Ισπανία

Κάθετα αντίθετη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης στο αμερικανικό «άνοιγμα» της La Liga

Την αντίθεση της με επίσημη επιστολή εξέφρασε η Ρεάλ Μαδρίτης, στο ενδεχόμενο να γίνουν στην Αμερική παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος.

Επίσημη επιστολή απέστειλε η Ρεάλ Μαδρίτης στη La Liga, όπου εκφράζει την κάθετη αντίθεση της στα πλάνα για διοργάνωση αγώνων του ισπανικού πρωταθλήματος στην Αμερική.

Συγκεκριμένα, το παιχνίδι της Χιρόνα με την Μπαρτσελόνα, σχεδιάζεται να λάβει χώρα στο Μαϊάμι, παρά την αντίθεση που έχουν εκφράσει, τόσο η ισπανική ομοσπονδία, όσο και η FIFA.

Στην επιστολή της «βασίλισσας» γίνεται ξεκάθαρη η στάση της. Οι Μαδριλένοι πιστεύουν πως είναι άδικη η πρόταση της La Liga, καθώς «απειλεί» την διαφάνεια και την ισότητα της διοργάνωσης.

«Πρώτα απ’ όλα, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ενημερώθηκε ποτέ πως η La Liga ζήτησε να παιχτεί το παιχνίδι, ούτε πως υπήρχε πρόθεση να γίνει κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν ζητήθηκε η άποψη μας» αναφέρει η επιστολή της Ρεάλ, που υπογράφεται από τον γενικό διευθυντή του συλλόγου, Χοσέ Άνχελ Σάντσες.

«Ούτε, προφανώς, η Λίγκα εξασφάλισε την σύμφωνη γνώμη της Ρεάλ Μαδρίτης, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι επηρεάζει μια διοργάνωση στην οποία μετέχουμε.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το εγχώριο πρωτάθλημα είναι μια διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν 20 ομάδες, όχι δύο, και πως είναι βασικό η κάθε ομάδα να αντιμετωπίζει την άλλη μια φορά στο γήπεδο της και μια της αντιπάλου της, καθώς αυτό εξασφαλίζει τη διαφάνεια και την ισότητα της διοργάνωσης.

Ως συνέπεια αυτού, η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει την αντίθεση της στο αίτημα να γίνει το παιχνίδι στο στάδιο «Χαρντ Ροκ» του Μαϊάμι, καθώς επηρεάζει την διαφάνεια και την ισότητα της διοργάνωσης
».

Επιμέλεια: Ορφέας Πρασσάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x