Stoiximan Super League

Κινδυνεύουν με τιμωρία Κασάμι και Ολυμπιακός!

Με πρόστιμο απειλείται ο Παϊτίμ Κασάμι για τις δηλώσεις που έκανε μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ η ΠΑΕ Ολυμπιακός μπορεί να τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Ακριβά φαίνεται πως θα πληρώσει ο Παϊτίμ Κασάμι τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σύμφωνα με το άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ περί «Δυσφήμισης ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων», στην παράγραφο 1 αναφέρεται: «Ως δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων θεωρούνται οι με οποιονδήποτε τρόπο δημόσιες δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της διοργανώτριας των αγώνων, των θεσμοθετημένων δικαιοδοτικών οργάνων, των οργάνων διαιτησίας και γενικώς των διαιτητών, καθώς επίσης και οποιασδήποτε ομάδας και των αξιωματούχων αυτής από τις ΠΑΕ και πρόσωπα, φυσικά ή νομικά, που με οποιονδήποτε τρόπο συνδέονται με αυτές ή τις εκπροσωπούν».

Παράλληλα, στην παράγραφο 4 υπογραμμίζεται: «Επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης αποτελεί η δυσφήμιση της ΚΕΔ ή διαιτητών αγώνα με δημόσιες δυσμενείς κρίσεις και τιμωρούνται με τις παρακάτω ποινές: α) Χρηματική ποινή τουλάχιστον 20.000 ευρώ με υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων».

Με βάση τα παραπάνω ο Ελβετός μέσος κινδυνεύει με πρόστιμο 20.000 ευρώ, ενώ θα αναγκαστεί να ανακαλέσει και τις δηλώσεις του, που ενδέχεται να προκαλέσουν πρόβλημα και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του ίδιου άρθρου, όπου αναφέρεται: «Στις ως άνω περιπτώσεις των παραγράφων 1 έως και 5, εάν υπαίτια είναι ομάδα, δύναται να επιβληθεί σωρευτικά η ποινή, ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος, διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές».

Την ίδια ώρα, όμως, οι Πειραιώτες φαίνεται πως κινδυνεύουν με πρόστιμο και τιμωρία της έδρας τους και για την επίσημη θέση που είδε το φως της δημοσιότητας μετά το τέλος του αγώνα και βάλλουν κατά του διαιτητή της αναμέτρησης, όπως και του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου (ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ).

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως για τις δηλώσεις του Παϊτίμ Κασάμι και την θέση του Ολυμπιακού, το αρμόδιο όργανο να επιληφθεί της υπόθεσης είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, ύστερα από σχετική πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x