Αγγλία

«Κύμα» αλλαγών στην Πρέμιερ Λιγκ εν όψει της νέας σεζόν

Μια σειρά από νέους κανονισμούς θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ, από το εναρκτήριο παιχνίδι της 13ης Αυγούστου.

To Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) προχώρησε σε 95 συνολικά τροποποιήσεις για τη φετινή χρονιά (κάποιες ήδη δοκιμάστηκαν στο πρόσφατο Euro) και το england365.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες εξ’ αυτών…

Σέντρα

Όπως είδαμε και στο Euro 2016, η μπάλα δεν χρειάζεται πια να κατευθύνεται μόνο μπροστά όταν γίνεται η σέντρα. Η εν λόγω αλλαγή γίνεται ώστε να δίνεται η δυνατότητα να πηγαίνει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ενώ αρκεί πλέον να βρίσκεται μόλις ένας παίκτης στο ημικύκλιο για το εναρκτήριο λάκτισμα του εκάστοτε παιχνιδιού.

Κόκκινη κάρτα πριν το παιχνίδι

Οι διαιτητές θα μπορούν πλέον να αποβάλουν κάποιον παίκτη ακόμα και πριν τη σέντρα ενός αγώνα. Η συγκεκριμένη τακτική θεωρείται ότι θα συμβάλει στη μείωση των περιστατικών λεκτικής βίας, στη φυσούνα των αγώνων ή και κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των δυο ομάδων.

Παράβαση από τον τελευταίο παίκτη

Χάρη σε αυτόν τον κανόνα, οι παίκτες που θα υποκύπτουν σε ακούσια φάουλ, τα οποία θα στερούν δημιουργούσαν προϋποθέσεις ευκαιρίας για γκολ μέσα στη μεγάλη περιοχή, θα τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα, και όχι με κόκκινη όπως ίσχυε παλιότερα. Έτσι, το παιχνίδι θα είναι λιγότερο αυστηρό. Η κόκκινη κάρτα για αποτροπή ξεκάθαρης ευκαιρίας για επίτευξη τέρματος (πχ χέρι) παραμένει κανονικά.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x