Γαλλία

Ξέσπασε με τριάρα η Σεντ Ετιέν

Επιστροφή στις νίκες για την Σεντ Ετιέν, που επικράτησε 3-0 της Ναντ, πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης.

Με ξέσπασμα στο τελευταίο εικοσάλεπτο, διάστημα στο οποίο πέτυχε και τα τρία γκολ, η Σεντ Ετιέν νίκησε 3-0 τη Ναντ στο «Ζοφρουά Γκισάρ», στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής του Σαμπιονά. Οι «στεφανουά» σκαρφάλωσαν προσωρινά στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς, ενώ τα «καναρίνια», τα οποία γνώρισαν την πρώτη ήττα μετά από πέντε αγωνιστικές, παρέμειναν στη δέκατη με 17.

Η Σεντ Ετιέν ανέλαβε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο, δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασσική ευκαιρία μπροστά από την εστία της Ναντ. Οι προϋποθέσεις υπήρχαν, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν απείλησε τα «καναρίνια». Οι φιλοξενούμενοι ήταν περισσότερο προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και ήταν ελάχιστες οι φορές που βγήκαν στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η πίεση των «στεφανουά» αυξήθηκε, καθώς αναζητούσαν το γκολ, που θα τους έφερνε πιο κοντά στη νίκη. Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 72’ με τον Μπέριτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Σαλιμπούρ, πετυχαίνοντας το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα. Δώδεκα λεπτά αργότερα, η Σεντ Ετιέν πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Καζρί, που έφτασε τα επτά, κάνοντας ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 90’ ο Κολοτζέτζακ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Αναλυτικά η 15η αγωνιστική

Παρασκευή, 30/11
Σεντ Ετιέν-Ναντ 3-0
(72’ Μπέριτς, 84’ Καζρί, 90’ Κολοτζέτζακ)

Σάββατο, 1/12 (21:00)
Λιλ-Λιόν (18:00)
Ανζέ-Καέν
Γκινκάμπ-Νις
Μονακό-Μοντπελιέ
Νιμ-Αμιάν

Κυριακή, 2/12 (18:00)
Τουλούζ-Ντιζόν (16:00)
Μαρσέιγ-Ρεμς
Ρεν-Στραρμπούρ
Μπορντό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική

Τρίτη, 4/12
Αμιάν-Μονακό (20:00)
Νις-Ανζέ (20:00)
Μονπελιέ-Λιλ (22:00)

Τετάρτη, 5/12 (20:00)
Μπορντό-Σεντ Ετιέν
Καέν-Νιμ
Ντιζόν-Γκινκάμπ
Λιόν-Ρεν
Ναντ-Μαρσέιγ
Ρεμς-Τουλούζ
Στρασμπούρ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x