Αγγλία

Ξεχωρίζει το ντέρμπι του Λονδίνου στην Premier League

Μετά την τελευταία διακοπή για το 2017 λόγων εθνικών ομάδων, η Πρέμιερ «παίζει ξανά μπάλα», με το Λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τότεναμ να ξεχωρίζει από τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής.

London Calling! Η «αυλαία» της 12ης πράξης του αγγλικού πρωταθλήματος θα ανοίξει στις 14:30 στο στάδιο «Emirates», όπου θα διεξαχθεί η ιστορική αναμέτρηση του Λονδίνου ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τότεναμ. Η νίκη αποτελεί μονόδρομος για τους «κανονιέρηδες» καθώς μετά την ήττα από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι (3-1), απέχουν -3 από τις θέσεις που οδηγούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν έχουν περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες. Στον αντίποδα τα «σπιρούνια» επιζητούν μια νίκη, ώστε να μην διευρυνθεί κι’ άλλο η διαφορά του -8 με τους επικεφαλείς της βαθμολογίας «πολίτες».

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο Αρσέν Βενγκέρ πέραν του μακροχρόνια απόντα Σάντι Καθόρλα, θα έχει στην διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές και αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Αντιθέτως η Τότεναμ, κατεβαίνει με σημαντικές ελλείψεις στην άμυνα, καθώς πέραν του μονίμως απόντα Βίκτορ Γουνιγιάμα, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο θα στερηθεί των υπηρεσιών του Τόμπι Αλντερβάιρελντ, που μείνει εκτός δράσης μέχρι τις αρχές του 2018. Ενώ όσον αφορά τους αμφίβολους Χάρι Κέιν, Ντέλε Άλι και Χάρι Γουίνκς, προπονήθηκαν κανονικά και αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην σημερινή αναμέτρηση.

Συνέχεια με τις αναμετρήσεις των 17:00, όπου ξεχωρίζει η αναμέτρηση ανάμεσα στην Λίβερπουλ και στην Σαουθάμπτον, με τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ να είναι το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα. Ο Ολλανδός αμυντικός των «Αγίων», βρίσκεται στο μεταγραφικό «στόχαστρο» του Γιούργκεν Κλοπ και αναμένονται τον Γενάρη νέες μεταγραφικές εξελίξεις, μετά τις δηλώσεις του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, αναφορικά με το αβέβαιο μέλλον του παίκτη. Οι «κόκκινοι», έχοντας κάνει ένα μικρό σερί τριών νικηφόρων αγώνων, σε Αγγλία και Ευρώπη, θέλουν να δώσουν συνέχεια στις νίκες, ώστε να βρίσκονται σε «απόσταση αναπνοής» από τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Το έργο των «κόκκινων» προδιαγράφεται εύκολο, καθώς οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε «ελεύθερη πτώση» με μια νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια, στην 13η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

Στα άλλα ματς που διεξάγονται την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Σίτι δοκιμάζεται στο «King Power Stadium», όπου αντιμετωπίζει σε μια «επικίνδυνη αποστολή» την ανανεωμένη Λέστερ του Κλοντ Πιέλ, που ξαναβρίσκεται τα πατήματά της. Οι «πολίτες» που βρίσκονται σε εκπληκτική φόρμα θέλουν να δώσουν συνέχεια στις νίκες, ώστε να διατηρηθεί η να αυξηθεί κι’ άλλο η διαφορά των 8 πόντων από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ που ισοβαθμούν στην 2η θέση. Εύκολη νίκη προδιαγράφεται για την Τσέλσι, η οποία ταξιδεύει στο «Hawthorns» για να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την παραπαίουσα Γουέστ Μπρομ του «υπ’ ατμών» Τόνι Πιούλις, που αγνοεί τους 3 βαθμούς από τις 19/8, όταν και είχε επικρατήσει της Μπέρνλι εκτός έδρας με σκορ 1-0 !

Αναφορικά με τις υπόλοιπες αναμετρήσεις των 17:00, ξεχωρίζει το ντέρμπι παραμονής του «Σέλχαρστ Παρκ», ανάμεσα στις Κρίσταλ και Έβερτον, που θα έχει τον υπηρεσιακό τεχνικό Ντάνι Άνσγουορθ για άλλο ένα παιχνίδι στον πάγκο της. Τα «ζαχαρωτά» στην τελευταία αναμέτρηση με την Γουότφορντ (3-2), αντέδρασαν εξαιρετικά, πετυχαίνοντας νίκη με ανατροπή. Απέναντι στους ουραγούς «αετούς», οι οποίοι επίσης καίγονται για βαθμό η βαθμούς, θέλουν να δώσουν συνέχεια στις νίκες και να κάνουν την δικιά τους «αντεπίθεση» στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αμφίρροπο παιχνίδι θα διεξαχθεί την ίδια ώρα στο στάδιο «Βιτάλιτι», ανάμεσα σε Μπόρνμουθ και Χάντερσφιλντ. Δυο ομάδες που παρουσιάζουν αγωνιστική αστάθεια, με τα «κεράσια» να αρχίζουν να ξεκολλούν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και τους νεοφώτιστους «terriers», να συνεχίζουν να εκπλήσσουν άπαντες στο αγγλικό πρωτάθλημα. Συνέχεια στην εκπληκτική της πορεία θέλει να δώσει και η Μπέρνλι, που απέναντι στην προτελευταία Σουόνσι, θα προσπαθήσει να πάρει άλλη μια νίκη, που θα την κρατήσει στις θέσεις που οδηγούν στις διοργανώσεις της UEFA.

Τέλος τις αναμετρήσεις του Σαββάτου, κλείνει η αναμέτρηση των 19:30, όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται στο «Ολντ Τράφορντ την Νιούκαστλ. Οι «κόκκινοι διάβολοι μετά την ήττα στο Λονδίνο από την Τσέλσι (1-0) την περασμένη αγωνιστική, θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, για να μην αυξηθεί κι’ άλλο η διαφορά των οκτώ πόντων από την πρωτοπόρο συμπολίτισσά τους Μάντσεστερ Σίτι. Στα ευχάριστα νέα για τον Ζοσέ Μουρίνιο, η επιστροφή των μακροχρόνια απόντων Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, Πολ Πογκά και Μάρκος Ρόχο!

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο 18/11
Άτσεναλ-Τότεναμ (14:30)
Μπόρνμουθ-Χάντερσφιλντ (17:00)
Μπέρνλι-Σουόνσι
Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον
Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι
Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον
Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ (19:30)

Κυριακή 19/11
Γουότφορντ-Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα 20/11
Μπράιτον-Στόουκ (22:00)

Η επόμενη (13η) αγωνιστική

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου

Γουέστ Χαμ - Λέστερ (22:00)

Σάββατο 25 Νοεμβρίου

Κρίσταλ Πάλας - Στόουκ Σίτι (17:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον
Νιούκαστλ - Γουότφορντ
Σουόνσι - Μπόρνμουθ
Τότεναμ - Γουέστ Μπρομ
Λίβερπουλ - Τσέλσι (19:30)

Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Σάουθάμπτον - Έβερτον (15:30)
Μπέρνλι - Άρσεναλ (16:00)
Χάντερσφιλντ - Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x