Champions League

Κλοπ: «Είμαστε Λίβερπουλ, δική μου ευθύνη αν χάσουμε. Ελβετικό ρολόι η Ρεάλ»

Στο DNA νικητή της Λίβερπουλ στάθηκε ο ευδιάθετος Γκιούργκεν Κλοπ ενόψει του τελικού. Ο Γερμανός τράβηξε το άγχος από τους παίκτες του, έσταξε μέλι για Ρεάλ-Ζιντάν και μίλησε για το Ραμαζάνι του Σαλάχ

«Είμαστε Λίβερπουλ. Στο DNA μας να κυνηγάμε μεγάλα πράγματα…»

Με αυτά τα λόγια ο Γιούργκεν Κλοπ έδωσε το στίγμα του για τον τελικό του Champions League, τονίζοντας πως άπαντες θα δώσουν και την ψυχή τους για την κούπα με τα μεγάλα αυτιά!

Αφού μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για τον Ζινεντίν Ζιντάν, απορώντας πώς μπορούν κάποιοι να τον κατηγορούν, στη συνέχεια χαρακτήρισε ως «ελβετικό ρολόι» τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον τρόπο που αγωνίζεται στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, δεν έδειξε να ανησυχεί καθόλου για το γεγονός πως ο Μο Σαλάχ έχει ξεκινήσει νηστεία λόγω ραμαζανιού, υπογραμμίζοντας πως ο Αιγύπτιος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα αποδώσει τα προσδοκώμενα στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κλοπ

«Ένας τελικός Champions League είναι πραγματικά μεγάλος. Ως προπονητής, έχεις πολλά πράγματα να κάνεις ως προετοιμασία. Μερικά πράγματα στην προπόνηση, αλλά κυρίως να είσαι πεπεισμένος, ψύχραιμος, ήρεμος, να κάνεις ό,τι θέλεις. Είχαμε δύο εβδομάδες να προετοιμαστούμε. Είναι πολύ δυνατοί, αλλά δεν μας έχουν αντιμετωπίσει. Είμαστε η Λίβερπουλ… Όχι μόνο μία καλή ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά έχουμε στο DNA μας να κυνηγάμε μεγάλα πράγματα. Είμαστε εδώ επειδή είμαστε η Λίβερπουλ. Αυτή είναι η πιο σπουδαία πορεία προς τον τελικό, με τα περισσότερα γκολ. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαστε εμείς αυτοί. Σκοράραμε τα περισσότερα γκολ και είχαμε την καλύτερη πορεία προς τον τελικό. Εκείνοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά στο παιχνίδι αυτό δεν βοηθάει συνεχώς. Πρέπει να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη».

Ερωτηθείς για την πίεση που υπάρχει για την κούπα, ο ίδιος φρόντισε να αποφορτίσει τους παίκτες του από το «βάρος»: «Έχουμε κάνει μία αρχική συμφωνία. Είμαι υπεύθυνος για τις ήττες. Τα παιδιά είναι υπεύθυνα για όλα τα πράγματα που κερδίζουμε. Αν δεν κερδίσουμε, μπορώ να αναλάβω το 100%. Έχουμε μιλήσει για πολλά πράγματα και στο τέλος, το κύριο μήνυμα είναι πως όλα όσα έχουμε δουλέψει από τη στιγμή που είμαστε μαζί, τα κάναμε για παιχνίδια όπως αυτό αύριο. Τα πάντα είναι ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι οι περισσότεροι παίκτες μας θα είναι νευρικοί. Είναι φυσιολογικό συναίσθημα και μετά κάνεις το καλύτερο. Παίζεις ποδόσφαιρο. Παλεύεις με τους συμπαίκτες σου. Σουτάρεις, σεντράρεις, κάνεις κεφαλιές, 'ψαλιδάκια'. Κάνε ό,τι θέλεις. Είναι μόνο ένας αγώνας ποδοσφαίρου. Ένας σημαντικός, σίγουρα, αλλά θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε όσο πιο φυσιολογικά γίνεται. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλες τις μονομαχίες στον αγώνα, αλλά ποτέ δεν θα συγκρίνουμε κάτι που εκείνοι έχουν με κάτι που εμείς δεν έχουμε. Είμαστε εντάξει με τα.. εργαλεία μας. Ίσως μερικοί σύλλογοι έχουν καλύτερα από εμάς, αλλά δεν βρίσκονται στον τελικό. Θέλουμε να το κάνουμε με τον τρόπο μας, τότε θα δούμε πού μας οδηγεί αυτό».

Ύμνοι για Ζιντάν και το… ελβετικό ρολόι, Ρεάλ

«Αν ο κόσμος θεωρεί ότι ο Ζιντάν δεν έχει γνώση τακτικής, επειδή το ίδιο πιστεύει και για μένα, είναι πραγματικά αστείο. Πώς οι ομάδες αυτών των δύο προπονητών βρίσκονται στον τελικό, αν δεν έχουν ιδέα από τακτική; Τι λέει αυτό για το άθλημα; Ο Ζινεντίν είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία. Την ίδια περίοδο που είμαι προπονητής της Λίβερπουλ, εκείνος μπορεί να κατακτήσει το Champions League για τρίτη φορά. Είναι πανέξυπνος προπονητής, όπως ήταν και ως παίκτης, και το… περιμένω και μέσα στον αγώνα αυτό. Το σύνολό του εργάζεται μαζί σαν… ελβετικό ρολόι. Έχω δει τη Ρεάλ του να παίζει μαζί πολλές φορές και είναι φανταστικό το ποδόσφαιρό της. Είναι οργανωμένο όταν πρέπει να είναι και χαώδες όταν πρέπει να είναι, αλλά είναι ποδόσφαιρο και υπάρχει μία ευκαιρία και για την άλλη ομάδα. Αυτό είναι αρκετό για μένα».

Το Ραμαζάνι του Σαλάχ

«Η πίστη είναι ιδιωτική, όμως όλα είναι εντάξει. Είναι γεμάτος ενέργεια. Δεν είναι κάτι σημαντικό. Κανείς προπονητής δεν ασχολείται με αυτό. Ο Μέσι κι ο Ρονάλντο αξίζουν τα εγκώμιά τους για όλα τα πράγματα που έχουν κερδίσει. Για χρόνια βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο και τώρα που είναι 30-κάτι, παραμένουν εκεί. Αν ο Μο μπορεί να το κάνει αυτό, θα το δούμε. Έχει φανταστικές δυνατότητες. Υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι, αλλά η σεζόν ήταν εκπληκτική. Οι επόμενες σεζόν θα δείξουν αν μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x