Αγγλία

Κλοπ και Μουρίνιο κατά της αθώωσης της Μάντσεστερ Σίτι – Απάντησε ο Γκουαρδιόλα

Έξαλλοι, χωρίς μάλιστα να το κρύψουν, εμφανίστηκαν τόσο ο Γιούργκεν Κλοπ, όσο και ο Ζοσέ Μουρίνιο με την απόφαση του CAS να αθωώσει τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πρώτο θέμα εξακολουθεί να είναι στην Αγγλία η αθώωση της Μάντσεστερ Σίτι μέσω του CAS, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από ανταγωνίστριες ομάδες της Premier League.

Ο πρώτος που κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα ανακοινώθηκαν χθες, ήταν ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, που χωρίς δισταγμό τόνισε πως αποτελεί μία κακή μέρα για το ποδόσφαιρο.

«Δεν ξέρω αν μπορώ να απαντήσω. Είναι ένα σημαντικό θέμα. Από τη δική μου οπτική γωνία, είμαι χαρούμενος που η Σίτι μπορεί να παίξει στο Champions League της νέας σεζόν. Δεν θα έχουν 10-12 παιχνίδια λιγότερα. Σε αυτή την περίπτωση, καμία άλλη ομάδα στην Premier League δεν θα είχε ελπίδα εναντίον τους.

Για να είμαι ειλικρινής όμως, χθες δεν ήταν καλή μέρα για το ποδόσφαιρο. Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω και δεν θα το κάνω»
, δήλωσε με νόημα ο Γερμανός, για να ακολουθήσει η τοποθέτηση του Ζοσέ Μουρίνιο, που ήταν ακόμα πιο αιχμηρός.

«Σε κάθε περίπτωση είναι μία ντροπιαστική απόφαση. Αν η Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι ένοχη, είναι ντροπή να τιμωρηθεί με μερικά εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν είσαι ένοχος, δεν τιμωρείσαι. Από την άλλη πλευρά, αν είσαι ένοχος, θα πρέπει να τιμωρηθείς. Έτσι, επίσης είναι μια ντροπιαστική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία καταστροφή.

Αν δεν είσαι ένοχος, δεν πληρώνεις. Δεν λέω ότι η Σίτι είναι ένοχη. Λέω ότι αν είσαι αθώος, δεν πρέπει να τιμωρηθείς ούτε με μία λίρα. Γιατί να πληρώνεις 8 ή 9 εκατ. λίρες, αν δεν είσαι ένοχος; Αν είσαι ένοχος, θα πρέπει να αποκλειστείς από τις διοργανώσεις. Δεν κατακρίνω τη Μάντσεστερ Σίτι. Κατακρίνω την απόφαση.

Ειλικρινά πιστεύω ότι πλέον το FFP εξαφανίστηκε. Οι νέοι ιδιοκτήτες, πιθανότατα θα έχουν το συναίσθημα ότι το “τσίρκο άνοιξε την πόρτα, οπότε πάμε μέσα να διασκεδάσουμε”»
.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Πεπ Γκουαρδιόλα που κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπαν οι δύο συνάδελφοί του στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το ματς κόντρα στην Μπόρνμουθ, τόνισε ότι η χθεσινή ήταν μία καλή μέρα για το ποδόσφαιρο.

«Χθες ήταν μία καλή μέρα για το ποδόσφαιρο. Παίξαμε με τους ίδιους κανόνες όπως όλοι. Αν τους είχαμε παραβεί, θα είχαμε τιμωρηθεί. Πόσες φορές έχουν έρθει άνθρωποι στην ομάδα και ψιθυρίζουν διάφορα; Θα λάτρευα να σταματήσει αυτό. Να έρθουν να μας κοιτάξουν στα μάτια και να μας πουν αυτό που θέλουν πρόσωπο με πρόσωπο. Θα δώσουμε τα χέρια, αν χάσουμε. Αλλά έχασαν εκτός γηπέδου. Πρέπει να βγουν στο γήπεδο και να προσπαθήσουν να μας νικήσουν, ως άνθρωποι του αθλητισμού που είμαστε κι εμείς. Μην ψιθυρίζετε πίσω από την πλάτη μας για το τι πρέπει να κάνουμε.

Η υπόληψή μας έχει καταστραφεί. Τώρα δείχνουμε ότι όσα έλεγαν δεν είναι αλήθεια. Ο κόσμος πρέπει να το αποδεχθεί. Εμείς θα έπρεπε να είμαστε αυτοί που παραπονιούνται, αλλά δεν το κάνουμε.

Ξέρω ότι για κορυφαίες ομάδες, όπως η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ, η Γιουνάιτεντ, είναι άβολο να είμαστε εδώ, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι αξίζουμε να είμαστε κι εμείς στην ελίτ και να παλεύουμε για τίτλους που έχουν κατακτήσει στο παρελθόν.

Αυτός ο κύριος Τέμπας (σ.σ. πρόεδρος της La Liga), πρέπει να είναι πολύ ζηλιάρης. Είναι εξαιρετικός νομικός και θα τον ρωτήσω την επόμενη φορά σε ποιο δικαστήριο πρέπει να πάμε. Πρέπει να ανησυχεί περισσότερο για τη La Liga»
, είπε ο Καταλανός και μάλλον η κόντρα δεν πρόκειται να σταματήσει άμεσα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x