Γερμανία

Κολωνία: Οι «τράγοι» επιστρέφουν εκεί που ανήκουν!

Δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της ZweiteLiga, η Κολωνία εξασφάλισε μαθηματικά την άνοδό της στην Bundesliga μετά από απουσία ενός έτους και παράλληλα κατέκτησε τον 4ο τίτλο στην ιστορία της.

Ένα μικρό πάρτι στήθηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Κολωνίας απέναντι στη Γκρόιτερ Φιρτ, με τους παίκτες των Βεστφαλών, να γίνονται ένα κουβάρι με τους χιλιάδες φίλους της ομάδας τους, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Βαυαρία, πανηγυρίζοντας την εμφατική νίκη του συλλόγου τους με 4-0 και την επάνοδο τους στα «μεγάλα σαλόνια» του γερμανικού ποδοσφαίρου, κατακτώντας παράλληλα και τον τίτλο του πρωταθλητή.





Τη φετινή σεζόν η Κολωνία μοιάζει με καλοκουρδισμένη μηχανή, η οποία υπό τις οδηγίες του Μάρκους Άνφανγκ δεν είχε αντίπαλο στην κατηγορία. Μάλιστα, θα μπορούσε να έχει πετύχει πολύ νωρίτερα την άνοδο, εάν τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές έπαιρνε έστω και μια νίκη (κάτι που είναι δείγμα της χαλάρωσης των παικτών, μετά και το μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα που κατείχαν). Και λέμε έχει, γιατί η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα, αφού απομένουν δυο «στροφές» για να δούμε ποιες από τις τρεις ομάδες που διεκδικούν τις εναπομείνασες προνομιούχες θέσεις (Πάντερμπον, Ουνιόν Βερολίνου, Αμβούργο) θα καταφέρουν να βγουν κερδισμένες.

Ο 44χρονος Μάρκους Άνφανγκ επιλέχθηκε το περασμένο καλοκαίρι για να φέρει εις πέρας μια από τις δυσκολότερες αποστολές.

inner

Να επαναφέρει στην κανονικότητα μια υποβιβασμένη ομάδα μέσα από τις «στάχτες», της όχι και τόσο επιτυχημένης περασμένης σεζόν, που οδήγησε στην «πτώση». Ο γεννημένος μερικά χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο της ομάδας κόουτς, που όμως δεν αγωνίστηκε ποτέ με τα χρώματα των «τράγων» στην επαγγελματική ποδοσφαιρική του καριέρα, όχι μόνο έφερε εις πέρας την αποστολή, αλλά το έκανε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, στηριζόμενος στους ποδοσφαιριστές που ήταν στο ρόστερ του συλλόγου από την προηγούμενη σεζόν, δίνοντας παράλληλα και ευκαιρίες σε νεαρούς ταλαντούχους παίκτες.

Σίγουρα οι Βεστφαλοί από την αρχή της σεζόν ήταν μαζί με το «προβληματικό» Αμβούργο, οι δυο επικρατέστεροι για την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία, μιας και τα μπάζετ τους δεν έχουν καμία σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που κλήθηκαν να ανταγωνιστούν. Πιο συγκεκριμένα, με συνολικό κόστος τα 80 εκατομμύρια ευρώ, η Κολωνία έκανε την «δουλεία» της στηριζόμενη κατά κύριο λόγο σε δυο πρωταγωνιστές που έκαναν την διαφορά σε όλη την διάρκεια της φανταστικής για τον σύλλογο χρονιάς και μαζί με τον αρχηγό, μακροβιότερο και υψηλότερα κοστολογημένο παίκτη τους, Γιόνας Έκτορ, να ξαναφέρουν το χαμόγελο στους φίλους των «τράγων».

Εάν λοιπόν δεν υπήρχε ο 31χρονος Γερμανός στράικερ Σιμόν Τερόντε, τα πράγματα θα ήταν χωρίς αμφιβολία πολύ διαφορετικά για τους πρωταθλητές.

inner

Τα 32 καθοριστικά τέρματα του, σε 33 συμμετοχές, αναδεικνύουν την συνεισφορά του, η οποία εκτός από συλλογικό επίπεδο, τον εκτόξευσαν και σε ατομικό, αφού ήταν με διαφορά πρώτος σκόρερ στην Bundesliga 2 και όλα αυτά ενώ διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής του. Συνοδοιπόρος του Γερμανού, ο Τζον Κόρντομπα, που πέρσι το καλοκαίρι κόστισε 15 εκατομμύρια ευρώ και σε 16 συμμετοχές δεν κατάφερε να σκοράρει. Τι συνέβη φέτος;

inner

Τα έβαλε μαζεμένα στην κυριολεξία. Με 21 γκολ σε 32 αναμετρήσεις, ποιος μπορεί να έχει παράπονο από τον 26χρονο Κολομβιανό; Τα εκπληκτικά του παιχνίδια, φανερώνουν ότι κάτι άλλαξε σημαντικά στην ψυχολογία του, με μοναδικούς κερδισμένους την ίδια την ομάδα αλλά και τον κόουτς που πίστεψαν σε εκείνον και τον στήριξαν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ενδεικτικό του πόσο μεγάλο μέρος της επιτυχίας πιστώνεται στους δυο τους, το γεγονός ότι σημείωσαν πάνω από τα μισά τέρματα της ομάδας τους σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πιο συγκεκριμένα, το «φονικό» δίδυμο κατέχει τα 53 από τα 90 γκολ αυτής της ονειρεμένης σεζόν για το σύλλογο, που προσδοκά από την νέα ποδοσφαιρική χρονιά που θα την βρει στην Bundesliga, να ξαναζήσει τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, έχοντας ως βάση τους «στρατιώτες» της φετινής επιτυχίας.

Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x