Stoiximan Super League

Κοντά στον Ντιέγκο Ίβο ο Απόλλων Σμύρνης

Μια ανάσα από τον Ντιέγκο Ίβο βρίσκεται ο Απόλλων Σμύρνης, με τον 28χροβο στόπερ της Μορεϊρένσε να αποτελεί τον εκλεκτό για το κέντρο της άμυνας.

Έτοιμος να πραγματοποιήσει ακόμη μία μεταγραφή είναι ο Απόλλων Σμύρνης. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελαφρά Ταξιαρχία έχει εντοπίσει τον εκλεκτό της για το κέντρο της άμυνας και το όνομα αυτού είναι Ντιέγκο Ίβο.

Πρόκειται για 28χρονο Βραζιλιάνο, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Πορτογαλία και την Μορεϊρένσε (13 συμμετοχές) από την οποία θα μείνει και ελεύθερος. Είναι πολύ πιθανό δε, να βρεθεί εντός ακόμη και της ημέρας στην Ελλάδα για λογαριασμό του Απόλλωνα.

Ο Ίβο έχει ύψος 1,88 μ. και ζυγίζει 82 κιλά. Διακρίνεται για την μαχητικότητά του, τις καλές τοποθετήσεις που παίρνει στην άμυνα ενώ είναι εξαιρετικός και στο ψηλό παιχνίδι. Το μεγάλο του μειονέκτημα ήταν ανέκαθεν με την μπάλα στα πόδια, κάτι στο οποίο έχει δουλέψει αρκετά τα τελευταία χρόνια και έχει βελτιώσει ως έναν βαθμό.

Γεννημένος στο Τεϊσέιρα ντε Φρέιτας της Βραζιλίας, ο Ίβο έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Αβαΐ, όταν και υπέγραψε το πρώτο του στμβολαιο το καλοκαίρι του 2008. Ακολούθησαν δύο δανεισμοί σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών (Ιγκουάτσου και Μπαρουέρι) ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και τον Σεπτέμβρη του ‘11 τον απέκτησε η Παουλίστα.

Συνέχισε να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας, φορώντας κατά σειρά τις φανέλες των Σπορτ Ρεσίφε, Ατλέτικο Παραναένσε, Σεαρά, Πόντε Πρέτα και Σάο Μπερνάρντο και το περσινό καλοκαίρι επέλεξε να βγει για πρώτη φορά εκτός συνόρων.

Η Μορεϊρένσε ήταν η ομάδα που τον έκανε δικό της, με τον Ίβο να αρπάζει την ευκαιρία που του δόθηκε και να αγωνίζεται στα δέκα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Μάλιστα, κατέκτησε και το πορτογαλικό Λιγκ Καπ, με την ομάδα του να επικρατεί στον τελικό της Μπράγκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντιέγκο Ίβο πρωταγωνίστησε σε μία… διαμάχη την περασμένη σεζόν με τον Ανδρέα Σάμαρη, με τον Έλληνα χαφ να τον χτυπάει με γροθιά εκτός φάσης.

Η φάση με τον Ανδρέα Σάμαρη



Δείτε και highlights από την καριέρα του Ντιέγκο Ίβο





Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x