Ιταλία

Ξεκινά προπονητική καριέρα ο Ντελ Πιέρο

Το γεγονός ότι κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, δεν σημαίνει ότι μπορεί ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο να απέχει από τα γήπεδα. Το αντίθετο μάλιστα…

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο πέρασε τα τελευταία ποδοσφαιρικά του χρόνια μακριά από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Τα πρωταθλήματα της Αυστραλίας και της Ινδίας ήταν τα τελευταία που είχαν την ευκαιρία να τον φιλοξενήσουν.

Κατά την διάρκεια της διετούς παραμονής του στην ομάδα του Σίδνεϋ, μετά την απομάκρυνση του Φρανκ Φαρίνα από τον πάγκο της ομάδας (τον Απρίλιο του 2014), του προτάθηκε η θέση του προπονητή την οποία όμως απέρριψε.

«Ομολογώ πως τώρα νιώθω έτοιμος να αναλάβω καθήκοντα προπονητή» δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport, «πριν λίγα χρόνια θα έλεγα όχι, αλλά τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα». Ο Ιταλός σούπερ σταρ τόνισε πως το να είσαι προπονητής είναι μια ιδιαίτερα πολύπλοκη δουλειά η οποία όμως σου δίνει την δυνατότητα να βιώσεις το ποδόσφαιρο με όραμα.

Η ποδοσφαιρική του εμπειρία δίπλα σε μεγάλα ονόματα τεχνικών του έχουν δώσει μεγάλες βάσεις σύμφωνα με τον ίδιο: «Δουλεύοντας για πολύ καιρό δίπλα σε τρεις μεγάλους, τον Λίπι, τον Καπέλο και τον Αντσελότι, έχω μάθει πως η σωστή καθοδήγηση μιας ομάδας απαιτεί ταπεινότητα, ευφυία και ατελείωτη υπομονή».

Ο Ντελ Πιέρο έσπευσε να ξεκαθαρίσει πάντως πως δεν συμφωνήσει οριστικά με καμία ομάδα ακόμα, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Επιμέλεια: Μαρία Ζαφειράτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x