Ιταλία

Κιελίνι: «Οι παίκτες πρέπει να σκέφτονται τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο»

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Τζόρτζιο Κιελίνι, στους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν σκεφτεί τι θα κάνουν μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας.

Την πεποίθηση πως ο κάθε παίκτης θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο εξέφρασε ο αρχηγός της Γιουβέντους, Τζόρτζιο Κιελίνι, τονίζοντας παράλληλα το πόσο σημαντικό είναι για έναν ποδοσφαιριστή να έχει παρακολουθήσει σπουδές εκτός γηπέδων.

Ο 34χρονος παγκοσμίου κλάσης αμυντικός, είναι προετοιμασμένος για τη ζωή έξω από τους δυνατούς προβολείς των γηπέδων, αφού πρόσφατα πήρε το πτυχίο του διοίκηση επιχειρήσεων και στα οικονομικά. Αποφάσισε μάλιστα να δημιουργήσει μία καμπάνια μαζί με την παγκόσμια ένωση ποδοσφαιριστών, για να προτρέψει τους συναδέλφους του να σκεφτούν τη ζωή τους μετά το τέλος της καριέρας τους εντός γηπέδων.

«Στα 35 σου, η ποδοσφαιρική σου καριέρα έχει λίγο-πολύ ολοκληρωθεί. Τότε πρέπει να σκεφτείς το υπόλοιπο της ζωής που βρίσκεται μπροστά σου. Σαν ποδοσφαιριστής, πρέπει να σκέφτεσαι τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο, νωρίς στην καριέρα σου, όχι όταν φτάνει στο τέλος της. Οι σπουδές με βοήθησαν να καταπολεμήσω μερική από την μεγάλη πίεση που υπάρχει στον κόσμο του ποδοσφαίρου και να διατηρήσω το μυαλό μου σε λειτουργία. Κάτι που αν δεν συμβαίνει όσο αγωνίζεσαι, δεν μπορείς να λάβεις τις γρήγορες αποφάσεις που χρειάζονται εντός γηπέδου για να φτάσεις στο κορυφαίο επίπεδο», τόνισε ο Κιελίνι και συνέχισε λέγοντας:

«Λίγοι είναι οι παίκτες που βρίσκουν δουλειά στο ποδόσφαιρο μετά το τέλος της καριέρας τους. Υπάρχει ο κίνδυνος της κατάθλιψης, ενώ υπάρχουν πολλοί πρώην ποδοσφαιριστές με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, απλώς επειδή δεν σκέφτηκαν τι θα κάνουν στο μέλλον. Δεν άνοιξαν το μυαλό τους μελετώντας. Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει διαφορετικές προτιμήσεις, αλλά το σημαντικότερο είναι να κάνεις κάτι», ήταν τα λόγια του 34χρονου Ιταλού αμυντικού.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x