Ελλάδα

«Κλεισμένος» ο Χασάν Μάρτιν από τον Ολυμπιακό

Ο Χασάν Μάρτιν υπέγραψε ήδη στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με την Live Sport.

Ο Χασάν Μάρτιν πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με την Live Sport, ο 24χρονος σέντερ (2,01μ.) έχει ήδη υπογράψει στους «ερυθρόλευκους» και οι απολαβές του θα είναι 550.000 δολάρια.

Τον Αμερικανό άσο είχε επιχειρήσει να πάρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και τον χειμώνα, ωστόσο τότε η Μπουντούτσνοστ αποτέλεσε… εμπόδιο και αποκτήθηκε ο Οκτάβιους Έλις. Πλέον όμως ο Μάρτιν μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν και άνοιξε ο δρόμος για το λιμάνι.

Ο Μάρτιν αποφοίτησε το 2017 από το Rhode Island χωρίς να γίνει ντραφτ. Παρότι θεωρείτο από τους κορυφαίους αμυντικούς του κολεγιακού πρωταθλήματος και την τελευταία του σεζόν κατέγραψε 13,6 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 2,4 τάπες κατά μέσο όρο, δεν επελέγη στο ντραφτ και στη συνέχεια έπαιξε αρχικά στην Ιαπωνία, την γερμανική Μπαϊρόιτ και φέτος στην Μπουντούτσνοστ. Με την τελευταία είχε 13,6 πόντους (με 67,5% στα δίποντα αλλά 56% στις βολές), 8 ριμπάουντ, 1,8 κλεψίματα, 1,7 τάπες και 19,44 στην αξιολόγηση κατά μέσο όρο στο Eurocup.

Ο λόγος που δεν πήρε ευκαιρίες στο ΝΒΑ είναι το μικρό του ύψος, ωστόσο σωματοδοκιμά θυμίζει αρκετά τον Κάιλ Χάινς. Γιατί αν και μετά βίας δίμετρος (2,01μ.) έχει άνοιγμα χεριών που αντιστοιχεί σε παίκτη άνω του 2,10μ. και παλάμες που συγκρίνονται με αυτές των Αντετοκούνμπο και Λέοναρντ. Είναι πολύ αθλητικός, ικανός στην άμυνα με αλλαγές και στο να τελειώνει φάσεις με πικ εν ρολ γύρω από το καλάθι, αλλά υστερεί σε τεχνικά χαρακτηριστικά, στο σουτ και στις βολές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x