Ισπανία

Κουρτουά: «Θέλουμε το τρεμπλ»

O τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, Τιμπό Κουρτουά, σε συνέντευξή του σε ισπανικό Μέσο, είπε πως η μεταγραφή του στη Ρεάλ ήταν ένα όνειρο που έγινε αληθινό και ότι στόχος του συλλόγου είναι το τρεμπλ.

Συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα ABC παραχώρησε ο Κουρτουά, ο οποίος μίλησε για την απόφασή του να υπογράψει στη Ρεάλ, για τους στόχους της ομάδας, για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014 που ήταν αντίπαλος των νυν συμπαικτών του, τον Ρονάλντο και για τον προπονητή του, Σαντιάγκο Σολάρι.

«Δεν ξέρω κάποιον παίκτη που δεν θα ήθελε να αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήμουν πολύ χαρούμενος στην Τσέλσι και είχα σπουδαίους συμπαίκτες εκεί. Ουδέν πρόβλημα. Αλλά η Ρεάλ μού χτύπησε την πόρτα και προφανώς όταν τέτοιος σύλλογος ενδιαφέρεται για σένα, είναι το σπουδαιότερο που μπορεί να σου συμβεί στο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Βέλγος πορτιέρε, ενώ συνέχισε αναφέροντας μερικά πράγματα για τον τελικό του 2014 που έπαιξε σαν αντίπαλος της Ρεάλ με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης:

«Φυσικά οι νυν συμπαίκτες μου, μου έκαναν αστεία για εκείνον τον τελικό. Πάντα έδινα το 100% των δυνατοτήτων μου όπου και αν αγωνιζόμουν, το ίδιο κάνω και για τη Ρεάλ τώρα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους οπαδούς της Ατλέτικο, που είχαν πέταξει νεκρά ποντίκια και κουτάκια μπύρας στην πλακέτα του έξω από το γήπεδο της Ατλέτικο, την εποχή που πήρε τη μεταγραφή για τη Ρεάλ.

«Λοιπόν, αυτό είναι το πιο άσχημο περιστατικό που μου έχει τύχει, άλλα όπως σεβόμουν πάντα τους οπαδούς των αντίπαλων ομάδων, έτσι και τώρα σέβομαι απόλυτα τους φίλους της Ατλέτικο. Δεν έχω άσχημα συναισθήματα γι’ αυτό, πέρασα τρία χρόνια στην Ατλέτικο και έδωσα τα πάντα για να κατακτήσουμε τα τρόπαια που τελικά καταφέραμε να κερδίσουμε».

Για τον Νάβας δήλωσε πως είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας, η σχέση μαζί του είναι πολύ καλή, ο ανταγωνισμός με τον Κοσταρικανό βελτιώνει και τον ίδιο και ότι ο κάθε παίκτης εξαρτάται από τον άλλο.

Ζωντανό θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης αποκάλεσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ αποκάλυψε πως όποτε τον είχε αντίπαλο, υπέφερε. Βέβαια, έκλεισε την αναφορά του για τον Πορτογάλο με μία φράση που είχε ακουστεί στο παλιό Μπερναμπέου και η οποία έλεγε ‘Κανένας παίκτης δεν είναι πιο σημαντικός από όλη την ομάδα’.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του μίλησε για τους στόχους της Ρεάλ και τον Σαντιάγκο Σολάρι:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Ρεάλ σε οποιαδήποτε διοργάνωση και αν αγωνίζεται, η φιλοδοξία της είναι να την κατακτά. Η απόδειξη γι’ αυτό φαίνεται από την προπόνηση που κάνουμε κάθε μέρα. Έχουμε τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο σε όλες τις θέσεις και δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος στον πλανήτη που σκέφτεται πως η Ρεάλ δεν είναι ικανή να διεκδικήσει όλες τις διοργανώσεις.

Ήμασταν ακριβώς οι ίδιοι όταν είχαμε τον Λοπετέγκι προπονητή, η μόνη διαφορά ήταν ότι δεν παίζαμε καλά. Αυτά είναι απλά πράγματα που δεν έχουν όμως εξήγηση στο ποδόσφαιρο. Μερικές φορές τα πράγματα αλλάζουν ριζικά σε έναν σύλλογο όταν έρχεται ένας νέος προπονητής
».

Επιμέλεια: Χρήστος Παπαζώης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x