Europa League

«Κυνική» η Ρέιντζερς, σε θέση οδηγού η Ραπίντ Βιέννης (video)

Η Ρέιντζερς απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία, στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου του Europa League. Σε θέση οδηγού μπήκε η Ραπίντ Βιέννης, που νίκησε 2-0 τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Ένα 25αλεπτο ήταν αρκετό για τη Ρέιντζερς για να πανηγυρίσει τον πρώτο βαθμό στον 7ο όμιλο του Europa League. Παρότι πέρασε δύσκολες στιγμές στην Ισπανία με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ, πήρε το 2-2, εκμεταλλευόμενη με κυνικό τρόπο τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν σε αντίθεση με το «κίτρινο υποβρύχιο» που είχε την υπεροχή, αλλά τις σπατάλησε.

Στη θέση οδηγού στον όμιλο μπήκε η Ραπίντ Βιέννης, που επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Σπαρτάκ Μόσχας. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα τις ευκαιρίες τους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Φερνάντο είχε τρία (!) δοκάρια.

Πήρε βαθμό η κυνική Ρέιντζερς

Απόλυτη κυρίαρχος ήταν στο πρώτο ημίχρονο η Βιγιαρεάλ, η οποία προηγήθηκε με γκολάρα του Μπάκα στο 45ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Ο Κολομβιανός επιθετικός είχε και δοκάρι στο 12’, ενώ χάθηκαν κι άλλες ευκαιρίες για το 2-0. Η Ρέιντζερς ήταν μια… ταχύτητα κάτω και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου της.

Ίδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή, αλλά να μην μπορούν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη επικίνδυνη φάση στα αντίπαλα καρέ, ισοφάρισαν με τον Άρφιλντ στο 67’. Το γκολ αφύπνισε το «κίτρινο υποβρύχιο» και στο 69’, ξαναπήρε προβάδισμα με τον Μορένο. Οι Σκοτσέζοι είχαν και δεύτερη «απάντηση» στο 76’ με τον Λάφερτι, που έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, το πολυπόθητο τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ και έτσι το 2-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.



Σε θέση οδηγού η Ραπίντ Βιέννης

Ανοιχτό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο στη Βιέννη, με τις δύο ομάδες να έχουν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Τις σπουδαιότερες είχε η Σπαρτάκ Μόσχας με τον Φερνάντο, που σημάδεψε το δοκάρι στο 13’ και στο 17’. Η Ραπίντ Βιέννης είχε καλές στιγμές με τους Κνασμίλνερ (14’ και 24’) και Ιβάν (34’ και 41’), αλλά το γκολ δεν ερχόταν.

Αυτό έγινε στο 50’ για τους γηπεδούχους, όταν μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Μουλντούρ, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε, αλλά η μπάλα βρήκε στο σώμα του Τιμοφέεφ και κατέληξε στα δίχτυα. Έξι λεπτά αργότερα, ο Φερνάντο στάθηκε άτυχος για τρίτη φορά, αφού και πάλι η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 68’, η Ραπίντ έκανε το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της νίκης, αφού διπλασίασε τα τέρματά της με τον Μουργκ και τελικά έφτασε στη σπουδαία νίκη με σκορ 2-0, παίρνοντας τους τρεις πρώτους βαθμούς στον όμιλο.

Αποτελέσματα Ζ’ ομίλου

Βιγιαρεάλ-Ρέιντζερς 2-2
(1’ Μπάκα, 69’ Μορένο - 67’ Άρφιλντ, 76’ Λάφερτι)

Ραπίντ Βιέννης-Σπαρτάκ Μόσχας 2-0
(50’ αυτ. Τιμοφέεφ, 68’ Μουργκ)

Βαθμολογία
1. Ραπίντ Βιέννης 3 (2-0)
2. Ρέιντζερς 1 (2-2)
3. Βιγιαρεάλ 1 (2-2)
4. Σπαρτάκ Μόσχας 0 (0-2)

Η επόμενη αγωνιστική (4/10)
Ρέιντζερς-Ραπίντ Βιέννης (22:00)
Σπαρτάκ Μόσχας-Βιγιαρεάλ (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x