Γ' Εθνική

Κόντρα για τους δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής

Ο Αγροτικός Αστέρας αποσύρθηκε εθελούσια από το επόμενο πρωτάθλημα της Football League και υπάρχουν πέντε υποψήφιοι να τον αντικαταστήσουν, οι τέσσερις με τις «ευλογίες» της ΕΠΟ.

Η διοργανώτρια της Football League υποστηρίζει ότι ή θα πρέπει να γίνει πρωτάθλημα 17 ομάδων ή να μείνει ως 18η ομάδα ο Πανελευσινιακός, ο οποίος υποβιβάστηκε βαθμολογικά, αφού ο παλιός ΚΑΠ δεν έδινε το δικαίωμα σε ομάδα της τρίτης κατηγορίας να ανέβει, εφόσον προκύψει κάποια κενή θέση.

Ο νέος κανονισμός, ωστόσο, ορίζει πως: «Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στη Β΄κατηγορία παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ’ Ερασιτεχνική στην Β΄ Εθνική Επαγγελματική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης - μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων - του μίνι πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους κανόνες.

Αν και μετά την εξάντληση των ανωτέρω δυνατοτήτων, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασθείσες από τη Β΄κατηγορία ομάδες, να παραμείνουν σε αυτήν (με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα) ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων».

Ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει από τώρα θέμα ανόδου των δευτεραθλητών της Γ'. Όμως, η ομοσπονδία δίνει από τώρα το δικαίωμα να εξασφαλίσουν άνοδο οι Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης, Χαλκίδα και Ιωνικός και απέστειλε σε άπασες τις ομάδες έγγραφο, στο οποίο ξεκαθαρίζεται πως ο νέος ΚΑΠ έχει άμεση εφαρμογή και τους ζητά, αν και όσοι το επιθυμούν, να προβούν στις σχετικές ενέργειες και να δηλώσουν υποψηφιότητα μέχρι τις 17 Αυγούστου στις 15.00.

Ποιες είναι οι σχετικές προϋποθέσεις; Να καταθέσουν στην ΕΠΟ εγγυητική επιστολή τραπέζης ισόποση του απαιτούμενου για την ίδρυση ΠΑΕ μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι 300.000 ευρώ. Αν υπάρχουν περισσότερες από μία ομάδες που ενδιαφερθούν για την άνοδο, θα οριστούν μονοί αγώνες μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο με παράταση και πέναλτι.

Αν υπάρχουν περισσότερες από δύο ομάδες, θα γίνει κλήρωση. Ο τρόπος διεξαγωγής των μπαράζ θα αποφασιστεί μόλις γίνει γνωστός ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x