Stoiximan Super League

Κρίσιμη μέρα για το πρωτάθλημα

Στο σημερινό ΔΣ της Super League θα φανεί αν μπορεί να υπάρξει ανατροπή και να μην υπάρξει λουκέτο στο πρωτάθλημα μέχρι τις 17 Ιανουαρίου λόγω αποχής των διαιτητών.

Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το πρωτάθλημα της Super League, καθώς οι διαιτητές εμφανίζονται αποφασισμένοι να τηρήσουν σκληρή στάση απέναντι στις ΠΑΕ που θεωρούν ότι τους στοχοποιούν.

Χθες έγινε γνωστό πως οι διαιτητές και οι βοηθοί έστειλαν σχετικό έγγραφο στην ΚΕΔ με το οποίο ενημερώνουν για ομαδικό κώλυμα μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου επικαλούμενοι προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Στο διάστημα αυτό που ενημερώνουν για το κώλυμά τους οι διαιτητές και οι βοηθοί είναι προγραμματισμένη η 17η και η 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και δύο αγωνιστικές ημέρες για τη φάση των 16 του Κυπέλλου. Πρόκειται ουσιαστικά για αποχή των ρέφερι, που απλώς «βαφτίστηκε» κώλυμα για να είναι νομικά καλυμμένοι.

Η απόφαση αυτή «δένει» τα χέρια των ΠΑΕ, που θα ασχοληθούν ενδελεχώς με το ζήτημα αυτό στο σημερινό έκτακτο ΔΣ της Super League (13:30). Με τα υπάρχοντα δεδομένα φαίνεται πως δύο «δρόμοι» υπάρχουν για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ο πρώτος είναι να οριστούν ξένοι διαιτητές σε όλα τα ματς, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω χρονικού περιορισμού αλλά και κόστος. Ο δεύτερος να πείσουν οι ΠΑΕ τους διαιτητές να άρουν την αποχή τους, κάτι που για να συμβεί όμως θα πρέπει να αποσύρουν τις μηνύσεις που έχουν κάνει εναντίον τους (π.χ. Σάββας Θεοδωρίδης, Αλέξης Κούγιας).

Οι ΠΑΕ στην συντριπτική πλειοψηφία τους «καίγονται» να μην πάει πίσω το πρωτάθλημα, καθώς σε αυτή την περίπτωση αφενός θα χάσουν πολλά χρήματα από την ενεργοποίηση σχετικών ρητρών στα τηλεοπτικά συμβόλαια, αφετέρου το καλεντάρι θα φορτωθεί με πολλά ματς και θα γίνει πολύ… σκληρό για τις ομάδες. Μην ξεχνάμε πως διανύουμε σεζόν Euro και το πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x