Stoiximan Super League

Κρίμα να γίνεται «θρίλερ» με μια… ντουζίνα ευκαιρίες

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως είναι κρίμα για τον Ολυμπιακό να φτιάχνει δέκα καλές φάσεις για γκολ και οι επιθετικοί του να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στο πλεκτό.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 84’ για να βρει τη λύτρωση στο ματς με τον Λεβαδειακό, από το γκολ που πέτυχε ο Κούτρης. Και θα ήταν πραγματικά απογοητευτικό για την ομάδα του λιμανιού, να μην έπαιρνε τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς, ίσως το καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα.

Γιατί η αλήθεια είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν να την…πατήσουν στο ματς που είχαν την καλύτερη αγωνιστική εικόνα. Και σ’ αυτό υπάρχει φυσικά απάντηση κι έχει να κάνει με τα τελειώματα των σέντερ φορ των πρωταθλητών. Χθες ήταν ο Καρίμ σ’ άλλα ματς ο Εμενίκε ή ο Τζούρτζεβιτς. Ο Ανσαριφάρντ είχε πέντε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει και μιλάμε για φάσεις μισό γκολ. Κι όμως δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή της ομάδας του.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ απ’ αυτά που σημείωσε εναντίον του Πλατανιά. Πέντε γκολ είχαν βάλει οι πρωταθλητές στην ομάδα της Κρήτης, περισσότερα θα μπορούσαν να έχουν βάλει κόντρα στον Λεβαδειακό.

Είναι πάντως κρίμα για τον Ολυμπιακό να φτιάχνει δέκα καλές φάσεις για γκολ και οι επιθετικοί του να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στο πλεκτό. Χθες δεν το πλήρωσε αλλά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα θα υπάρξει και παιχνίδι που οι «ερυθρόλευκοι» θα την πατήσουν.

Το ζητούμενο λοιπόν για τον κόουτς των πρωταθλητών είναι να βρει λύση στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη εικόνα και βελτιώνεται. Παρουσίασε καλή κυκλοφορία μπάλας, ειδικά μετά το 25’ όταν μπήκε για τα καλά στο ματς και ο Φορτούνης.

Ο Μάριν ήταν ορεξάτος απ’ το ξεκίνημα και αν ο Καρσελά μπορούε να βοηθήσει περισσότερο, τότε ο Ολυμπιακός θα πίεζε ακόμα περισσότερο την άμυνα του αντιπάλου του.

Ο Λεμονής έδωσε την ευκαιρία στον Καρσελά αλλά ο τελευταίος δεν τον δικαίωσε και σωστά ο προπονητής των Πειραιωτών τον αντικατέστησε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η συγκεκριμένη νίκη δείχνει πολλά για την προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Και μπορεί το σκορ με το οποίο κέρδισε τον Λεβαδειακό να μην ήταν εντυπωσιακό όπως το 5-1 επί του Πλατανιά, ωστόσο η εμφάνιση των πρωταθλητών ήταν καλύτερη. Κι αυτό δίχως ίχνος υπερβολής.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν πλέον να αφοσιωθούν με ηρεμία στην προετοιμασία τους για το πολύ μεγάλο ματς της Τετάρτης, απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Το ματς στην πορτογαλική πρωτεύουσα θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν τα «ρέστα» τους στην έδρα της Σπόρτινγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x