Ελλάδα

Κυζερίδης: «Δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω – Κάθε μέρα είναι σημαντική»

Το πλέον αισιόδοξο μήνυμα μετά τη μάχη του με τον καρκίνο έστειλε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Κυζερίδης. «Όλο αυτό έγινε για κάποιο λόγο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και συγκινημένος», τόνισε.

Χαρούμενος και ταυτόχρονα συγκινημένος για τα μηνύματα στήριξης που έχει λάβει από τη στιγμή που αποκάλυψε τη μάχη του με τον καρκίνο δήλωσε ο Νίκος Κυζερίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Μετά από μία πενταετή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής στη Γερμανία στέλνει το πλέον αισιόδοξο μήνυμα στον κόσμο, να μην σταματήσει να τα παρατάει και να χαίρεται την κάθε μέρα του.

«Είναι πάρα πολύ σίγουρα. Η ζωή έχει αλλάξει πολύ. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Όταν σε ένα σπιτικό υπάρχει ένα πρόβλημα όπως ο καρκίνος, χρειάζεται μία επιπλέον δύναμη για να ανταπεξέλθεις και να αντιμετωπίσεις ό,τι σε περιμένει στην πορεία. Είχα ακούσει, αλλά το να το βιώνεις και να βλέπεις να αλλάζει ο οργανισμός σου. Από μικρό παιδί με είχαν μάθει οι γονείς μου, να πιστεύω στο Θεό, στη δύναμη που παίρνεις από τους ανθρώπους που σε αγαπούν. Όταν έχεις ανθρώπους που είναι κοντά σου και προσεύχονται για εσένα, σου δίνει μεγάλη δύναμη και αγάπη για να τα καταφέρεις. Όλο αυτό έγινε για κάποιο λόγο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και συγκινημένος, αφού μιλάω με ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει την ίδια κατάσταση. Μπόρεσαν και έγιναν καλά ή το παλεύουν. Έτσι πρέπει να κάνουμε. Να μην τα παρατάμε. Σίγουρα, πρέπει να έχεις την υγεία σου, δεν το συζητώ. Αλλά η ζωή όπως πήγε, έχει δυσκολέψει. Το βλέπω καθημερινά στην Ελλάδα. Το άγχος, το στρες, το φαγητό, η ατμόσφαιρα. Εγώ με την οικογένειά μου και τα παιδιά αποφάσισα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, να ασχοληθώ με την προπονητική και προσπαθώ να αντιμετωπίσω και το πιο ασήμαντο. Είμαι άνθρωπος, δεν είμαι ρομπότ, προσπαθώ να χαμογελάω, να χαρώ τα παιδιά και τη γυναίκα μου. Είμαι ένας άνθρωπος που μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής μου, είμαι τυχερός που έχω αγγέλους που προσεύχονται και με αγαπάνε», ανέφερε αρχικά ο Κυζερίδης και πρόσθεσε:

«Δεν έχω καπνίσει, δεν έχω πιει. Ήμουν ένας καλά γυμνασμένος οργανισμός. Τα τελευταία χρόνια που βρίσκομαι στη Γερμανία, προσπαθώ να κάνω το καθημερινό κοντρόλ για την υγεία μου. Όταν πλησιάζει αυτή η μέρα και τον κοιτάζω στα μάτια τον γιατρό, για εμένα είναι σαν ξαναγεννιέμαι. Χθες έκλεισα πέντε χρόνια. Επειδή δεν θέλω να πετάω στα σύννεφα, λέμε ότι συνεχίζουμε. Αυτό που λέγεται καρκίνος, αυτός ο εχθρός, πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να είσαι έτοιμος για το οτιδήποτε. Προσπαθώ την κάθε μέρα να κάνω αυτά που αγαπάω. Τα λίγα πράγματα που κάνω, να τα χαίρομαι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x