Stoiximan Super League

Κέρασε… εγκεφαλικό τον Απόλλωνα η Λαμία

Ο Απόλλωνας έφτυσε αίμα, βρήκε το γκολ αλλά η Λαμία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Εκμεταλλευόμενη ένα πέναλτι του Κύργια, η ομάδα του Τεννέ έσωσε στην εκπνοή τον βαθμό στη Ριζούπολη (1-1).

Θρίλερ στο τέλος στη Ριζούπολη. Ο Απόλλωνας ήταν πολύ καλύτερος από τη Λαμία, βρήκε το γκολ στο τέλος όμως δεν πήρε τη νίκη. Η «επτάψυχη» ομάδα της Φθιώτιδας κατάφερε να απαντήσει χάρη σε πέναλτι του Πίτι στις καθυστερήσεις και να σώσει τον βαθμό (1-1).

Αρκετά καλό το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να «ανοίγουν» τον ρυθμό. Έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ η ομάδα του Τεννέ με τον Βουό στο 9’, όμως στη συνέχεια η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ανέβασε στροφές και πήρε τον έλεγχο.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του ματς μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Βούλιτς είχε τον απόλυτο έλεγχο και στο φινάλε στρίμωξε για τα καλά τους φιλοξενούμενους. Στο 88ο λεπτό, ο Ελμπάζ με ψύχραιμη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και όλα έδειχναν πως θα της χαρίσει και τους τρεις βαθμούς. Τελικά, δύο λεπτά αργότερα ο Κύργιας ανέτρεψε τον Όμο στην περιοχή, ο ρέφερι έδωσε σωστά πέναλτι και ο Πίτι έσωσε τον βαθμό για τη Λαμία (90+2’).


Το ματς:



Παρά την κρισιμότητα του παιχνιδιού οι δύο ομάδες έπαιξαν αρκετά ανοιχτά και βρήκαν τρόπους για να δημιουργήσουν προβλήματα. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία την είχε η Λαμία με τον Τσόβιτς να νικάει τον Βουό σε τετ-α-τετ στο 9’. Στη συνέχεια ο Απόλλωνας ξύπνησε και με μπροστάρη τον αρκετά δραστήριο Αλμπάνη απάντησε κι απείλησε σε δύο περιπτώσεις τον Παπαδόπουλο (15’ και 18’).

inner

Σταδιακά, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ αντιμετώπισε προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι και οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ρήγματα κυρίως από τα άκρα. Μάλιστα, στάθηκαν άτυχοι στο 34’ όταν ο Ασίγκμπα κατάφερε να διώξει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή την προσπάθεια του Μάατσι. Στο φινάλε του ημιχρόνου, η Λαμία κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μπουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Το ματς «χάλασε» στο δεύτερο ημίχρονο. Η Λαμία μπορεί να έδωσε μέτρα στους γηπεδούχους, όμως έκλεισε καλύτερα τους χώρους προς την περιοχή του Παπαδόπουλου. Οι παίκτες του Βούλιτς αν και προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν εστίες κινδύνου και με εξαίρεση ένα σουτ του Αλμπάνη, το οποίο έδιωξε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά.

inner

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Απόλλωνας ανέβαζε στροφές και πίεζε περισσότερο. Η Λαμία έδειχνε να «μένει» από δυνάμεις όμως ο Παπαδόπουλος την κρατούσε όρθια. Τελικά, στο 88ο λεπτό ο Ελμπάζ με ψύχραιμη προσπάθεια ύστερα από εκτέλεση φάουλ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως το παιχνίδι δεν είχε… τελειώσει. Δύο λεπτά αργότερα, ο Όμο βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή των γηπεδούχων ύστερα από άτσαλο μαρκάρισμα του Κύργια, ο ρέφερι έδειξε σωστά την άσπρη βούλα και ο Πίτι νίκησε τον Τσόβιτς (90+2’) διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στη Ριζούπολη.


Οι συνθέσεις:



Απόλλων Σμύρνης (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Κονέ, Αλμπάνης, Μάατσι (66’ Σιατραβάνης), Ανιέτε, Καστιγέχος (52’ Ελμπάζ), Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Κούρος

Στον πάγκο: Χουάντερσον, Ντάσιος, Κιταμπάλα, Μενδρινός, Χουάρες

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης (63’ Αναστασόπουλος), Κουκόλης, Κουτρομάνος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς, Λινάρδος (50’ Πίτι), Βουό, Βάντερσον (79’ Ακόστα)

Στον πάγκο: Μελίσσας, Τσούκαλος, Φράγκος, Μπουλούλης

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς

Γήπεδο: Ριζούπολη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x