Γερμανία

«Κρέμασε» τη Ντόρτμουντ ο Κίμιχ, πήγε στο +7 η Μπάγερν!

Ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου στη Bundesliga για τη Μπάγερν, που νίκησε 1-0 τη Ντόρτμουντ με το πολύ ωραίο «σκαφτό» του Κίμιχ στο 43’. «Φωνές» για χέρι του Μπόατενγκ εντός περιοχής, δοκάρι ο Λεβαντόφσκι.

Μεγάλη νικήτρια του σημερινού Klassiker η Μπάγερν Μονάχου, με το 1-0 επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ χάρη στην πολύ ωραία «λόμπα» του Κίμιχ στο 43ο λεπτό, για την 28η αγωνιστική της Bundesliga.

Αποτέλεσμα που δίνει στους Βαυαρούς μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου και όγδοου διαδοχικού στο γερμανικό πρωτάθλημα, έχοντας πλέον διαφορά επτά βαθμών από τους «κιτρινόμαυρους», έξι αγωνιστικές πριν το τέλος!

Η Μπορούσια διαμαρτύρεται για χέρι του Μπόατενγκ στο 58’, σε φάση που η μπάλα βρήκε στον αγκώνα του μετά από σουτ του Χάαλαντ αλλά δεν δόθηκε πέναλτι ούτε εξετάστηκε στο VAR…

Ενώ η Μπάγερν είχε δοκάρι στο 83ο λεπτό, με τον Λεβαντόφσκι, που εκτός από πρώτος σκόρερ στη Bundesliga είναι πλέον και πρώτος στα… δοκάρια, με τέσσερα πλέον.



Το ματς:
Η Μπορούσια μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, προσπαθώντας να παίξει με την μια σχεδόν κάθε μπάλα, προκειμένου να βρει ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Μόλις στα… 35 δευτερόλεπτα ο Χάαλαντ έκανε «τούνελ» στον Νόιερ, που είχε βγει από την εστία του, για αν έρθει ο Μπόατενγκ και να απομακρύνει πάνω στη γραμμή, ενώ ακολούθησαν δύο ακόμα καλές φάσεις για τους «κιτρινόμαυρους».

Όμως, ούτε το σουτ του Μπραντ, αλλά ούτε και η νέα προσπάθεια του Χάαλαντ, στο 4’ και στο 8’ αντίστοιχα, αποδείχθηκαν επαρκή για να έρθει το… πολυπόθητο 1-0.

Η Μπάγερν κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση μετά το πρώτο 15λεπτο, ανεβάζοντας την πίεσή της αρκετά ψηλά για να μην επιτρέψει τη δημιουργία παιχνιδιού, ενώ παράλληλα έπαιξε αρκετά από τα δεξιά.

Από μια τέτοια φάση λίγο έλειψε να έρθει και το 0-1, στο 19ο λεπτό, όταν ο Κομάν βρήκε τον Γκνάμπρι που είχε πατήσει περιοχή, αλλά το σουτ του δεύτερου έγινε καθυστερημένα κι επέτρεψε στον Πίστσεκ να τοποθετηθεί πάνω στην γραμμή και να απομακρύνει!

Πέντε λεπτά μετά, ο Κομάν αποφάσισε να τα κάνει όλα… μόνος του, ωστόσο ο Μπίρκι ήταν σε ετοιμότητα κι έδιωξε με γροθιές.

Στη συνέχεια και για περίπου ένα δεκάλεπτο, ακολούθησε κυρίως παιχνίδι κέντρου, με αρκετές μονομαχίες και βεβιασμένες ενέργειες από αμφότερες τις ομάδες, με δύο… υποψίες φάσεων από πλευράς Ντόρτμουντ, από Χάαλαντ και Χούμελς.

Ωστόσο, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την ανάπαυλα, η Μπάγερν αρχικά… προειδοποίησε με το σουτ του Γκορέτσκα στο 40ο λεπτό, μετά από λάθος απομάκρυνση του Χακίμι, να απομακρύνεται με δυσκολία από τον Μπίρκι.

Για να έρθει το… μοιραίο, δηλαδή το 0-1, τρία λεπτά μετά, όταν ο Κίμιχ έβαλε το τρίτο του κι ένα από τα ομορφότερα γκολ στη φετινή Bundesliga!



«Πιάνοντας» ένα πολύ ωραίο «σκαφτό» σουτ έξω από την περιοχή, με το οποίο «κρέμασε» τον Μπίρκι -που έφερε πάντως μια ευθύνη- για να δώσει έτσι το προβάδισμα στην ομάδα του…

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την στατιστική να καταγράφει 7-8 σουτ και 2-5 τελικές στο τέρμα, με τα κόρνερ να είναι 1-2 και την κατοχή μπάλας 48%-52%.

Στην επανάληψη, ο Φαβρ έκανε με το καλημέρα δύο αλλαγές, θέλοντας να «φρεσκάρει» την ομάδα του, ωστόσο αντί της Μπορούσια ήταν η Μπάγερν εκείνη που ξεκίνησε καλύτερα αυτή την φορά και είχε καλύτερες φάσεις...

Με τον Κομάν πρωταγωνιστή και πάλι, η φιλοξενούμενη ομάδα θα μπορούσε να σκοράρει τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ, είτε με αυτόν, είτε με τον Λεβαντόφσκι, είτε με τον Γκορέτσκα, όμως ο Μπίρκι ήταν εκεί σε όλες τις περιπτώσεις!

Οι Βεστφαλοί θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 58ο λεπτό αν ο Χάαλαντ ήταν πιο ψύχραιμος, ενώ στη φάση που σούταρε η μπάλα βρήκε στον αγκώνα του Μπόατενγκ και πέρασε κόρνερ, χωρίς υπόδειξη πέναλτι η εξέτασή της μέσω VAR αλλά και με… χλιαρές διαμαρτυρίες.

Η Μπάγερν αποδείχτηκε πολύ πειθαρχημένη στα αμυντικά της καθήκοντα από εκεί και μετά, η Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Νόιερ, ενώ η αναγκαστική αποχώρηση του τραυματία Χάαλαντ, με τον Αζάρ να περνάει στην κορυφή, στο 72’ μάλλον «έσβησε» οριστικά τις ελπίδες της για ένα θετικό αποτέλεσμα...

Ένα καλό σουτ του Νταχούντ στο 81ο λεπτό, που σταμάτησε πάνω στον Νόιερ, αλλά και ένα ακόμα από πλευράς Λεβαντόφσκι δύο λεπτά μετά, το οποίο σταμάτησε στο… δοκάρι της εστίας του Μπίρκι ήταν ότι είχε να επιδείξει στη συνέχεια το Klassiker ως το τέλος του, με το 0-1 να διατηρείται δίκαια!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μπορούσια Ντόρτμουντ (4-3-3):
Μπίρκι, Πίστσεκ (80’ Γκέτσε), Χούμελς, Ακανζί, Χακίμι, Ντιλέινι (46’ Τσαν), Νταχούντ (85’ Βίτσελ), Γκερέιρο, Αζάρ, Χάαλαντ (72’ Ρέινα), Μπραντ (46’ Σάντσο).

Μπάγερν Μονάχου (4-2-3-1): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ (85’ Ερναντέζ), Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν (73’ Πέρισιτς), Μίλερ, Γκνάμπρι (87’ Μαρτίνεθ), Λεβαντόφσκι.

Διαιτητής: Τομπίας Στίλερ.

Διαιτητής VAR: Σάσα Στέγκεμαν.

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x