Γερμανία

Κυπελλούχος για 19η φορά η Μπάγερν γιατί… ο παλιός είναι αλλιώς!

Η Λειψία έπαιξε τον τελικό του Κυπέλλου στα ίσα, είχε δοκάρι με τον Πούλσεν, αλλά η κυνική κι έμπειρη Μπάγερν Μονάχου τη… σκότωσε, με τον Λεβαντόφσκι να «υπογράφει» το 3-0 και μαζί το νταμπλ.

Με έναν Νόιερ… απ’ τα παλιά, τον Κίμιχ να «καθαρίζει» τα πάντα, τον Λεβαντόφσκι να αποδεικνύει ξανά ότι είναι κίνδυνος-θάνατος σκοράροντας δις και τον Κομάν να «σφραγίζει» ενδιάμεσα τη νίκη με γκολ-ποίημα, η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε με 3-0 τη Λειψία και κατέκτησε το Κύπελλο μέσα στο Βερολίνο!

Ίσως, βέβαια, η εξέλιξη να ήταν διαφορετική αν οι «ταύροι» κατάφερναν να πάρουν το προβάδισμα όταν ο Πούλσεν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ή έστω αξιοποιούσαν τον νεανικό τους ενθουσιασμό ειδικότερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης…

Δεν το έκαναν όμως και οι… μπαρουτοκαπνισμένοι Βαυαροί έφτασαν έτσι τις 19 κατακτήσεις του τροπαίου και μαζί τα 12 νταμπλ (σ.σ. πρώτο μετά το 2016) στην πλούσια ιστορία τους. Ενώ μετά το πρωτάθλημα ο Λεβαντόφσκι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, φτάνοντας τα επτά τέρματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι το σημερινό ματς του Ολυμπιακού σταδίου, η Μπάγερν είχε κερδίσει όλα τα φετινά ματς της στο Κύπελλο με διαφορά ενός γκολ. Παράλληλα, Ρόμπεν και Ριμπερί πραγματοποίησαν την τελευταία τους εμφάνιση με τη φανέλα των νικητών, μπαίνοντας αμφότεροι ως αλλαγή.

inner

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα αρκετά καλός. Με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, κυρίως χάρη στην διάθεση της Λειψίας να πάρει τα… ηνία. Η ομάδα του Ράλφ Ράνγκνικ πίεσε ψηλά από το ξεκίνημα και επέλεξε να παίξει με «βαθιές» μπαλιές για τον γρήγορο Βέρνερ.

Ωστόσο, δεν ήταν αποτελεσματική στο τρίτο μισό του γηπέδου, με τον Κίμιχ να… παίρνει τη μπουκιά από το στόμα των Πούλσεν και Βέρνερ στο 17’ και στο 24’, ενώ στάθηκε διπλά άτυχη. Πρωτίστως στη φάση του 11ου λεπτού, όταν η κεφαλιά του Πούλσεν σταμάτησε αρχικά πάνω στον Νόιερ, που έδειξε εκπληκτικά ρεφλέξ, και μετά στο οριζόντιο δοκάρι!

inner

Αλλά και στο γεγονός ότι είδε τη Μπάγερν να σκοράρει ουσιαστικά στην πρώτη της καλή φάση, με τον Αλάμπα να κάνει το overlap, να σεντράρει στο ύψος του πέναλτι και τον Λεβαντόφσκι να παίρνει μια πολύ δύσκολη γυριστή κεφαλιά, ανοίγοντας το σκορ για τους Βαυαρούς στο 29’!

inner

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, πάντως, αντιμετώπισαν προβλήματα με την κυκλοφορία της μπάλας αλλά και στο να βρουν χώρους για να επιτεθούν. Βέβαια, μετά το 0-1, πήραν ψυχολογία και παράλληλα βελτίωσαν την αμυντική τους συμπεριφορά, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 0-2…

Αρχικά με τον Κομάν να βλέπει τον Κονατέ να διώχνει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή το πλασέ του κι ενώ ο Γκουλάτσι ήταν εξουδετερωμένος, στο 42’, αλλά και τρία λεπτά μετά τον Χούμελς να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Στην επανάληψη, αμφότερες οι ομάδες μπήκαν με… το πόδι πατημένο στο γκάζι και δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι δημιουργούσαν φάσεις για γκολ σχεδόν… ανά λεπτό.

Σε ένα περίεργο… de ja vu ο Νόιερ φρόντισε να δείξει και πάλι ότι, στα καλά του, δύσκολα βρίσκεται αντίπαλος να τον κερδίσει και διατήρησε ανέπαφη την εστία της ομάδας του Νίκο Κόβατς, στο τετ α τετ με τον Φόρσμπεργκ στο 48ο λεπτό!

Αυτή ενδεχομένως να ήταν μια ακόμα καθοριστική στιγμή του τελικού, καθώς στη συνέχεια η Μπάγερν σπατάλησε τις ευκαιρίες που είχε με τους Γκνάμπρι-Λεβαντόφσκι μέσα σε ένα λεπτό, η Λειψία είδε τον Ζίλε να διώχνει στη γραμμή το σουτ του Βέρνερ στο 57’, ενώ ο Γκουλάτσι δεν νικήθηκε από το ωραίο σόλο και την προσπάθεια του Χούμελς, μετά από πέντε λεπτά.

Με το μομέντουμ να είναι υπέρ της, η πρωταθλήτρια Γερμανίας είδε τον Τιάγκο να χάνει το 0-2… φάτσα με το τέρμα, στο 62’ και τον Μίλερ να αστοχεί εις διπλούν, στο 64ο και στο 67ο λεπτό, και τους Σάξονες να μένουν… ζωντανοί.

Πεπρωμένο φυγείν αδύνατο όμως και το… μοιραίο δεν αποφεύχθηκε στο 78’, με την ωραία ατομική ενέργεια του Κομάν, που «στόπαρε» τη μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε, βρέθηκε απέναντι στον Γκουλάτσι και με δυνατό σουτ τον... εκτέλεσε, κάνοντας το 2-0!

inner

Με τη Λειψία… στα σχοινιά πλέον, η Μπάγερν έφτασε και σε τρίτο τέρμα, με το... συνήθη ύποπτο. Όταν, πέντε λεπτά πριν τα 90, ο Λεβαντόφσκι έφυγε στην αντεπίθεση, έμεινε όρθιος στην μονομαχία με τον Ουπαμεκανό και με πολύ ωραίο σκαφτό πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Γκουλάτσι, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του!

inner

Οι συνθέσεις:
Λειψία (4-4-2): Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Κονατέ, Όρμπαν (70’ Ουπαμεκανό), Χάλστενμπεργκ, Ζάμπιτσερ, Άνταμς (65’ Λάιμερ), Καμπλ, Φόρσμπεργκ, Πούλσεν, Βέρνερ.

Μπάγερν Μονάχου (4-2-3-1): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Τιάγκο, Μαρτίνεθ (65’ Τολισό), Κομάν (87’ Ριμπερί), Μίλερ, Γκνάμπρι (73’ Ρόμπεν), Λεβαντόφσκι.

Διαιτητής: Τομπίας Στίλερ (Αμβούργο).

Τα highlights:


Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x