Stoiximan Super League

Κωστένογλου: «Αδικούμε τους εαυτούς μας»

Δεν είναι αντιπροσωπευτικό της δουλειάς της στις προπονήσεις, το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζει ενίοτε η ΑΕΚ, σύμφωνα με τον τεχνικό της.

Τον εαυτό της αδικεί η ΑΕΚ, βάσει των όσων επισήμανε ο προπονητής της στο novasports.gr, εν όψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.

Ο Νίκος Κωστένογλου -σε συνέχεια των προηγούμενων δηλώσεών του- στάθηκε στο ότι η ομάδα του βρίσκεται συχνά τόσο να κυνηγάει στο σκορ, όσο και στο να μην μπορεί να κρατήσει ενδεχόμενο προβάδισμά της.

Αναλυτικά ο Νίκος Κωστένογλου μίλησε για:

-την προετοιμασία της ΑΕΚ εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Είθισται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όταν έρχονται νίκες να κυλούν οι εβδομάδες με περισσότερη ηρεμία. Θα έλεγα όμως όχι χωρίς οργάνωση, χωρίς εγρήγορση, χωρίς ανησυχία. Προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα, έχουμε ακόμα δύο προπονητικές μονάδες σήμερα (Παρασκευή) και αύριο, παίζουμε ένα ντέρμπι με ότι συνεπάγεται η λέξη ντέρμπι, είναι δύο ομάδες που θα προσπαθήσουν να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους και θα στοχεύσουν στη νίκη. Εύχομαι ο ικανότερος και ο καλύτερος να κερδίσει».

-την εικόνα που είχε η Ένωση στα δύο ημίχρονα του αγώνα με τον Ατρόμητο: «Είχαμε την αρνητική συγκυρία -έχει συμβεί και σε άλλα παιχνίδια- να προηγηθεί ο αντίπαλος στη μοναδική ανοργάνωτη επίθεση. Όπως είχα δηλώσει και μετά το παιχνίδι, όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ και πλέον ο αντίπαλος κλείνει τους χώρους (έκανε άμυνα στο ήμισυ το δικό του), τότε δεν έχεις καθαρή σκέψη. Προσπαθήσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα, είχαμε την κατοχή, αλλά δεν ήταν ουσιώδης και αποτελεσματική. Παρόλο που υπήρχαν συγκεκριμένες οδηγίες δεν μπορέσαμε να βρούμε τις κατάλληλες πάσες, ώστε να δημιουργήσουμε επικίνδυνες φάσεις στην εστία του Ατρόμητου. Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε κάποιες καθοδηγήσεις, ξεκινήσαμε αρκετά καλά, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και να ανατρέψουμε την κατάσταση. Ήρθε αναπάντεχα ένα γκολ στα τελευταία λεπτά παρόλο που ο αντίπαλος δεν είχε συνδυαστικά αποτελέσματα στη διάρκεια του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, θα έλεγα ότι ήταν ένα γκολ που θα μπορούσε να αποφευχθεί. Για ακόμα μία φορά, όμως, η ομάδα έδειξε το ψυχικό σθένος, τα κατάφερε και κέρδισε το παιχνίδι έστω και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων».

-το γεγονός ότι η ΑΕΚ σε έξι παιχνίδια της φέτος στο πρωτάθλημα έχει βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ και αν αυτό τον προβληματίζει: «Παρόλο που δουλεύουμε συγκεκριμένα κομμάτια στο θέμα της αμυντικής λειτουργίας, ίσως, τελικά κάτω από την θέληση του νικηφόρου αποτελέσματος να είμαστε κάποιες φορές, ατομικά, σε ατομικές μονομαχίες κάτω από τα δεδομένα και τις ικανότητες που έχουμε ως ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό και δεχθήκαμε σε δύο, τρία παιχνίδια -όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο- εύκολα γκολ, τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. Ορισμένες φορές νομίζω ότι αδικούμε τον εαυτό μας. Έχουμε ικανούς ποδοσφαιριστές, εμείς επιμένουμε και θα επιμείνουμε στην κατάλληλη εκπαίδευση και στο να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην αμυντική μας λειτουργία. Χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά βλέπετε ότι οι υποχρεώσεις και οι αγώνες του πρωταθλήματος είναι καθοριστικοί. Στοχεύουμε πάντα στη νίκη και οποιοδήποτε λάθος κοστίζει με αποτέλεσμα να υπάρχει αναδιοργάνωση, να υπάρχει νευρικότητα στη ροή του παιχνιδιού και έτσι να ανατρέπεται η καλή μας η εικόνα».

-το αν προβληματίζεται με το γεγονός ότι όταν η ΑΕΚ προηγείται δυσκολεύεται να κρατήσει το προβάδισμα: «Έχει συμβεί σε δύο παιχνίδια τελευταία και με τον Βόλο και με τον Ατρόμητο. Και στα δύο παιχνίδια υπήρξαν συγκυρίες δεδομένου ότι στο παιχνίδι με τον Βόλο δεν είχαμε κάποια ανησυχία. Από μια στατική φάση δημιουργήθηκε και ήταν εύλογο στα τελευταία λεπτά -όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, όποια και αν είναι η αριθμητική ισορροπία τη δεδομένη στιγμή- να δημιουργείται μία νευρικότητα, μια ανησυχία μήπως συμβεί το μοιραίο. Να ξέρετε στο ποδόσφαιρο, όταν ο αντίπαλος μένει με λιγότερους ποδοσφαιριστές δεν είναι σίγουρο ότι αυτό λειτουργεί πάντα θετικά. Υπάρχει στο ποδόσφαιρο μια φιλοσοφία που λέει ότι όταν μείνει μια ομάδα με παίκτη λιγότερο, τότε υπάρχει περισσότερη εγρήγορση, αυτοσυγκέντρωση, κλείνουν οι διάδρομοι, αλλάζει τελείως η τακτική του αντιπάλου και δεν είναι πάντα θέσφατο ότι σίγουρα λειτουργεί θετικά. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, έγινε μια σέντρα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, από τη στιγμή που χάθηκε η πρώτη μπάλα ήρθε η δεύτερη, το «σπάσιμο» που λέμε στο ποδόσφαιρο και δεχθήκαμε το γκολ. Πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από αυτές τις καταστάσεις και θα προσπαθήσουμε να τις βελτιώσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x