Αγγλία

Κλοπ: «Η Τσέλσι μου θυμίζει την Ντόρτμουντ»

Η φετινή νεανική Τσέλσι θυμίζει στον Γιούργκεν Κλοπ την ομάδα που είχε δημιουργήσει ο Γερμανός προπονητής πριν χρόνια στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Αναμνήσεις από το παρελθόν ξυπνάει η φετινή version της Τσέλσι, στον προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ.

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τους «μπλε» την Κυριακή (22/9, 18:30) στο Λονδίνο, ο Γερμανός προπονητής δήλωσε πως η ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Φρανκ Λάμπαρντ με τους πολλούς νεαρούς στην ενδεκάδα, του θυμίζει την αντίστοιχη δική του πριν λίγα χρόνια όταν ήταν στον πάγκο της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

«Είναι πραγματικά πολύ συναρπαστική ομάδα. Μου θυμίζει αρκετά τη δική μου ομάδα στη Ντόρτμουντ πριν χρόνια, που ήταν επίσης πολύ νεανική, ίσως περισσότερο απ' ότι η Τσέλσι τώρα. Ο κόσμος έλεγε συνέχεια πόσο νέοι είναι και αγωνίζονται, όμως έπαιζαν απλά γιατί ήταν πολύ καλοί και το άξιζαν», σχολίασε ο Κλοπ για τους παίκτες είχε στην Μπορούσια.

Με τη συγκεκριμένη ομάδα της Ντόρτμουντ ο «Kloppo» κατέκτησε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα Γερμανίας (2011, 2012), ενώ έφτασε και στον τελικό του Champions League το 2013, όπου έχασε το τρόπαιο από την Μπάγερν Μονάχου.

Στην τότε ομάδα του Κλοπ υπήρχαν παίκτες όπως οι Γκέτσε, Σαχίν, Λεβαντόφσκι και Καγκάβα, οι οποίοι όντας νεαροί ακόμα τότε, είχαν ξεχωρίσει με τις αγωνιστικές τους επιδόσεις.

Κάτι αντίστοιχο διακρίνει στο πρόσωπο των Έιμπραχαμ, Μάουντ και Τομόρι τώρα, ο νυν προπονητής της Λίβερπουλ.

Επιμέλεια: Βασίλης Ταμπραντζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x