Αγγλία

Κορυφώνεται η μάχη Σίτι-Λίβερπουλ με φόντο τον τίτλο

Αντιμέτωπη με την Τότεναμ θα τεθεί η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ ξεχωρίζει και το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Κάρντιφ στην 35η αγωνιστική της Premier League.

Για τρίτη φορά μέσα σε 11 μέρες θα αγωνιστούν η Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ, αυτή φορά για την Premier League στην 35η αγωνιστική με το παιχνίδι να είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς μπορεί να κρίνει το ποιός θα αναδειχθεί πρωταθλητής.

Οι «πολίτες» αποκλείστηκαν την Τετάρτη από τους «σπερς» Champions League σε ένα συγκλονιστικό ματς στο οποίο παρόλο που επικράτησαν 4-3 δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση έπειτα από το κατά τους 1-0 στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Στο σημερινό παιχνίδι η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει ως μοναδικό στόχο την νίκη η οποία θα την φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας καθώς αυτή τη στιγμή είναι με δύο βαθμούς λιγότερους από την Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους» να έχουν ένα ματς παραπάνω.

Στα τελευταία εννιά παιχνίδια για το αγγλικό πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Σίτι έχει ισάριθμες νίκες.

Από την άλλη πλευρά η Τότεναμ έπειτα από την σπουδαία πρόκριση της στα ημιτελικά του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ, έχει στόχους και στο πρωτάθλημα καθώς γίνεται μεγάλη «μάχη» και στις θέσεις κάτω από την δεύτερη.

Συγκεκριμένα η Τότεναμ είναι τρίτη με έναν βαθμό παραπάνω από Άρσεναλ και Τσέλσι και χρειάζεται την νίκη.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έχει αρκετά προβλήματα με απουσίες παικτών, λόγω τραυματισμών, καθώς απόντες από την αναμέτρηση θα είναι οι Κέιν, Οριέ, Σισοκό και Γιάνσεν.

Στα υπόλοιπα ματς, η Λίβερπουλ θα τεθεί αντιμέτωπη με την Κάρντιφ, θέλοντας να συνεχίσει δυναμικά στην «κούρσα» του πρωταθλητισμού, ενώ την τρίτη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League και εκεί θα αγωνιστεί με την Μπαρτσελόνα.

Οι «κόκκινοι» αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση με 85 βαθμούς προέρχονται από πέντε νίκες στα τελευταία πέντε ματς τους στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η Κάρντιφ παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία καθώς βρίσκεται στην 18η θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό και έχει 31 πόντους, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική κατάφερε να επικρατήσει, εκτός έδρας, 2-1 της Μπράιτον.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία την Τρίτη αποκλείστηκε από το Champions League από την Μπαρτσελόνα, βρίσκεται την 6η θέση του πρωταθλήματος η οποία την στέλνει στα προκριματικά του Europa League, έχοντας 64 πόντους, αντιμετωπίζει την Έβερτον.

Τα «ζαχαρωτά» είναι στην 9η θέση με 46 βαθμούς, στο προηγούμενο παιχνίδι τους ηττήθηκαν 2-1, εκτός έδρας, από την Φούλαμ.

Η Άρσεναλ έχει προκρίθηκε απέναντι στην Νάπολι, στα ημιτελικά του Europa League όπου θα αγωνιστεί με την Βαλένθια και είναι τέταρτη ισοβαθμώντας με την Τσέλσι στους 66 πόντους, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο και καλύτερη διαφορά τερμάτων με την οποία υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι θα αντιμετωπίσει την Κρίσταλ Πάλας (13η, 39β.) η οποία έχει τρεις ήττες και δύο νίκες στα τελευταία πέντε ματς.

Επίσης, η Τσέλσι απέκλεισε την Σλάβια Πράγας παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa League όπου θα αναμετρηθεί με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ για το αγγλικό πρωτάθλημα αντιμετωπίζει την Μπέρνλι (14η, 39β.) που έχει πετύχει ένα σερί τριών νικών στα τρία προηγούμενα ματς της.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Σάββατο 20/4

Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ 14:30

Μπόρνμουθ-Φούλαμ 17:00

Χάντερσφιλντ-Γουότφορντ 17:00

Γουέστ Χαμ-Λέστερ 17:00

Γουλβς-Μπράιτον 17:00

Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον 19:30

Κυριακή (21/4)

Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 15:30

Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας 18:00

Κάρντιφ-Λίβερπουλ 18:00

Δευτέρα (22/4)

Τσέλσι-Μπέρνλι 22:00

Το πρόγραμμα της επόμενης (36ης) αγωνιστικής:

Παρασκευή (26/04)

Λίβερπουλ-Χάντερσφιλντ (22:00)

Σάββατο (27/04)

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (14:30)

Γουότφορντ-Γουλβς (17:00)

Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον (17:00)

Σάουθαμπτον-Μπόρνμουθ (17:00)

Φούλαμ-Κάρντιφ (17:00)

Μπράιτον-Νιουκάστλ (19:30)

Κυριακή (28/04)

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Σίτι (16:05)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (18:30)

Δευτέρα (29/04)

Λέστερ-Άρσεναλ (22:00)

Επιμέλεια: Γιάννης Καλομοίρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x