Stoiximan Super League

Κωστούλας στον ΣΠΟΡ FM: «Η Ευρώπη ''στοίχισε'' στον Ολυμπιακό την πορεία του στο πρωτάθλημα»

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε προβάδισμα έναντι του ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του πρωταθλήματος εξέφρασε ο Θανάσης Κωστούλας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους το φετινό πρωτάθλημα όπως δήλωσε ο Θανάσης Κωστούλας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα μπορούσε να είχε περισσότερους βαθμούς, όμως η πορεία της στην Ευρώπη «στοίχισε» απώλειες βαθμών στη Σούπερ Λίγκα.

Από εκεί και πέρα, ο πρώην διεθνής αμυντικός αναφέρθηκε και στον τραυματισμό που είχε την περίοδο που πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο της τότε εποχής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θανάσης Κωστούλας στην εκπομπή «Ο χωροχρόνος του ποδοσφαίρου» με τον Δημήτρη Τσακίρη

«Άλλαξε πολύ η καθημερινότητά μου και έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η ζωή μου. Όσο και αν έχεις προετοιμαστεί, από τη στιγμή που δεν το έχεις βιώσει ξανά, είναι κάτι πρωτόγνωρο και έχει τη δική του δυσκολία να το αντιμετωπίσεις. Ήταν 21-22 γεμάτες σεζόν, δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις πόσο δύσκολα πέρασαν τα χρόνια. Από τη στιγμή που αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο, σου δημιουργεί ένα καθημερινό βάρος και δεν έχεις αίσθηση του χρόνου.

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό για τις ομάδες που συνεργάστηκα και την στιγμή που βρέθηκα σε αυτές. Το 1993/94 στα 16-17 έτη δεν υπήρχαν υποδομές στην Ελλάδα και έβγαλαν παιδιά της αλάνας που δεν υπήρχε υποστήριξη από μικρές ακαδημίες. Στην Καλαμάτα ήταν πολύ καλές οι συνθήκες, ο κ. Παπαδόπουλος είχε προετοιμάσει τις υποδομές και μπορούσαν παιδιά στην ηλικία μου να δουλέψουν και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τα επόμενα βήματά τους. Έτσι και έγινε, πολλά παιδιά έπαιξαν στις μεγάλες ομάδες και έκαναν μεγάλη καριέρα.

Το 1998 υπήρχε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, λόγω της επιτυχίας που είχαμε κάνει με την Εθνική Ελπίδων. Το καλοκαίρι του 1999 πήγα στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε κατακτήσει κάποια πρωταθλήματα και είχε πολύ καλή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έφτανε να μαζεύει βαθμούς. Είχε δημιουργηθεί ένα καλό ρόστερ και όποιος πήγαινε έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να μπει μέσα. Για όσους με ήξεραν, ακούστε περίεργο αυτό που συνέβη. Είχα πάθει ένα κάταγμα κοπώσεως στο αριστερό πόδι και μου βγήκε στην περίοδο των διακοπών, το οποίο όσο και αν προσπαθούσαν να μας βοηθήσουν ένα παιδί 20-21 ετών ήταν πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε ορισμένα πράγματα και πρέπει να προσέχουμε τα πόδια μας και το σώμα μας. Βρισκόμουν στη Σκιάθο, λίγο πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, έκανα θαλάσσια σπορ και ξαφνικά ένιωσα έναν πόνο στη γάμπα και από αυτό δυστυχώς επιβαρύνθηκε η κατάστασή μου. Ήταν ένας τραυματισμός που με πήγε πίσω, αφού ο κ. Μπάγεβιτς με είχε επιλέξει μεταξύ άλλων παικτών, και θα μπορούσε να μου κοστίσει περισσότερο. Χρειάστηκε να μείνω έξω 2,5 μήνες, αλλά αν είχα έναν άνθρωπο κοντά μου και να μου πει να ηρεμίσω. Από τη χαρά μου δεν είχα σταματήσει να προπονούμαι και σε συνδυασμό με ό,τι κάναμε στην παραλία, μου στοίχισε πολύ και δόξα τω Θεώ ξεπεράστηκε.

Τώρα έχουν αλλάξει πολλά στο ποδόσφαιρο, ήταν διαφορετικά εκείνα τα χρόνια. Πολύ δύσκολα άλλαζες ρόστερ και δεν ήταν οικονομικοί λόγοι, ήταν καθαρά επιλογή του κάθε ποδοσφαιριστή.

Εκτιμώ ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κάνει βήματα μπροστά και να βελτιώνεται. Το άσχημο είναι ότι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, η οποία φτιάχνει το γήπεδό της, δεν έχουν τη δυναμική τους. Η έκπληξη φέτος είναι ο ΟΦΗ, ο οποίος έχει βρεθεί ψηλά στη βαθμολογία. Η έδρα του ΟΦΗ είναι από τις πιο καυτές στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά γίνεται πολύ καλή δουλειά και κάποιους από τους ανθρώπους του ξέρω. Εκτιμώ ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικός. Για το πρωτάθλημα, τώρα, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν ξεχωρίσει. Είχε την ευκαιρία ο Ολυμπιακός να πάρει ένα προβάδισμα, όμως έχασε κάποιους βαθμούς και θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Δύσκολα θα χάσουν βαθμούς και οι δύο, όμως από το πουθενά - τουλάχιστον ο Ολυμπιακός λόγω του Champions League - προκύπτουν αποτελέσματα που δεν τα περιμένουν. Τώρα ο Ολυμπιακός θα δώσει το επόμενο διάστημα προσοχή στην Ελλάδα και μετά θα ασχοληθεί με την Ευρώπη
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x