Champions League

Ξεκούραση, ενίσχυση και… Βίντι για ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν σταματά στην πρόκριση επί της Σέλτικ.

Η επόμενη μέρα της πρόκρισης της ΑΕΚ επί της Σέλτικ περιλαμβάνει μεν ξεκούραση, αλλά όχι… επανάπαυση. Η «Ένωση» έχει ακόμη μπροστά της τη μεγαλύτερη πρόκληση, αυτή της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League, την οποία θα διεκδικήσει απέναντι στη Βίντι, πρώτα στην Ουγγαρία (22/8) και κατόπιν στο ΟΑΚΑ (28/8).

Μετά τις απαραίτητες ανάσες, οι «κιτρινόμαυροι» θα αρχίσουν την προετοιμασία τους για το πρώτο ματς. Φυσικά το ενδιαφέρον εστιάζεται στους τραυματίες. Ο Έλντερ Λόπες έμεινε χθες εκτός 18άδας λόγω μυϊκών ενοχλήσεων, αλλά εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα προλάβει τα play offs. Από το χθεσινοβραδινό ματς αποχώρησαν με προβλήματα οι Μπακασέτας και Χουλτ, αλλά δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι σοβαρό για την κατάστασή τους. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως δεν προλαβαίνουν οι Λούκας Μπογέ και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Τις επόμενες μέρες η ΑΕΚ θα εντείνει τις προσπάθειές της για δύο μεταγραφές, πέραν της επιστροφής του Στράτου Σβάρνα. Η «Ένωση» θέλει επιτακτικά έναν ακραίο και έναν αντι-Σιμόες και η πρόκριση επί της Σέλτικς δίνει τη δυνατότητα να ενισχυθεί από ψηλότερο ράφι. Παίζοντας στα playoffs, στη χειρότερη περίπτωση δηλαδή αν παίξουν στους ομίλους του Europa League, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν εξασφαλίσει περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ αν μπουν στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ, πιθανώς να αγγίξουν και τα 30 εκατ. ευρώ. Πέρα από την οικονομική ευχέρεια που προσφέρει στην ΑΕΚ η πρόκριση επί της Σέλτικ, προσφέρει πλέον και το δέλεαρ της πιθανής συμμετοχής στους ομίλους του Champions League, κάτι που αποτελεί στόχο και όνειρο για πολλούς παίκτες που θέλουν να παίξουν στην κορυφαία διοργάνωση.

Πάντως είναι δύσκολο όχι να έχει αποκτηθεί παίκτης ή να δηλωθεί στη λίστα της UEFA για τα playoffs, αλλά να είναι έτοιμος μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα για να παίξει στο πρώτο ματς με τη Βίντι. Μάλιστα το πιο πιθανό είναι οι δύο τελευταίες προσθήκες της ΑΕΚ να πάνε προς τα τέλη του μήνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x