Αγγλία

Κλοπ: «Μπορεί να χρειαστεί μέχρι και έξι μήνες για να προσαρμοστεί ο Φαμπίνιο»

Εξηγήσεις έδωσε ο Κλοπ για το γεγονός ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου μέχρι στιγμής τον Φαμπίνιο, τονίζοντας πως ο Βραζιλιάνος χρειάζεται ακόμα χρόνο για να προσαρμοστεί.

Πολύ δρόμο έχει ακόμα μπροστά του ο Φαμπίνιο για να συνηθίσει τον τρόπο παιχνιδιού της Λίβερπουλ και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας, σύμφωνα με τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο 24χρονος μέσος έγινε κάτοικος «Άνφιλντ» τον περασμένο Ιούλιο, με τη Λίβερπουλ να δίνει στη Μονακό 45 εκατ. ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Μέχρι στιγμής όμως, όντας συνήθως εκτός αποστολής, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στο ελάχιστο την εμπιστοσύνη του προπονητή του, ο οποίος τον έχει χρησιμοποιήσει μόνο για κάποια δευτερόλεπτα, στο παιχνίδι με τη Παρί Σεν Ζερμέν.

Η συνεχής απουσία του Φαμπίνιο έχει προκαλέσει σε πολλούς απορία, αλλά ο Κλοπ πιστεύει πως θα πάρει χρόνο στον βραζιλιάνο για να «μπει στο κλίμα» της νέας του ομάδας.

«Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον Φαμπίνιο και τους υπόλοιπους παίκτες. Δεν είναι τόσο περίπλοκο, απλά πρέπει να προσαρμοστεί. Έχει να κάνει με τις τοποθετήσεις, τις αντιδράσεις, την κάλυψη χώρων σε άμυνα και επίθεση. Είμαστε μία ομάδα με συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Χρειάζεται χρόνος, αφού πολλοί έχουν συνηθίσει στον τρόπο άλλων ομάδων», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας, «Υπάρχουν αυτοματισμοί σε μια ομάδα. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, η κίνηση που έκανε ο Κουτίνιο. Έμπαινε προς τα μέσα, και σούταρε. Για να γίνει αυτό χρειαζόταν κάποιος να κάνει το όβερλαπ για να δυσκολέψει την άμυνα και να απασχολήσει τουλάχιστον έναν αμυντικό. Τέτοια παραδείγματα εξηγούν την κατάσταση. Είναι απολύτως φυσιολογικό», τόνισε.

Για το πότε σχεδιάζει να εντάξει τον Φαμπίνιο στα βασικά του πλάνα, είπε: «Δεν μπορώ να σας πω πότε ακριβώς θα παίξει, αλλά θα γίνει. Το παιχνίδι είναι πολύ γρήγορο, οπότε πρέπει τα πράγματα να βγαίνουν φυσικά. Δεν έχει να κάνει με το να αλλάζουμε τους παίκτες συνεχώς, θέλουμε την ποδοσφαιρική τους προσωπικότητα. Βρίσκονται εδώ εξαιτίας των όσων έχουν καταφέρει. Τρεις ή πέντε εβδομάδες ακούγονται σαν πολύς καιρός στο ποδόσφαιρο, αλλά για να βελτιώσεις κάτι πραγματικά μπορεί να χρειαστούν μέχρι και έξι μήνες. Έτσι έχουν τα πράγματα», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x