τσόβιτς αρνήθηκε και σε αυτόν το γκολ! Με φάση για την ΑΕΛ ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος με τον Κροάτη πορτιέρε να αποκρούει με ευκολία το διαγώνιο σουτ του Ντέλετιτς.

Μετά το πέρας του πρώτου πενταλέπτου στο β’ ημίχρονο, ο Απόλλων άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να γίνεται απειλητικός προς την εστία του Μπόζοβιτς, δημιουργώντας τρεις τελικές σε πέντε λεπτά. Στο 53’ ο Μπόζοβιτς μπλόκαρε την μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κονέ, ενώ ένα λεπτό αργότερα το φαλτσαριστό πλασέ του Καστιγέχος πέρασε λίγο άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όμως, ήρθε στο 57ο λεπτό όταν ο Αλμπάνης έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Καστιγέχος αλλά ο πορτιέρε της ΑΕΛ έβγαλε το… τσιμπητό πλασέ του Αργεντινού. Λίγο μετά και στο 66’ η Ελαφρά Ταξιαρχία απείλησε ξανά αλλά ο Μάατσι έκανε κάκιστο σουτ μέσα από την περιοχή.

inner

Ο Ηλίας Φυντάνης ρίσκαρε και έβαλε τον Περόνε, η ΑΕΛ απάντησε στις φάσεις του Απόλλωνα στο 71ο λεπτό αλλά η κεφαλιά του Κριζμάν πέρασε λίγο άουτ. Σε αντίθεση με τον τεχνικό της ΑΕΛ, πάντως, ο Ζόραν Βούλιτς δεν έδειξε διάθεση να ρισκάρει. Περισσότερο φάνηκε να φοβάται το παιχνίδι, κάτι που φανέρωσε και η πρώτη αλλαγή του όταν και πέρασε τον Κύργια στη θέση του Καστιγέχος. Ο Απόλλων οπισθοχώρησε αισθητά, οι παίκτες του δεν κρατούσαν εύκολα μπάλα και η ΑΕΛ πίεζε για το γκολ. Και εν τέλει, το βρήκε τελικά στο 86ο λεπτό! Ο Περόνε έκανε το γύρισμα, ο Κούρος έκανε κάκιστη εκτίμηση της φάσης και στη συνέχεια γλίστρησε, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντέλετιτς να νικήσει για μοναδική φορά στο ματς τον Τσόβιτς και να χαρίσει το τρίποντο στην ΑΕΛ.

inner

Λάρισα (Hλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (83' Μασούρας), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (87' Μπάλλας), Λεοζίνιο (65' Περόνε), Κριζμάν.

Απόλλων Σμύρνης (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κονέ, Αλμπάνης (83' Μάατσεν), Μάατσι, Ανιέτε, Καστιγέχος (75' Κύργιας), Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Χουάρες (88' Κιταμπάλα), Κούρος

Διαιτητής: Tάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Γήπεδο: ΑΕΛ FC Arena

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x